Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Φραγμό στις διπλές συντάξεις των βουλευτών

 
Φραγμό στις διπλές συντάξεις των βουλευτών

Φραγμό στις διπλές συντάξεις των βουλευτών θα επιχειρήσει να βάλει ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος με νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζεται να καταθέσει οσονούπω. Ωστόσο, ήδη στις τάξεις των εκπροσώπων του έθνους υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια και διαφωνία σε μια τέτοια προοπτική καθώς αν ψηφιστεί, θα χάσουν ένα από τα σημαντικότερα προνόμιά τους.

Μέχρι σήμερα, όλοι όσοι έχουν διατελέσει βουλευτές εισπράττουν κάθε μήνα μία σύνταξη από το ασφαλιστικό ταμείο στο οποίο υπάγονται (ανάλογα με το επάγγελμα που έκανε ο καθένας) και μία ως πρώην βουλευτές. Υπάρχουν μάλιστα και περιπτώσεις, όπως αυτές των συνδικαλιστών, που απολαμβάνουν επιπλέον και τη συνδικαλιστική σύνταξη.
Η σύνταξη του βουλευτή υπολογίζεται με βάση τη βουλευτική αποζημίωση (τουτέστιν, το μηνιάτικο που παίρνουν). Οπως έχει οριστεί, λαμβάνουν ως σύνταξη το 25% του μηνιάτικου, δηλαδή, γύρω στα 1.400 ευρώ. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 25% για κάθε επιπλέον έτος βουλευτικής θητείας μέχρι τα δέκα χρόνια και κατά 10% από το 11ο ώς το 17ο έτος. Οπότε η βουλευτική σύνταξη κυμαίνεται από 1.400 ευρώ (για μία βουλευτική θητεία) ώς και 4.500 ευρώ (για όσους έχουν δεκαεπτά χρόνια θητείας στο Κοινοβούλιο)!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!