Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Τα "απόκρυφα" του Αϊνστάιν στην Ακαδημία του Ισραήλ

Το πρωτότυπο χειρόγραφο της «Θεωρίας της Γενικής Σχετικότητας» του Άλμπερτ Αϊνστάιν, στην πλήρη του μορφή, πρόκειται να εκτεθεί για πρώτη από την Ακαδημία Επιστημών του Ισραήλ, με αφορμή την 50η επέτειο από την ίδρυσή της.

 

Η θεωρία του Αϊνστάιν, που περιέχεται στο 46σελιδο κείμενο, αποτελεί κείμενο ορόσημο για την επιστήμη, καθώς παρέχει τη δυνατότητα κατανόησης των μυστηρίων του Σύμπαντος.

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν συνέγραψε τη «Θεωρία της Γενικής Σχετικότητας» στο Βερολίνο, όπου διέμενε, και εν συνεχεία, αφού τυπώθηκε για πρώτη φορά το 1916, δωρίστηκε στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο το 1925.

«Άλλαξε την κατανόησή μας για τον χώρο, τον χρόνο, τη βαρύτητα, την πραγματικότητα για όλο το σύμπαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χάνοκ Γκουτφρόιντ, πρόεδρος της ακαδημαϊκής επιτροπής για τα Αρχεία Αϊνστάιν του Εβραϊκού Πανεπιστημίου, όπου υπάρχει η πλήρης συλλογή των γραπτών του επιστήμονα.

Στο παρελθόν είχαν εκτεθεί ορισμένες μόνο σελίδες του χειρογράφου, αλλά είναι η πρώτη φορά που το χειρόγραφο εκτίθεται στην ολότητά του. Το χειρόγραφο, που φυλασσόταν στα υπόγεια της Εθνικής Βιβλιοθήκης του Ισραήλ, μεταφέρθηκε με θωρακισμένο όχημα στην Ακαδημία Επιστημών και θα εκτεθεί έως τις 25 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!