Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011


Στο Αυτόφωρο ο Έλληνας απεργός πείνας!

Posted: 23 Mar 2011 09:45 AM PDT

Με δύο μέτρα και δύο σταθμά από ότι φαίνεται αντιμετωπίζει η πολιτεία τους απεργούς πείνας.
Δυστυχώς ο κύριος Παπαδόπουλος και η σύντροφος του είχαν την ατυχία να είναι Έλληνες,δεν μας ενδιαφέρουν τα κίνητρα του,μας ενδιαφέρει το ότι αν ήταν από την Μποτζουάνα η το Αφγανιστάν θα είχαν καλύτερη αντιμετώπιση(βλέπε απεργοί  πείνας Υπάτια).
Τα τζιράκια των ξένων δυνάμεων οι δωσίλογοι τις χώρας μας συνεχίζουν ακάθεκτοι την βρώμικη δουλεία που τους έχουν αναθέσει τα αφεντικά τους της νέας τάξης πραγμάτων και από ότι φαίνεται τα πάνε περίφημα,διαβάστε την περίπτωση Παπαδόπουλου και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.....



Στο Αυτόφωρο Καβάλας  δικαστικέ σήμερα (23/3) το πρωί ο απεργός πείνας, άνεργος Λάζαρος Παπαδόπουλος, κατηγορούμενος για καταπάτηση κοινοχρήστου χώρου (κεντρική Πλατεία Καβάλας –όπου έστησε αντίσκηνο)!
Ο 60χρονος άνεργος (που χθες περνούσε τη 12η μέρα απεργίας πείνας, μαζί με την επίσης άνεργη σύντροφό του Φρειδερίκη Τόκα) οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Καβάλας προχθές το μεσημέρι και έλαβε 48ωρη προθεσμία για να δικαστεί, μετά τη μεσολάβηση του δικηγόρου του.
Την ώρα της μεταφοράς του Λάζ. Παπαδόπουλου από την κεντρική Πλατεία Καβάλας –όπου πραγματοποιούν την απεργία πείνας οι δύο άνεργοι- στην Ασφάλεια και στην Εισαγγελία, η Δημοτική Αστυνομία απομάκρυνε το αντίσκηνο που τους είχε προσφερθεί από πολίτες (ύστερα από την κατάσχεση του πρώτου αντισκήνου, με το οποίο έκανε αρχικά την εμφάνισή του το ζευγάρι, ξεκινώντας τη διαμαρτυρία του για την πολύχρονη έλλειψη απασχόλησης).  Στη διάρκεια των προχθεσινών συμβάντων, η Φρειδερίκη Τόκα απουσίαζε για εξετάσεις στο Νοσοκομείο Καβάλας.
Οι δύο άνεργοι έχουν γίνει αντικείμενο αντιπαραθέσεων, μεταξύ πολιτικών παρατάξεων και ομάδων που εκδηλώνουν την υποστήριξή τους στον αγώνα τους και της δημοτικής αρχής Καβάλας (αλλά και πολιτών), που αμφισβητούν τα κίνητρά τους.  Στη διάρκεια του 12ημέρου της απεργίας τους υπήρξαν επαγγελματίες που έδειξαν ενδιαφέρον να τους απασχολήσουν, αλλά έως τώρα δεν υλοποιήθηκε καμία υπόσχεση υποψηφίου εργοδότη.


Πληροφορίες από το Kavalanet.gr

Σκοτώθηκε ο Λίβυος blogger που έδινε ενημέρωση στα ΜΜΕ

Posted: 23 Mar 2011 09:31 AM PDT

Δείτε το τελευταίο του βίντεο

O Mohammed Nabbus, ο ήρωας της Λιβυκής επανάστασης, δολοφονήθηκε με μια σφαίρα από ελεύθερο σκοπευτή στη Βεγγάζη.
Ο 28χρονος blogger, είχε στήσει το δίκτυο Libya Alhurra TV από το οποίο έπαιρναν εικόνα και ειδήσεις, τα ...

περισσότερα ΜΜΕ όπως το Al Jazheera και άλλα.
Τον θάνατό του ανακοίνωσε από το δίκτυο, η έγκυος σύζυγός του Perdita.
"Θέλω να ξέρετε, ότι Μοχάμεντ, πέθανε για την ελευθερία της Λιβύης", δήλωσε δακρυσμένη στο δίκτυο και ζήτησε να συνεχιστεί η λειτουργία του blog του.


Παπανδρέου: H Τουρκία προσπαθεί να ελέγξει την Ελληνική ΑΟΖ!

Posted: 23 Mar 2011 09:17 AM PDT

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος επιβεβαίωσε με τον τρόπο του την θέση του defence-point.gr για το θέμα, η Τουρκία ζήτησε να αναλάβει τον έλεγχο ολόκληρης της περιοχής που εμπίπτει με την Ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) νοτίως της Κρήτης, ως αντάλλαγμα για την συμμετοχή  της στις επιχειρήσεις στην Λιβύη!
Η εκπληκτική αυτή δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού έγινε στην Βουλή των Ελλήνων κατά τη δευτερολογία του στην συζήτηση για τις εξελίξεις στην Λιβύη και έχει ως εξής: ....
«Κλείνω με ένα τηλεγράφημα  που μόλις πήρα, που νομίζω ότι  πρέπει και αυτό να το αξιολογήσουμε. Δεν θα το σχολιάσω σε βάθος, αλλά πρέπει να το αξιολογήσουμε σε σχέση με τη δική μας παρουσία και την ορθότητα της απόφασής μας, όχι της στρατιωτικής εμπλοκής, αλλά της παρουσίας και όχι της απουσίας. Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, μιλώντας σε στελέχη του κόμματός του, είπε ότι «η Τουρκία είναι πρόθυμη να αναλάβει τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, να διαχειριστεί το αεροδρόμιο της Βεγγάζης και να αναπτύξει ναυτικές δυνάμεις» – ακούστε – «για τον έλεγχο της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ Βεγγάζης και Κρήτης»

