Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Εσωκομματική κόντρα από την Ντόρα με φόντο το Εξωτερικό !!!

Μία μόλις εβδομάδα μετά το ταξείδι του προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά στην Κύπρο η Ντόρα Μπακογιάννη πραγματοποιεί την Τρίτη την δική της επίσκεψη στη μεγαλόνησο  καλεσμένη του ΔΗΣΥ.

Η Μπακογιάννη δεν είχε ενημερώσει για την επίσκεψή της τον πρόεδρο του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά ούτε τον υπεύθυνο Εξωτερικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο ή τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας. Η Ρηγίλλης δεν κρύβει την ενόχλησή της θεωρώντας ότι είναι μία κίνηση με την οποία η . Μπακογιάννη θέλει να δηλώσει την αυτόνομη πορεία της εντός και εκτός χώρας. 

Το ότι πηγαίνει στην Κύπρο που είχε επιλέξει ο κ. Σαμαράς για να συμβολίσει την προτεραιότητά του στο μείζον εθνικό θέμα εκ των πραγμάτων λειτουργεί ανταγωνιστικά προς την ηγεσία του κόμματος. Μάλιστα θα γίνει δεκτή με τρόπο που δεν αναλογεί σε απλό βουλευτή αφού ήδη υπάρχει πρόγραμμα συναντήσεών της με τον πρόεδρο της κυπριακής δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, τον πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων. Επιπλέον θα μιλήσει σε εκδήλωση του ΔΗΣΥ σε εκδήλωση με τίτλο: «Ευρωπαϊκοί θεσμοί και οικονομία: Τι μας αποκάλυψε η οικονομική κρίση». 
 
Φυσικά υπάρχει και η εσωκομματική διάσταση αφού η Μπακογιάννη απαντά στον κ. Σαμαρά με επίδειξη ισχύος προκειμένου να δείξει ότι έχει περίοπτη θέση στο κόμμα, διαθέτει δικά της ερείσματα εκτός του ελλαδικού χώρου και είναι σε θέση να τον αγνοεί και να ασκεί προσωπική πολιτική. Η Ρηγίλλης το αντιμετωπίζει σαν πρόκληση από την πλευρά της, δεν κρύβει την ενόχλησή της και επιφυλάσσεται για την απάντησή της. Ορισμένοι εκτιμούν ότι με την κίνησή της αυτή η  Μπακογιάννη δείχνει την απόφασή της να ακολουθήσει διακριτή πορεία εντός εκτός και επί τα αυτά του κόμματος. Η κ. Μπακογιάννη αποφεύγει την ευθεία εσωκομματική αντιπαράθεση με τον  Σαμαρά και κάνει πολιτικές κινήσεις με ευρύτερο περιεχόμενο που δίνουν όμως διαφορετικό στίγμα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!