Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Στην Κίνα η Marfin!

Σημειώνεται ότι αυτό θα είναι το πρώτο γραφείο αντιπροσωπείας, Κυπριακού Τραπεζικού Ιδρύματος, στην Κίνα.

Η Marfin Popular Bank, έχει ήδη εξασφαλίσει την έγκριση της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου για την λειτουργία του Γραφείου Αντιπροσωπείας στην Κίνα και προχωρεί στην επιλογή χώρου στέγασης των εργασιών του Γραφείου, όπως επίσης και της κατάρτισης των ατόμων που θα το στελεχώσουν.

Η επικείμενη υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και της Ρυθμιστικής Εποπτικής Αρχής για Τραπεζικά Ιδρύματα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας αποτελεί σημαντικό βήμα που ενισχύει περαιτέρω την πρωτοβουλία της Marfin Popular Bank.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου κ. Ευθύμιος Μπουλούτας δήλωσε ότι «Η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας και οι επιδόσεις της σε μακροοικονομικό επίπεδο είναι εξαιρετικές. Οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και το τεράστιο μέγεθος της εγχώριας αγοράς προσέλκυσαν ένα μεγάλο αριθμό επενδυτών στην Κίνα αναδεικνύοντας την ως σημαντικότατο παίκτη στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Η Κίνα είναι σήμερα η 2η μεγαλύτερη οικονομία διεθνώς και υπολογίζεται ότι το 2020 θα αποτελεί τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου».

«Η δυναμική της Marfin Popular Bank» συνέχισε ο κ. Μπουλούτας «με την επιτυχημένη ολοκλήρωση της μεγαλύτερης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Κύπρο και η εξωστρεφής επιτυχημένη δραστηριοποίηση της σε αναπτυγμένες και αναδυόμενες αγορές, συγκλίνει απόλυτα με τη δυναμική διεθνή επεκτατική στρατηγική των κινεζικών επιχειρήσεων, καθώς και με την εξέλιξη της Κύπρου σε χρηματοοικονομικό και ενεργειακό κέντρο».

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Διεθνών Δραστηριοτήτων του Ομίλου κ. Χρίστος Στυλιανίδης σημείωσε ότι «Από τις επανειλημμένες επισκέψεις μας στην Κίνα, έχουμε άριστες εντυπώσεις από τον επαγγελματισμό, τον εξωστρεφή τρόπο σκέψης και την θετική αντιμετώπιση που είχαμε από Κυβερνητικούς αξιωματούχους, την Ρυθμιστική Εποπτική αρχή, καθώς και από τους επιχειρηματικούς κύκλους με τους οποίους είχαμε επαφές στις επαγγελματικές αποστολές που διενεργήσαμε τους τελευταίους 3 μήνες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!