To defence-point.gr αντί άλλου σχολιασμού επαναφέρει για ακόμα μία φορά δύο αναλύσεις του, οι οποίες και δημοσιεύθηκαν ακριβώς την ώρα της έναρξης των πολεμικών επιχειρήσεων στην Λιβύη με τις οποίες με έγκαιρο, έγκυρο και αξιόπιστο τρόπο έθετε το κορυφαίο ζήτημα της παρουσίας μας στην περιοχή με στρατιωτικά μέσα η οποία δεν επιδιώκει τίποτα άλλα παρά την εμπέδωση της Ελληνικής κυριαρχίας σε μία περιοχή (ελληνική ΑΟΖ) η οποία αποτελεί στην ουσία την μισή έκταση του Λιβυκού πελάγους και συνδέεται άμεσα:

Πρώτον, με την ύπαρξη, ανάπτυξη και εξόρυξη υδρογονανθράκων η οποία εκτός της επίλυσης του οικονομικού προβλήματος της χώρας συμβάλλει τα μέγιστα και στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης αλλά και στην ασφάλεια και ευημερία της Κύπρου και του Ισραήλ.

Δεύτερον, με την ανάσχεση της νεοθωμανικής επεκτατικής πολιτικής η οποία υπό συνθήκες μπορεί να οδηγήσει στην στρατηγική περικύκλωση της χώρας μας από μία αναθεωρητική Τουρκία με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά της, ειδικά σε μία περίοδο που το μέτωπο με την Άγκυρα δεν είναι το μόνο ανοιχτό...διαβάστε τη συνέχεια στο defencepoint.gr

Φωτογραφίες από κινητά, από τα όργια στη βίλα του Μπερλουσκόνι

Posted: 23 Mar 2011 09:11 AM PDT

Μια σειρά από φωτογραφίες που δίνουν μια πρόγευση για το τι γινόταν στα περιβόητα πάρτι μπουνγκα μπουνγκα για τα οποία θα καθίσει και στο σκαμνί ο Ιταλός πρωθυπουργός κατηγορούμενος για πορνεία και συνευρέσεις με ανήλικη δημοσίευσε η εφημερίδα L’ Unita...



Σύμφωνα με την εφημερίδα αφορούν δύο από τα οργιώδη πάρτι στις 24 Οκτωβρίου 2010, ώρα 04:44 και στις 12 Ιουλίου 2010, ώρα 01:48 και 23 Αυγούστου που αποτυπώνονται και οι φωτογραφίες από την λήψη τους μέσω κινητού. 
 

Αποδοκίμασαν την Λούκα Κατσέλη στην Θεσσαλονίκη

Posted: 23 Mar 2011 08:59 AM PDT

Έντονα αποδοκίμασαν την υπουργό Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο Φίλκεραμ Τζόνσον, που είναι απλήρωτοι από τον Δεκέμβριο και πραγματοποιούν κατάληψη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε...
με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα οι εργαζόμενοι εισέβαλαν στον χώρο που γινόταν η συνάντηση της υπουργού με τον Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες και αποδοκίμασαν την υπουργό Εργασίας. 
Ωστόσο, η κ. Κατσέλη κατά την συνάντησή της με τον κ. Ψωμιάδη ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Εργασίας θα διαθέσει το ποσό των 52 εκ. ευρώ για την εφαρμογή δύο προγραμμάτων στον αγώνα κατά της ανεργίας στην Κεντρική Μακεδονία.

Εξωφρενικό!!! Μισό Εκατομμύριο Ευρώ για την Ιδιωτική φύλαξη των κτιρίων του Υπουργείου.

Posted: 23 Mar 2011 05:41 AM PDT

403 Χιλιάδες Ευρώ χωρίς το Φ.Π.Α κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο η φύλαξη απο !!! ιδιωτική εταιρεία των κτιρίων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και αυτό που αξίζει περισσότερο είναι οτι η έγκριση για την διένεργεια διαπραγματεύσεων για ...... την ανάθεση και την συνέχεια του έργου έγινε στις 22 Δεκεμβρίου του 2010 , δηλαδή όταν χιλιάδες συνταξιούχοι πήραν μειωμένο το δώρο τους , όταν χιλιάδες ΄΄κακοί΄΄ εργαζόμενοι του Δημοσίου πήραν μειωμένα τα δώρα τους , όταν...

Η απόφαση για την Ιδιωτική φύλαξη των κτιρίων ανήκει στην παλιά Κυβέρνηση μια απόφαση που και για αυτή κρίθηκε απο τον Ελληνικό Λαό . Το ζητούμενο όμως είναι οτι στην περίοδο που διανύουμε όταν οι λογαριασμοί δεν βγαίνουν , όταν οι Οικονομικοί Υπουργοί σχεδόν σε καθημερινή βάση ανακοινώνουν ολοένα και περισσότερα οικονομικά δυσβάσταχτα μέτρα, φτάνουμε στο σημείο μόνο για ένα Υπουργείο να δίνουμε μισό εκατομμύριο Ευρώ.
securiti3
Αφορμή για να βρεθούμε μπροστά σε αυτή την απόφαση ήταν ένα ένταλμα πληρωμής που έφτασε στα χέρια του Agroschannel σύμφωνα με το οποίο δόθηκαν 77.182 Ευρώ για την φύλαξη των κτιρίων τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο . Αναζητώντας λοιπόν την αρχική απόφαση βρεθήκαμε μπροστά στην απόφαση του Δεκεμβρίου η οποία αναρτήθηκε  στο Διαύγεια http://et.diavgeia.gov.gr σύμφωνα με την οποία ματαιώθηκε ο διαγωνισμός 3386/ΧΡΜ/2009 ξεκινώντας ταυτόχρονα η έγκριση των διαπραγματεύσεων με την μορφή του κατεπείγοντος μάλιστα. Στην απόφαση γίνεται ανάλυση του σκεπτικού ενω το ΄΄ζουμί΄΄ βρίσκεται στην τελευταία παράγραφο που αφορούν βέβαια τα χρήματα που θα δοθούν απο τον Έλληνα φορολογούμενο. Και το ερώτημα που θέτει ένας απλός άνθρωπος . Αλήθεια εαν ειναι τόσο απαραίτητη η φύλαξη απο Ιδιωτική εταιρεία τότε οι τόσοι θυρωροί με τι ασχολούνται; Και εαν το κράτος είναι πολυάριθμο όπως λένε απο τον Πρωθυπουργό , τον Αντιπρόεδρο μέχρι και τον τελευταίο Υφυπουργό γιατί αυτοί που δεν έχουν αντικείμενο δεν τους πηγαίνετε στην φύλαξη των κτιρίων; Άλλωστε και ο ιδιωτικός φύλακας, την αστυνομία θα πάρει τηλέφωνο, δεν έχει δικαίωμα για κάτι άλλο . Μήπως και εδω είμαστε στο ίδιο έργο θεατές; Θα είναι ιδιαίτερη τιμή να έχουμε μια υπεύθυνη απάντηση.

