Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011

Οι τραπεζίτες που έπεσαν σαν κοράκια πάνω στο νέο πακέτο διάσωσης της κυβέρνησης -25 δις-τρέμουν τις απαγωγές!
Κι ενώ οι ξιπασμένοι Τραπεζίτες που έχουν απαξιώσει τις Τράπεζές τους, δανείζοντας με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, τα σεσημασμένα λαμόγια-ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, αγωνιούν για τη ζωή τους (πιο συγκεκριμένα κάποιος από δαύτους αγόρασε έπαυλη στη Γερμανία, για να δικοικεί εκ του μακρόθεν), η κυβέρνηση τους έδωσε άλλα 25 δις ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Αρχές τρέμουν τις απαγωγές, καθώς δεν εμπιστεύονται τους αστυνομικούς φρουρούς και τους φουσκωτούς που έχουν αναλάβει την φύλαξή τους και ζητούν να γίνει επανέλεγχος του προσωπικού ασφαλείας τους!

Οι τύποι έπεσαν σαν τα κοράκια πάνω στο ζεστό χρήμα που θα πάρουν από την τράπεζα της Ελλάδας.

Στο "Κεφάλαιο" που κυκλοφορεί το Σάββατο, θα διαβάσετε πως τα μοιράστηκαν.

Το σχετικό ρεπορτάζ από το  www.capital.gr

Κάτω από ένα πέπλο απόλυτης... διακριτικότητας, στα όρια της μυστικότητας, οι τράπεζες σιγά-σιγά άρχισαν να μπαίνουν στην διαδικασία "μοιρασιάς" της νέας ένεσης ρευστότητας των 25 δισ. ευρώ, με τη μορφή εγγυήσεων, από το ελληνικό Δημόσιο.

Η διαδικασία, όπως πληροφορείται το «Κ» από αρμόδιες πηγές, έχει ξεκινήσει ήδη λίγο πριν από τις γιορτές με σχετικά “αθόρυβο” τρόπο υπό την έννοια ότι έγινε χρονικά μεταξύ δύο εορτών (Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά), οπότε και τα αντανακλαστικά όλων είναι εκ των πραγμάτων πιο περιορισμένα.

Η Τράπεζα της Ελλάδος κατένειμε την πίτα των 25 δισ. ευρώ, από τα οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Κ» τα 17 περίπου δισ. ευρώ θα καταλήξουν με την μορφή εγγυήσεων στα ταμεία των 4 μεγαλύτερων τραπεζών.

Τις “εγγυήσεις” θα παραλάβουν οι τράπεζες από το ΥΠΟΙΚ και στην συνέχεια θα εκδώσουν ομόλογα με τα οποία θα κατευθυνθούν στην ΤτΕ για να τα ανταλλάξουν με “ρευστό”.

Πρόκειται για τον τρίτο πυλώνα ρευστότητας, που είχε υποσχεθεί το ελληνικό δημόσιο και φαίνεται ότι ήλθε η ώρα για να «στηθεί», καθώς οι ανάγκες από το συγκεκριμένο μέτωπο ήταν και παραμένουν μεγάλες. 
Στην αυριανή έκδοση της εφημερίδας “Κεφάλαιο” δημοσιεύεται ολόκληρο το ρεπορτάζ για το πως θα πάρουν οι τράπεζες από το ΥΠΟΙΚ τις εγγυήσεις και θα τις ανταλλάξουν με ρευστό από την ΤτΕ.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!