Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Η πρώτη δημοσκόπηση για τα νέα μέτρα

Η πρώτη δημοσκόπηση για τα νέα μέτρα

Την διαφωνία τους με την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού και την αύξηση του ΦΠΑ εκφράζουν οι πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue για την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του Σκάι.

Διαφωνία με τις περικοπές μισθών εκφράζουν 9 στους 10 δημοσίους υπαλλήλους, το 76% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέρα, το 61% των εργοδοτών και το 68% των συνταξιούχων.

Αναφορικά με την αύξηση του ΦΠΑ, την αντίθεση τους σε ποσοστό 71% εκφράζουν οι εργοδότες και ακολουθούν δημόσιοι υπάλληλοι με 67%, ιδιωτικοί υπάλληλοι με 66% και συνταξιούχοι με 63%.

Αντίθετο με την αύξηση του φόρου στα καύσιμα δηλώνει το 84% των ιδιωτικών υπαλλήλων, το 80% των εργοδοτών, το 71% των συνταξιούχων και το 69% των δημοσίων υπαλλήλων.

Το 82% μάλλον συμφωνεί με την επιβολή φόρου στα είδη πολυτελείας, το 65% συμφωνεί με την αύξηση του φόρου στα τσιγάρα και τα ποτά και το 50% συμφωνεί με την περικοπή επιδομάτων στο Δημόσιο.

Παράλληλα, το 78% πιστεύει ότι τα μέτρα μάλλον θα εφαρμοστούν παρά τις κοινωνικές αντιδράσεις, ενώ το 62% θεωρεί πιθανό να ξεσπάσει κοινωνική αναταραχή μέσα στον επόμενο χρόνο.

Τέλος, οι ερωτηθέντες προτιμούν η Ελλάδα να δανειστεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ε.Ε. σε ποσοστό 53% και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε ποσοστό 12%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!