Η ομάδα που μπορεί να σώσει τη χώρα

Posted: 23 Mar 2011 05:33 AM PDT

Γράφει ο Γιώργος Κράλογλου

Εκλογές δεν θα γίνουν όχι γιατί είναι κακό για τη χώρα, αλλά γιατί τις φοβούνται όλα τα κόμματα. Από την άλλη όμως και ο κ. Γ. Παπανδρέου αποκλείεται να εφαρμόσει το τολμηρό σχέδιο διάσωσης που απαιτεί η οικονομία χωρίς ριζικές αλλαγές σε πρόσωπα και σε πράγματα στην κυβέρνησή του.
Μια κυβέρνηση που οι μισοί δεν συνομιλούν με τους άλλους μισούς ενώ κανείς σχεδόν δεν πείθει ότι λειτουργεί στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Γ. Παπανδρέου. Μια κυβέρνηση με υπουργούς και υφυπουργούς πολλοί από τους οποίους δεν έχουν καταλάβει ούτε το... αντικείμενο τους, ούτε την έκταση των αρμοδιοτήτων τους, ούτε και τις έκτακτες ανάγκες της οικονομίας. Οι εξαιρέσεις που δεν μετριόνται ούτε με όλα τα δάκτυλα του ενός χεριού δεν φθάνουν για να μεταβάλουν την εικόνα.

Αυτήν την εικόνα που σχηματίζουν τα μέχρι σήμερα αμφιλεγόμενα αποτελέσματα πολιτικής και μέτρων που ο ίδιος ο πρωθυπουργός επιμένει (περιέργως) να τα χαρακτηρίζει ως σύνθεση πολιτικών επιλογών του ΠΑΣΟΚ για την αναδιάρθρωση θεσμών και αρχών προς αναβάθμιση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

Γιατί η μόνη χειροπιαστή πολιτική της κυβέρνησης του κ. Γ. Παπανδρέου είναι οι μέσω του στυλ «αποφασίζομε και διατάσσομε» του μνημονίου αύξηση της φορολογίας κάθε μορφής, αύξηση των κρατικών τιμολογίων επίσης κάθε μορφής. Και βεβαίως η αδικαιολόγητης έκτασης μείωση μισθών, επιδομάτων και συντάξεων. Άλλη χειροπιαστή «πολιτική» είναι η στάση πληρωμών του Δημοσίου που στο σύνολο ξεπερνά τα 12 δισ. ευρώ.

Όλα αυτά που με μία φράση λέγονται εύκολα και αναγκαστικά «εισπρακτικά μέτρα για αύξηση εσόδων». Τίποτε άλλο.

Αλλά τα μέτρα αυτά (από μόνα τους) ούτε το χρέος θα καλύψουν ούτε την οικονομία θα αναθερμάνουν αφού, αντίθετα, προκάλεσαν ήδη απρόσμενη μείωση της ρευστότητας στην αγορά και οδήγησαν (μέχρι τώρα), μεταξύ άλλων, στις 250.000 απολύσεις του 2010-2011 ανεβάζοντας σε 700.000 το σύνολο των ανέργων.

Ας πάμε τώρα και στα μέτρα που υποτίθεται ότι εφάρμοσε η κυβέρνηση, μέχρι σήμερα, για αναδιάρθρωση θεσμών, εξυγίανση της οικονομίας και της κοινωνίας και αναθέρμανσης της οικονομικής μηχανής.

Μέτρα που φάνηκαν μόνο στα χαρτιά, στις εφημερίδες και στις τηλεοπτικές κάμερες.

Γιατί στην πράξη έχουμε μια παρωδία πολιτικής αφού:

- Καμία ΔΕΚΟ δεν εξυγιάνθηκε, καμία δεν έκλεισε και καμία δεν εκσυγχρονίσθηκε. Απλώς το κράτος ανέλάβε τα χρέη τους. Σας θυμίζω τι έγινε πρακτικά στις ΔΕΚΟ των μεταφορών. Οι φορολογούμενοι φορτώθηκαν πάνω από 10 δισ. ευρώ.

- Κανένα κλειστό επάγγελμα δεν άνοιξε πραγματικά. Οι παραχωρήσεις που έκαναν στην πράξη οι υπουργοί στα φορτηγά, στα βυτιοφόρα, στους φαρμακοποιούς (με διατήρηση στα ποσοστά των κερδών και στο ιδιοκτησιακό), στους δικηγόρους με τις ελάχιστες αμοιβές, στους συμβολαιογράφους κ.λ.π., δείχνουν ότι η ιστορία ήταν θέατρο χωρίς ουσία.

- Κανένα καμποταζ δεν καταργήθηκε στην πραγματικότητα αφού καθιερώθηκαν δύο μέτρα και δύο σταθμά στη ναυτιλία.

- Καμία πολιτική μετατάξεων δεν ισχύει στην πράξη αφού εκκρεμούν ακόμη 3-4.000 μετατάξεις στην τοπική αυτοδιοίκηση και σε ΔΕΚΟ.

