Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Το φιάσκο Κόνσουλα: Νηπιακή γκαιμπελική τακτική ή "χαλί" για εναλλακτική κομματική υποψηφιότητα;

Η περίεργη πολιτική συγκυρία που διανύουμε μας κάνει καχύποπτους σε κάθε "ανόητη" πρακτική με πολιτικές σκοπιμότητες. Εάν δεν υπήρχε ο κοινωνικός αναβρασμός, θα θεωρούσαμε ότι οι ανεκδιήγητες ενέργειες του πράσινου υποψηφίου για τον δήμο Βύρωνα κυρίου Κόνσουλα, θα ήταν μνημείο πολιτικής ανυπαρξίας και νηπιακού Γκαιμπελισμού, αφού το έωλο των κατηγοριών που (έκαναν τον κατά γενική ομολογία πετυχημένο δήμαρχο Χαρδαλιά να τον σύρει στην δικαιοσύνη) ήταν πασιφανές και αυταπόδεικτο.
Η κοινωνία όμως δεν τρώει πια το παραμύθι του "αυριανισμού", όπου ο κάθε ανεπαρκής μπορούσε να κατηγορήσει τον πολιτικό του αντίπαλο με κωμικά επιχειρήματα ώστε να του δημιουργήσει φθορά. Έτσι δε μπορούμε να φανταστούμε ότι κάποιος υποψήφιος που  έχει λάβει επίσημο χρίσμα ιδιαίτερα από το κυβερνών κόμμα - ασχέτως εάν έχει αποτύχει εκλογικά - θα μπορούσε να είναι τόσο αδαής ώστε να μετέχει τέτοιων μεθόδων για να διασωθεί πολιτικά. Ιδιαίτερα τώρα που το ΠΑΣΟΚ θα θελήσει με κάθε τρόπο να αποφύγει μία συντριβή στις δημοτικές εκλογές, γεγονός που θα έφερνε αλυσιδωτές αντιδράσεις στο πολιτικό σύστημα.
Ένας έμπειρος αναλυτής λοιπόν θα μπορούσε να θεωρήσει ότι το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί πλέον τον κύριο Κόνσουλα με τρόπο ανορθόδοξο αφού τον θεωρεί πολιτικά τελειωμένο για να δημιουργήσει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη φθορά μετέχοντας κάθε μέθοδο στον δήμαρχο Χαρδαλιά, ώστε να τον συμπαρασύρει σε έναν πόλεμο φθοράς αναγκάζοντας τον να απαντά σε ανύπαρκτες καταγγελίες προκειμένου να ανοίξει τον δρόμο σε κάποιον εναλλακτικό υποψήφιο. "Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων" λοιπόν, αυτή μπορεί να είναι η σκοπιμότητα του Κόνσουλα για χάρη του κόμματος.
Όπως και να 'χει, ο Χαρδαλιάς δεν φαίνεται να "τσιμπά" αφού στις απανωτές "επιθέσεις" απάντησε άπαξ με τρόπο καταλυτικό καλύπτοντας με στοιχεία όλους τους τομείς των πεπραγμένων του και βέβαια σέρνοντας στην δικαιοσύνη με βαρύτατες κατηγορίες αυτούς που καθ' ομολογία τον συκοφαντούσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!