Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Αγριος καβγάς στη Βουλή ανάμεσα στον κ. Καμμένο και στον εκπρόσωπο της ΝΔ κ. Τζαβάρα

Παραλίγο στα χέρια για τη Siemens

Αγριος καβγάς για... τα μάτια του κ. Π. Βουρλούμη ξέσπασε χθες ανάμεσα σε δύο «γαλάζια» μέλη της εξεταστικής επιτροπής η οποία διερευνά το σκάνδαλο της Siemens: τους κκ. Π.Καμμένο και Κ. Τζαβάρα. Αφορμή αποτέλεσε η επιθετική στάση που τήρησε ο πρώτος κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ κ. Βουρλούμη, προκαλώντας την αντίδραση του ετέρου. Σκληρά λόγια αντήλλαξαν οι δύο βουλευτές της ΝΔ κατά τη διάρκεια τηλεφωνήματος, ενώ όταν βρέθηκαν ενώπιος ενωπίω χθες στη Βουλή παραλίγο να έρθουν στα χέρια! Συνάδελφοί τους έδωσαν και εσωκομματική χροιά στο χθεσινό θερμό επεισόδιο μεταξύ των δύο βουλευτών, υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Τζαβάρας, νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, στήριξε μετά πάθους τον κ. Αντ. Σαμαρά στην κούρσα της διαδοχής, έναντι του κ. Καμμένου ο οποίος είχε συνταχθεί αρχικώς με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη αλλά στην πορεία «ουδετεροποιήθηκε». Πυρά κατά Βουρλούμη
Η τακτική «δεν είδα- δεν ξέρω» που ακολούθησε ο κ. Βουρλούμης στην προχθεσινή κατάθεσή του προκάλεσε τη σκληρή αντίδραση του κ. Καμμένου, ο οποίος δεν δίστασε να τον αποκαλέσει «πολύ γελοίο» και να τον κατηγορήσει ότι «μας δουλεύει όλους εδώ μέσα», υπενθυμίζοντάς του ότι «διατηρείται στη θέση του,ενώ κατηγορείται για απιστία» . Ηταν τέτοιο το μένος του κ. Καμμένου εναντίον του «μάνατζερ» του ΟΤΕ που κάποια στιγμή αργά το βράδυ τού είπε: «Θα ζητήσω να κρατηθείτε, προσέξτε! Θα ζητήσω αυτή τη στιγμή να συλληφθείτε! Προσέξτε τι λέτε!», ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που ο κ. Βουρλούμης τον αντιμετώπισε ειρωνικά. «Αμφισβητείτε κάτι;» τον ρώτησε ο βουλευτής της ΝΔ και εκείνος του απάντησε: «Αμφισβητώ όσα λέτε», ενώ κάποια στιγμή χαμογέλασε προκαλώντας την έκρηξη του κ. Καμμένου: «Μας εμφανίζεστε ως μεγάλος επιστήμονας... Γιατί χαμογελάτε;» . «Τι να κάνω;» του απάντησε ο κ. Βουρλούμης.

«Εσύ ως τι μιλάς;»
Ολα αυτά περιήλθαν εις γνώσιν του κ. Τζαβάρα, ο οποίος απουσίαζε από τη συνεδρίαση και αποβραδίς τηλεφώνησε στον συνάδελφό του για να ζητήσει διευκρινίσεις: «Του τηλεφώνησα να τον ρωτήσω και μου το ΄κλεισε στη μούρη...» έλεγε ο ίδιος χθες σε δημοσιογράφους προσθέτοντας: «Ξέρετε, ο Πάνος είναι λίγο ιδιόρρυθμος...». Ο κ. Καμμένος πάντως πρόλαβε να του πει: «Ο,τι είπα είπα και ότι ρώτησα ρώτησα.Εσύ ως τι μιλάς;Ως εκπρόσωπος του κόμματος;».

Χθες το πρωί επικοινώνησαν εκ νέου τηλεφωνικά και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τζαβάρας φέρεται να του είπε ευθέως: «Πάνο, τα έκανες σκ...». Κατά τον κ. Καμμένο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του τηλεφώνησε για να του πει ότι «δεν μπορείς να επιτίθεσαι έτσι στον Βουρλούμη» και «θα πρέπει προηγουμένως να υπάρχει μεταξύ μας συνεννόηση», ενώ εκείνος του απάντησε: «Δεν δέχομαι παρεμβάσεις από κανέναν και αυτά αν είναι εντολή του κόμματος να μου το πεις». Φέρεται επίσης να του επισήμανε ότι «δεν δέχομαι οδηγίες ούτε δέχομαι να συναποφασίζουμε για το πώς θα εξετάζουμε τους μάρτυρες», επικαλούμενος μάλιστα την «εντολή που έχει πάρει από τον Σαμαρά: Ολα στο φως”». «Αν δεν συμφωνεί το κόμμα,να μου το πει επισήμως. Δεν παίρνω εντολές, ακόμη και αν κινδυνεύω να απομακρυνθώ» συμπλήρωσε ο θορυβώδης βουλευτής.

Διαξιφισμοί ενώπιον δημοσιογράφων
Oι κκ. Καμμένος και Τζαβάραςδιασταύρωσαν τα ξίφη τους και ενώπιον δημοσιογράφων. Ο διάλογος είναι χαρακτηριστικός:

Π. Καμμένος: «Δεκαεφτά χρόνια βουλευτής, έδωσα όρκο στο Σύνταγμα να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα του λαού. Δεν δέχομαι οδηγίεςούτε κριτική από κανέναν» .

Κ. Τζαβάρας: «Ο κ. Καμμένος έχει μια ιδιαιτερότητα. Σήμερα έχει και μια περίεργη συμπεριφορά απέναντί μου».

Π. Καμμένος: «Αν δεν συμφωνεί το κόμμα μου, να μου το πει».

Κ. Τζαβάρας: «Αυτά που λες είναι στη φαντασία σου. Κυνηγάς φαντάσματα. Σου είπα εγώ να μη μιλάςή να φύγεις;».

Π. Καμμένος: «Μου είπες,γιατί επιτέθηκα στον Βουρλούμη.Στην υπόθεση της Siemens δεν δέχομαι παρεμβάσεις από κανέναν. Ο Βουρλούμης έδωσε ψευδή στοιχεία στην επιτροπή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!