Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Πράσινο φως» στην καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένης πατάτας

Το «πράσινο φως» έδωσε η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή  την Τρίτη, έπειτα από 12 χρόνια διαρκών συζητήσεων και έντονης αμφισβήτησης για την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένης πατάτας του γερμανικού ομίλου BASF.

Η πατάτα Amflora, η οποία αναπτύχθηκε από την εταιρεία BASF, προορίζεται για βιομηχανική χρήση για το άμυλό της και για ζωοτροφές. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είχε δώσει το πράσινο φως σε καλλιέργεια ΓΤΟ στην Ευρώπη από το 1998 και το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι της Monsanto, το MON 810.Την ίδια ώρα, οι Βρυξέλλες δέχθηκαν την εμπορική διάθεση στην Ευρώπη τριών ποικιλιών διαγενετικού καλαμποκιού της εταιρείας Monsanto, παράγωγες του MON 863.

 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δικαιολογεί την απόφασή της

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δικαιολόγησε την αμφιλεγόμενη απόφασή της να εγκρίνει την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένης πατάτας, δηλώνοντας ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να χάσει το τραίνο των νέων τεχνολογιών. "Δόθηκαν απαντήσεις για όλα τα επιστημονικά ερωτήματα, κυρίως αυτά που αφορούσαν την υγεία", σε σχέση με αυτό το προϊόν, την πατάτα Amflora της γερμανικής εταιρείας BASF, δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος για την Υγεία και την Προστασία των Καταναλωτών Τζον Ντάλι.

"Καθήκον μας είναι να χρησιμοποιήσουμε όλους τους επιστημονικούς συμβούλους που έχουμε στη διάθεσή μας" για να πάρουμε τις αποφάσεις, "αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά στη νέα εποχή των νέων τεχνολογιών", πρόσθεσε ο Ντάλι κατά τη διάρκεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!