Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Δύο στελέχη της ΚΕΔ κατέθεσαν στην Εξεταστική για το Βατοπαίδι

i

Χωρίς εκπλήξεις, αλλά με εντάσεις, κινήθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, η ακρόαση δύο στελεχών της Κτηματικής Εταιρείας την περίοδο των επίμαχων μετακινήσεων δημοσίων εκτάσεων μεταξύ Δημοσίου και Μονής Βατοπαιδίου -του διευθυντή της Νομικής Υπηρεσίας της ΚΕΔ, Σ. Γκασούκα και του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της Εταιρείας, Κωνσταντίνου Γκράτσιου.

Αμφότεροι οι μάρτυρες, επανέλαβαν τα όσα είχαν καταθέσει στην προηγούμενη Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, με τον κο Γκασούκα να προκαλεί τις εντονότατες αντιδράσεις του επικεφαλής των βουλευτών της ΝΔ, κ. Δένδια, για τις αναφορές του περί επαφών του μοναχού Αρσενίου με τον διευθυντή του γραφείου του τότε πρωθυπουργού, Γιάννη Αγγέλου.

Από πλευράς του, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ, Κ. Γκράτσιος, επέμεινε πως η ΚΕΔ, «κινήθηκε με ό,τι ορίζουν ο νόμος και η νομοθεσία» χωρίς να υπάρξει καμία παρατυπία εκ μέρους της. Με βάση ωστόσο, την γνώση και των όσων ακολούθησαν, σήμερα, «αν το τότε νομικό πλαίσιο εξακολουθεί να είναι σε ισχύ, θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα άλλαζα -το νομικό πλαίσιο το οποίο διέπει το πλαίσιο λειτουργίας ΚΕΔ, Νομικών Συμβουλίων, όλες αυτές οι διαδικασίες».

Η εξέταση του κου Γκράτσιου θα συνεχιστεί .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!