Εάν λοιπόν πράγματι ο κ. Παπανδρέου εννοεί αυτά που μας λέει, με κάθε ευκαιρία, για κάποιο σχέδιο διάσωσης της χώρας, είναι υποχρεωμένος να κάνει τρεις συγκεκριμένες κινήσεις.

Πρώτον να μας το περιγράψει με σαφήνεια αλλά και να μας αποδείξει πως και με ποιους θα το εφαρμόσει μέχρι το 2013 που θα μείνει στην κυβέρνηση. Να μας πει δηλαδή τι θα καταργήσει από το κράτος, τι θα πουλήσει από τις ΔΕΚΟ και την περιουσία του κράτους, τι ακριβώς θα κάνει τους εργαζόμενους που του περισσεύουν. Και τέλος τι θα κερδίσουμε από όλα αυτά ώστε να σιγουρευτούμε ότι δεν θα μπει χέρι και στην άλλη μας τσέπη επειδή το κράτος δεν ξοδεύει την δική του περιουσία.

Δεύτερον αφού μας μιλήσει για το σχέδιο να μας παρουσιάσει μια ισχυρή ομάδα που θα μπει στην κυβέρνηση και θα εφαρμόσει το συγκεκριμένο σχέδιο χωρίς γκρίνιες και αντάρτικα και κυρίως χωρίς παρεκκλίσεις.

Τρίτον να διαλύσει τη σημερινή κυβέρνηση και να κρατήσει μόνο εκείνους που είναι βέβαιος ότι μπορούν να ενταχθούν στην «ομάδα» και θα δουλέψουν συλλογικά.

Αν δεν του φθάνουν οι υπουργοί του, οι υφυπουργοί του και οι βουλευτές του για την συγκεκριμένη ομάδα (που ασφαλώς δεν πρέπει να είναι πολυμελής) ας ψάξει για προσωπικότητες που δεν έχουν πρόβλημα πολιτικού κόστους.

Εάν δεν καταφέρει παρ΄ όλα αυτά να δημιουργήσει «ομάδα εγγύησης» για να σχηματίσει κυβέρνηση, τότε οφείλει να σκεφτεί την αποχώρησή του. Ο δρόμος είναι ήδη χαραγμένος.

Τον χάραξε το 2009 ο κ. Κ. Καραμανλής. Κάνουμε εκλογές για να βγάλουμε την ευθύνη από την πλάτη μας. Τις χάνουμε και περνάμε στην αντιπολίτευση οπότε λέμε ό,τι μας κατέβει.

Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Ας τελειώνουμε λοιπόν.

george.kraloglou@capital.gr



Πηγή:www.capital.gr

Μυρουδιά Σκανδάλου....

Posted: 23 Mar 2011 05:27 AM PDT

Εκεί που μας χρωστάγανε, μας παίρνουν και το βόδι....

Posted: 23 Mar 2011 03:32 AM PDT


Πριν από μερικές μέρες, δημοσιεύθηκαν τα ονόματα των μετατασσομένων της Ολυμπαικής. Ανάμεσά τους υπήρχαν δύο τρανταχτά ονόματα: του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη και της αναπληρώτριας τύπου της ΝΔ Βασιλικής Τζότζολα.
Η Βασιλική Τζότζολα δήλωσε ότι δεν αποδέχεται τη θέση και δεν θέλει να παίρνει μισθό από το δημόσιο.
Ο κ.Πεταλωτής, ενοχλημένος μάλλον από τη νεαρά που δίδαξε ήθος και κέρδισε τις εντυπώσεις, έκανε χθες στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών , μια από τις πιό άστοχες δηλώσεις του: ....

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ο κ. Καρχιμάκης ήταν υπάλληλος της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Όπως όλοι οι υπάλληλοι της Ολυμπιακής Αεροπορίας μετατάχθηκε σε κάποιο υπουργείο και συγκεκριμένα στο υπουργείο Μεταφορών. Αυτή είναι η δουλειά του. Όπως γνωρίζουμε, οι βουλευτές έρχονται και παρέρχονται ως προς τη βουλευτική τους ιδιότητα. Φυσικά, κανείς δεν θα είχε την απαίτηση από έναν βουλευτή να σταματήσει να έχει επαγγελματικό μέλλον, όταν πάψει να είναι βουλευτής. Το τι έκανε η κυρία Τζότζολα.. δεν το γνωρίζουμε και ούτε μας ενδιαφέρει. Το να γίνονται συγκρίσεις, δεν τιμά ούτε την κυρία Τζότζολα ούτε όποιον το διακινεί αυτό. Δεν αναφέρομαι σε σας, απλώς γνωρίζω, αντιλαμβάνομαι από πού προκύπτει αυτό το ζήτημα. Προφανώς, η κα Τζότζολα, για να αποποιείται μία θέση που είχε ως δικηγόρος στην Ολυμπιακή Αεροπορία, έχει εξασφαλισμένους άλλους πόρους ζωής. Σε ό,τι αφορά τον κ. Καρχιμάκη, αυτή ήταν η δουλειά του, ήταν υπάλληλος της Ολυμπιακής Αεροπορίας και θα πρέπει με κάποιον τρόπο, όταν δεν θα έχει τη βουλευτική ιδιότητα, να διασφαλίσει το οικογενειακό εισόδημά του. Όσοι έχουν άλλους πόρους ή οικογενειακά εισοδήματα από άλλες πηγές, μπορούν να κάνουν ελεύθερα τις επιλογές τους.

