Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010

Ευρωβουλή: Διερεύνηση των ευθυνών της ΕΕ για την ελληνική οικονομία

Τη διεξαγωγή δημόσιας ακρόασης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ώστε να διερευνηθούν οι ευθύνες των Βρυξελλών στην περίπτωση της ελληνικής οικονομίας, αποφάσισε σήμερα η Διάσκεψη των προέδρων των πολιτικών ομάδων της Ευρωβουλής, υιοθετώντας τη σχετική πρόταση του προέδρου των Φιλελευθέρων, Γκι Φερχόφστατ.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επισημαίνεται ότι η δημόσια ακρόαση θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν υπό την αιγίδα του προέδρου της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων, της Ευρωβουλευτού Σάρον Μπόουλς (Βρετανίδα Φιλελεύθερη).

Θα κληθούν δε να συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Eurogroup, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Eurostat της ελληνικής κυβέρνησης, της Goldman Sachs και όλων των άλλων φορέων, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σε γραπτή δήλωσή του ο Γκι Φερχόφστατ σημειώνει ότι «στόχος αυτής της ακρόασης δεν είναι να γίνει η Goldman Sachs εύκολο εξιλαστήριο θύμα», αν και όπως αναφέρει, οι πρακτικές, που ακολούθησε, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα κυρίως σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή της στις εικασίες, που διατυπώνονται για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας.

Όπως διευκρινίζει ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, «στόχος είναι να διερευνηθεί πώς όλη η πολιτική και διοικητική αλυσίδα, από την Αθήνα στις Βρυξέλλες περνώντας από τη Φρανκφούρτη, αγνόησε την παραποίηση των στοιχείων των ελληνικών δημοσίων λογαριασμών».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!