Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

ΝΔ: Ο Ραγκούσης απέσυρε την "προσθήκη της ντροπής"

ΝΔ: Ο Ραγκούσης απέσυρε την "προσθήκη της ντροπής"

Με προσθήκη σε άλλο νομοσχέδιο θα επιχειρήσει τελικά η κυβέρνηση να ψηφισθεί η επίμαχη τροπολογία για τις απευθείας αναθέσεις από τον πρωθυπουργό, σε ομάδες εργασίας και συμβούλων συγκεκριμένων «πρότζεκτ», μετά την σφοδρή κόντρα στη Βουλή με τη ΝΔ  αλλά και με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η συγκεκριμένη ρύθμιση θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση, το οποίο θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Κάτω από την ασφυκτική πίεση του Προέδρου της Ν.Δ.  κ. Αντώνη Σαμαράς υπουργός των Εσωτερικών υποχρεώθηκε να αποσύρει την προσθήκη της ντροπής, με την οποία η Κυβέρνηση προσπάθησε να δώσει στον Πρωθυπουργό πρωτοφανείς, για δημοκρατική  χώρα, εξουσίες, καταπατώντας  κάθε έννοια διαφάνειας και χρηστής διοίκησης», σχολίασε την εξέλιξη ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ πρόσθεσε ότι ο κ. Ραγκούσης αναγκάζεται τώρα  να ακολουθήσει την διαδικασία της τροπολογίας, «έχοντας την υποχρέωση να προσκομίσει στη Βουλή και την απαραίτητη Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, στην οποία θα πρέπει να αναφέρεται το κόστος που θα έχει για το Δημόσιο -σε εποχές τόσο σκληρής λιτότητας για τον ελληνικό λαό- η υπό καθιέρωση ανεξέλεγκτη εξουσία του Πρωθυπουργού να αναθέτει σε φυσικά και νομικά πρόσωπα κάθε είδους ειδική μελέτη ή αποστολή, με αμοιβή που θα ορίζεται κατά την απόλυτη βούληση του Προέδρου της Κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!