Η ερώτηση είναι απλή: Η Τζότζολα δεν διετέλεσε ούτε Υπουργός, ούτε Βουλευτής, ούτε είχε καμιά άλλη θέση, πλην της δουλειάς της, που θα μπορούσε να της εξασφαλίσει "άλλους πόρους ζωής".
Επίσης ο κ. Καχριμάκης έχει ήδη εξασφαλίσει την σύνταξή του, η οποία δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη !!!! 
Το ενδεχόμενο κάποιοι να μπορούν να ζουν με 2.000 ευρώ το μήνα και κάποιοι να έχουν καλομάθει σε πολύ περισσότερα το μήνα, σας έχει απασχολήσει ποτέ κ.Καρχιμάκη;
Τι νόημα έχει αυτή η δήλωση που δείχνει αδικαιολόγητη εχθρότητα και έναν ξύλινο πολιτικό λόγο που έχει σιχαθεί η κοινωνία. Όχι άλλους παλιομοδίτικους πολιτικαντισμούς κ.Καρχιμάκη. Δουλέψτε για τη σωτηρία της Ελλάδας από την κρίση κι αφήστε τους "εξυπνακισμούς".
Αμάν πια με την "κομματική συσπείρωση". Αλλάξτε επιτέλους ! Σας υποσχόμαστε ότι θα ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ για πάντα, αλλά αφήστε αυτό το τσαμπουκαλίδικο υφάκι, που δείχνει μίσος για τους κομματικούς αντιπάλους. Έλληνες είμαστε όλοι και σας βαρεθήκαμε με την κομματική εμπάθεια.
Τέλος και εκτός όλων των άλλων η κ. Τζότζολα στην δήλωσή της ξεκαθάρισε ρητά ότι:
"Ως πολιτικό πρόσωπο, για λόγους αρχής, δεν θα ασκήσω το εν λόγω δικαίωμα και αρνούμαι τη θέση."

Ο κ. Παπανδρέου πάει να μας βγάλει όλους τρελούς

Posted: 22 Mar 2011 09:30 PM PDT

Θα μας τρελάνει τελείως ο κ. Παπανδρέου. “Δεν συμμετείχα ποτέ στο ίδρυμα Καντάφι“, τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο απόψε στη Βουλή, απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης. Ο κ. Παπανδρέου ισχυρίστηκε επίσης πως ουδέποτε έδωσε την συγκατάθεσή του κι επιπλέον ανέφερε ότι είχαν βάλει το όνομά του στο site του Ιδρύματος δίχως ο ίδιος να συγκατανεύσει. Απευθυνόμενος δε προς την αντιπολίτευση είπε: «Θεωρείτε το site του Καντάφι περισσότερο αξιόπιστο από τα όσα εγώ διαβεβαιώνω;».
Ο κ. Παπανδρέου μας είπε δηλαδή ότι ο Καντάφι....
τον έβαλε στην ΜΚΟ  “The Brothers of the South Society” (αυτό είναι το ίδρυμα) χωρίς να τον ρωτήσει. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να πάει στην Λιβύη για να ρωτήσει τον Καντάφι τι ακριβώς συνέβη.
Στις 3 Μαρτίου 2011 όμως ο υπουργός Εξωτερικών Δ.Δρούτσας δήλωνε ότι ο Γ.Παπανδρέου ήταν μέλος του Ιδρύματος αλλά παραιτήθηκε. Πως παραιτήθηκε από κάτι που δεν ήταν; Γιατί δεν επέπληξε δημοσίως τον κ. Καντάφι που τον έβαλε μόνος του;
Επειδή λοιπόν σε πείσμα διαφόρων εμείς βγάλαμε το θέμα πρώτοι επιμένουμε στα ερωτήματα που έχουμε ήδη θέσεις
- Γιατί  ο κ. Παπανδρέου συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος;
- Ποιο σκοπό εξυπηρετούσε η συμμετοχή του;
- Είχε κάποιες συγκεκριμένες αρμοδιότητες;
- Ποια ήταν η προσφορά του, με άλλα λόγια τι έκανε, όλο αυτό το διάστημα που συμμετείχε στο Δ.Σ.

Διαβάστε κι αυτά:

Μέλος ΜΚΟ του Καντάφι ο Γ. Παπανδρέου
Ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα για την ΜΚΟ του Καντάφι
Ερευνούν στην Αγγλία την ΜΚΟ του Καντάφι που συμμετείχε και ο Γιώργος !!!
Παπανδρέου – Καντάφι: για τις παλιές αγάπες μην μιλάς

Λιβύη: Τα σοφίσματα των απολογητών του διεθνούς εγκλήματος

Posted: 22 Mar 2011 09:26 PM PDT

Ένας από τους πιο αντιδραστικούς Γάλλους ιστορικούς, ο Λουί Μαντλέν, άνθρωπος των σαλονιών, που συκοφάντησε όσο κανένας άλλος τη Γαλλική Επανάσταση -δηλαδή τη γέννηση του γαλλικού έθνους- υποστήριζε πως ο ιστορικός, για να είναι ελεύθερος, πρέπει να «αναβαίνει πάνω στα τείχη της απειλούμενης πολιτείας και να κοιτάζει από εκεί τους πολιορκητές όσο και τους πολιορκούμενους». Μόνο έτσι έλεγε, μπορεί να είναι κανείς «αμερόληπτος». Ωστόσο το έργο του απέδειξε πως αν σκαρφάλωνε πάνω στα τείχη, το έκανε μόνο με την ιδιότητα του ανιχνευτή της αντίδρασης.

Οι απολογητές της νεοταξικής πολεμικής κακουργίας με όχημα το δόλιο τέχνασμα των «ίσων αποστάσεων» σκαρφαλώνουν πάνω από τα τείχη της «απειλούμενης πολιτείας» και το παίζουν «αμερόληπτοι»!!! ....


Αυτή η δήθεν «ουδετερότητα» είναι ένα σόφισμα ιδιοτελές: ΜΕΡΟΛΗΠΤΕΙ πάντα υπέρ των κακουργημάτων της πλανητικής εξουσίας. Είναι ένα σόφισμα πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης.

Άπειρα είναι τα ιστορικά παραδείγματα που δείχνουν ότι όλοι οι κήρυκες της «αδέσμευτης» και «αμερόληπτης» «Ενημέρωσης» και «Κριτικής», υπηρέτησαν συνειδητά ή ασυνείδητα τη φιλοσοφία των κατεχόντων, την κρατική και κυβερνητική εξουσία....η συνέχεια στο ρεσάλτο

Κρίσεις στην Αεροπορία :Επιστροφή στο παρελθόν

Posted: 22 Mar 2011 09:22 PM PDT



Γρηγόριος Ιγγλέσης
Δημοτικός σύμβουλος Βόλου
Υποπτέραρχος εν αποστρατεία.

Μήπως είμαστε στην δεκαετία του ’90. Ή μήπως σ’ εκείνη του ’80; Σχόλιο προερχόμενο από φίλο, παλιό καλό συνάδελφο, απόστρατο της Π.Α την ώρα που παρατηρούσε στην εφημερίδα τις εφετινές κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και την σύνθεση της νέας Ηγεσίας. Μιας «νέας» ηγεσίας που αποτελούσαν γνωστά «ιστορικά» ονόματα περασμένων δεκαετιών με ιδιαίτερα υψηλές επιδόσεις σ’ ότι αφορά την διαφύλαξη της κομματικής νομιμοφροσύνης από θέσεις....«σκληρά εργαζομένων» κυρίως Υπασπιστών, «Ασφαλιτών» και διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων (δηλ. μεταθέσεων κ.λ.π.). Μιας νέας ηγεσίας αποτελούμενης από φανατικούς που συνέθεταν την νομενκλατούρα της τότε εποχής και ασκούσαν εξουσία στο όνομα της κομματικής καθαρότητας διώκοντας πολιτικά πάντα μη προσκείμενο (και όχι κατ’ ανάγκη πολιτικά αντίθετο). Παράλληλα, η συγκεκριμένη νομενκλατούρα, επεφύλασσε πάντα μερίδιο στην νομή της εξουσίας σε ημέτερους και φίλους με αντίστοιχη, σε πολλές περιπτώσεις, και οικονομική επιβράβευσή τους (θέσεις εξωτερικού, συμμετοχή σε επιτροπές προμήθειας / αξιολόγησης οπλικών συστημάτων κ.λ.π.) . Άλλωστε δεν τα έδιναν απ’ το υστέρημά τους. Λαμπροί μαθητές του Μεγάλου οικονομολόγου Ανδρέα, του Άκη, του Γιάννου και των λοιπών, ανιδιοτελώς και με μόνο γνώμονα την κατά το καλύτερο δυνατό υπεράσπιση του εθνικού συμφέροντος αλλά και της τσέπης τους, σκληρά εργαζομένων αστέρων του σοσιαλισμού (sic!).
Αφού λοιπόν οι περί κάθαρσης και τιμωρίας λόγοι των συντηρητικών στο ενδιάμεσο απεδείχθησαν απλά «φούμαρα» (ο επί της ουσίας στόχος τους ήταν απλά η ανάδειξη των ημετέρων σε «γαλάζιους χαλίφηδες» στην θέση των πράσινων αλλά με την ίδια λογική άσκησης εξουσίας και προσέγγισης των προβλημάτων) επανέκαμψαν αναβαπτισμένοι, σοφότεροι και δριμύτεροι. Έτσι, χρησιμοποιώντας ως προκάλυμμα Αρχηγούς που αξιοκρατικά (!) τοποθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση, επέπεσαν επί δικαίων και αδίκων, διεκδικώντας, και πάλι με την ίδια λογική άσκησης εξουσίας, τον «κομματικό» εξαγνισμό της Π.Α. Το δυστύχημα είναι πως την επίλυση των προβλημάτων και κατ’ επέκταση του αξιόμαχου της Π.Α. θα κληθούν να επιλύσουν αξιωματικοί που δεν τα γνωρίζουν (από ποια θέση άλλωστε να τα μάθουν). Επιπλέον, σε συνδυασμό με το ότι πιστεύουν πως η προεκλογική εξαγγελία του Γιώργου περί ύπαρξης χρημάτων είναι αληθής (μάλλον στα πλαίσια κάποιας σκοτεινής και εξυφασμένης από κέντρα του εξωτερικού συνωμοσίας αποκρύπτεται η εμφάνισή τους) επέβαλλαν την ομάδα εκείνη που θα κάνει, με το αζημίωτο και όταν απαιτηθεί, τις όποιες μελλοντικές προμήθειες (αφη, οπλικά συστήματα κ.λ.π.).
Υπαρχηγός λοιπόν και Κλαδάρχες των Κλάδων του ΓΕΑ (με εξαίρεση το Γ’ Κλάδο που στην θέση του Υποπτεράρχου Κλαδάρχη Μηχανικού τοποθετήθηκε Ταξίαρχος αφού ο τέως Γ’ Κλαδάρχης, στάσιμος Ταξίαρχος μέχρι την έλευση του ΠΑΣΟΚ), άπαντες πρασινο μπαρουτοκαπνισμένοι στο διάστημα της χρυσής για τις τσέπες υπερεικοσαετίας 1980 – 2004 και στην πλειοψηφία τους μη γνωρίζοντας κατά που πέφτει το ΕΚΑΕ. Όλοι βεβαίως τους με «βαριά» βιογραφικά (!). Αντίστοιχα, για να δέσει το «γλυκό», Γενικός δντης στην ΓΔΑΕ τοποθετήθηκε ο γνωστός φανατικός (τέως υπασπιστής του αειμνήστου) που στην 111 ΠΜ απαγόρευσε την χρήση της Coca Cola στην προσπάθειά του να αποδείξει την αντίθεσή του στους προαιώνιους εχθρούς του Έθνους Αμερικανούς (επίσης με πολύ βαρύ βιογραφικό). Και βέβαια παρεπιδημούντες στο ΥΠΕΘΑ γνωστά μέλη της πάλαι ποτέ αυλής του Άκη και του Γιάννου, απόστρατοι υπηρέτες εταιριών που καταλήστευσαν το κράτος και «φόρτωσαν» την Π.Α. με πανάκριβα μεν (σε πολλές περιπτώσεις με διογκωμένο κόστος είτε αρχικά είτε μέσω των περίφημων αντισταθμιστικών ωφελημάτων) αλλά ενίοτε και μόνο εν ενεργεία δε (κυρίως λόγω έλλειψης συμβάσεων εν συνεχεία υποστήριξης – FOS, Follow On Support) οπλικά συστήματα. Τέλος στο ΑΤΑ, την αιχμή της Π.Α., προήχθη σε Αντιπτέραρχο και τοποθετήθηκε αντίστοιχα «δοκιμασμένο» στέλεχος (φερόμενο μάλιστα μετά βεβαιότητας ως ο επόμενος Α/ΓΕΑ), ομοίως στάσιμος Ταξίαρχος μέχρι την έλευση του ΠΑΣΟΚ. Είναι απορίας άξιο πως μπορεί να λειτουργήσει σε τακτικό επίπεδο αποτελεσματικά η Π.Α. υπό τις διαταγές ανθρώπου που δεν έχει κάνει ούτε ένα «Παρμενίωνα» από το ΕΚΑΕ.
Αναλογιζόμενοι λοιπόν, τα μεγάλα λειτουργικά προβλήματα των μέσων της Π.Α. και το πεσμένο ηθικό των στελεχών, αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατόν μια χώρα σε δεινή οικονομική κατάσταση να έχει την πολυτέλεια κρίσεων αξιωματικών κατά το πλείστον αναξιοκρατικών. Μια χώρα της οποίας η αξιοπρεπής υπεράσπιση επιτάσσει απόλυτη κατά το δυνατόν αξιοκρατία. Μία χώρα που μπορεί να αντεπεξέλθει στα μεγάλα προβλήματα μόνο με την ανάδειξη στην κορυφή της ιεραρχίας των «αρίστων» και μόνο αυτών. Ομολογώ την εμπιστοσύνη που αρχικά έτρεφα στις απεγνωσμένες (όπως τις έβλεπα) ενέργειες του Πρωθυπουργού για την αποφυγή της χρεοκοπίας της Ελλάδας. Είμαι πλέον πεπεισμένος ότι με την χρησιμοποίηση για την ολοκλήρωση της μεγάλης αυτής προσπάθειας αποκλειστικά στελεχών με βασικό (και ίσως αποκλειστικό κριτήριο) την ακραιφνή κομματική τους προσήλωση η προσπάθεια αυτή είναι καταδικασμένη. Δυστυχώς το βαθύ ΠΑΣΟΚ επικράτησε σε βάρος της χώρας. 
Δύστυχη Ελλάδα. 
Δύσμοιρη Π.Α.


Το άρθρο δημοσιεύτηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ (20 Μαρ.2011) 


http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/03/blog-post_7378.html

Άθλιε "πάσχων" υβριστή... άξιος ο μισθός σου!!!

Posted: 22 Mar 2011 02:09 PM PDT

 
Σε αυτό το άθλιο διαπλεκόμενο σύστημα επιστράτευσαν και το δουλικό παπαγαλάκι  τον ανεκδιήγητο για τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό του, "πάσχων" Μανδραβέλη!!!
Η ντροπή είναι κάτι που αυτό το άξεστο ανθρωπάκι έχει ξεχάσει ότι ανήκει στα ευγενή συναισθήματα των ενάρετων ανθρώπων.
Πρώτα η δουλειά, όσο και βρώμικη και να είναι,  τα (πιθανά επιπλέον) χρήματα της αμοιβής του ίσως να αξίζουν (για αυτόν) την μπόχα του απρεπούς άθλιου ρόλο του.
Εξοργίστηκα ακούγοντας το παραπάνω video, όχι ότι ακούγεται μία διαφορετική άποψη, αλλά για το μένος και το τρόπο του οχετού που την ξεβράζει .
Λάβρος υβριστής, οσφυοκάμπτης, αναιδής, φωνασκεί απεγνωσμένα να τον ακούσει το αφεντικό του και να του επιβεβαιώσει ότι, "καμία δουλειά δεν είναι ντροπή" όταν.... υπερασπίζεσαι τα συμφέροντα τους.
Άθλιος υβριστής, κάτω από ένα μανδύα νομιμότητας, συκοφαντεί χωρίς έλεος οικογενειάρχες και νέους ανθρώπους που δεν θέλουν να φέρουν την βρωμιά της πρωτεύουσας δίπλα στο σπίτι τους, υβρίζει αυτούς που αντιστέκονται στα καρκινογόνα χημικά του νέου "Τοτόμη" της αυταρχικής κοινοβουλευτικής δικτατορίας του GAPsok. ...
Γιατί κ. Μανδραβέλη αντί της  ευγενούς και καλόπιστης κριτικής κατέφυγες  τάχα "αυτόκλητος" υπερασπιστής ή ΜΗ ή μάλλον ως ενσυνείδητος χρυσοκάνθαρος υβριστής άνομων συμφερόντων; 
Ποια και γιατί με αυτό τον αναίσχυντο τρόπο τα υπερασπίζεσαι;

Σαφώς δεν μας είπες όλη την αλήθεια... δεν μας είπες για παράδειγμα για τα νταραβέρια του αφεντικού σου με τον κωλοτούμπα του ΛΑΟΣ;
ΔΕΝ έβγαλες μιλιά για άσπρα νησιά και άσπρα σπίτια, για δωροδοκίες και χρηματισμούς κομμάτων, για ιδιωτικά κανάλια που λειτουργούν αυθαίρετα εδώ και 20 χρόνια, για κρατικοδίαιτους μεγαλοεφοπλιστές, εργολάβους, εκδότες και καναλάρχες...

Γιατί αυτή η διακριτική αντιμετώπιση; 
Ζύγισες καλά τις ημέρες και τα έργα τους και έγκυρες τη πλάστιγγα προς τους φιλήσυχους Κερατιώτες που απαιτούν μία καλύτερη (αν όχι την ίδια) ίσως και πιο ποιοτικότερη ζωή, από μία χωματερή χαβούζα στην αυλή τους;

Τι μέτρησες από όλα αυτά άθλιε και ανάγωγε υβριστή της λαϊκής οργής και αγανάκτησης;

Μέτρησες σε όλα αυτά τις απαιτούμενες θεσμικές διεκδικήσεις των κατοίκων και ξερνάς αυτή τη βρώμικη χολή του αναθέματος σε φορολογούμενους πολίτες που υπερασπίζονται με τα πλέον νόμιμα συνταγματικά τους δικαιώματα τις αρχαιότητες και το υγιές περιβάλλον της περιοχής τους;

Αιδώς Αχρείε και ανερυθρίαστε συκοφάντη, τσιράκι των αφεντικών σου...

Νάσος

Ηρωϊκός λαός με πατριωτικό συναίσθημα και καθήκον.

Posted: 22 Mar 2011 12:57 PM PDT

Ο Ιαπωνικός λαός,μέσα από αυτή την φοβερή καταστροφή που έχει υποστεί,μας διδάσκει όλους για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε όλοι μας στις δύσκολες στιγμές.Ο αλτρουϊσμός,η συναδελφικότητα,η αγάπη,η αυτοθυσία και η αγάπη για την πατρίδα και το Έθνος ολόκληρο είναι μονάχα μερικά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν έναν σύγχρονο ηρωϊκό λαό.
Η αυτοσυγκράτηση και η ψυχραιμία των πολιτικών ηγετών διδάσκουν έναν ολόκληρο λαό... σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή στην ιστορία της χώρας.Κυρίως όμως η αυτοθυσία των ηρωϊκών εργαζομένων στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα είναι κάτι που αφήνει άφωνο ολόκληρο τον κόσμο.Μαζί μ΄αυτούς και οι πυροσβέστες από όλη τη χώρα καθώς επίσης κι ο στρατός που συμμετέχουν,γνωρίζουν ότι ίσως δεν υπάρχει αύριο για τους ίδιους,αφού τα ποσοστά ραδιενέργιας στην περιοχή έχουν ξεπεράσει οκτώ φορές τα μέγιστα επιτρεπόμενα όρια.Παρόλα αυτά θυσιάζονται για την πατρίδα τους και εκατομμύρια συμπολίτες τους.

Κάποτε οι Έλληνες δίδαξαν πώς πολεμούν οι ήρωες,τώρα οι Ιάπωνες μας διδάσκουν πώς συμπεριφέρεται ένας σύγχρονος ηρωϊκός λαός από τον Πρωθυπουργό τους ως τον τελευταίο πολίτη.

XR ART

Οι αντιδράσεις των πολιτών κατά των πολιτικάντηδων και η απόπειρα απαξίωσής τους

Posted: 22 Mar 2011 06:10 AM PDT

Το να αποπειράται η κατοχική κυβέρνηση και τα ελεγχόμενα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης να χρεώσει τις αντιδράσεις των πολιτών κατά των πολιτικών το τελευταίο χρονικό διάστημα σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο (ΣΥΡΙΖΑ) το καταλαβαίνω.
Το να πράττει το ίδιο το δεκανίκι της ο Καρατζαφέρης και τα κομματόσκυλά του επίσης.
Το να υποκρίνεται....η Νέα Δημοκρατία και οι υποστηρικτές της και να αντιμετωπίζει αλλιώς τα πράγματα όταν ο Κολλάτος κάνει διαμαρτυρία για το Σημίτη κι αλλιώς όταν κάνει διαμαρτυρία για το Καραμανλή, δεν το ανέχομαι αλλά έχει μια λογική βάση εν πάσι περιπτώσει.

Αλλά το να βλέπω και να ακούω γύρω μου αδέσμευτους, ακομμάτιστους και ελεύθερους Έλληνες να παρασύρονται από την προπαγάνδα των κομματικών και των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης και να απαξιώνουν αυτές τις αντιδράσεις, ε αυτό δεν το δέχομαι με τίποτα.
Δεν καταλαβαίνετε ότι οι γιούχες και τα γιαούρτια δεν έχουν κόμματα και χρώματα;
Ότι ανεξάρτητα του τι ψήφιζε το παρελθόν ο κάθε πολίτης που αντιδρά τώρα αυτό δεν έχει καμιά σημασία; Θα πει ίσως κάποιος.
''Αυτοί που αντιδρούν τώρα για τη τσέπη τους αδιαφορούσαν τόσα χρόνια για το ξεπούλημα στα Εθνικά θέματα...''

Ε και; Απαντώ. Ή μήπως σας φαίνεται πρωτόγνωρο ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων νοιάζεται περισσότερο για τη τσέπη τους παρά για το γκριζάρισμα του Καστελορίζου για παράδειγμα;
Μη κάνετε πως πέφτετε απ τα σύννεφα.
Αυτό είναι μια διαχρονική πραγματικότητα.
Δεν μπορεί να αποτελεί επουδενί λόγος να καταφέρεστε εναντίων αυτών που τώρα αντιδρούν έστω και για τη τσέπη τους.
Αντίθετα καθήκον των ακομμάτιστων, συνειδητοποιημένων και εθνικά σκεπτόμενων Ελλήνων είναι να πείσουν τους αντιδρώντες ότι μαζί με το οικονομικό ξεπούλημα επιχειρείται Εθνικό ξεπούλημα.
Και σαφέστατα δεν θα τους πείσετε αφορίζοντάς τους ή επιμένοντας να τους θυμίζετε τις ''αμαρτίες'' τους. Γιατί όλοι ή οι περισσότεροι τέλος πάντων περάσαμε τη παιδική ασθένεια του κομματισμού.
Και λάθη κάναμε και εξαπατηθήκαμε. Άλλοι έμαθαν κι άλλοι ακόμα παιδεύονται.

Το να κουνάς το δάχτυλο παριστάνοντας τον έξυπνο από εγωισμό και μόνο είναι το πλέον εύκολο.
Το να κατανοήσεις αυτόν τον ταλαιπωρημένο λαό, να μπεις στη ψυχοσύνθεσή του και να προσπαθήσεις να διατηρηθείς ανέπαφος από τη σαπίλα, ε αυτό είναι το δύσκολο.
Το να κάνεις ΕΣΥ αυτά που κατηγορείς τους άλλους πως δεν έκαναν ή που νομίζεις ότι δεν έκαναν καλά είναι ακόμα δυσκολότερο.

egersis



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!