Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

Πολιτικοί και απατεώνες; Αστειεύεστε ;

Πολιτικοί "ξέχασαν" να δηλώσουν τις πισίνες τους


Πολιτικοί όλων των αποχρώσεων καθώς και επιχειρηματίες έχουν... ξεχάσει να δηλώσουν πισίνες, αλλά το ΣΔΟΕ φρόντισε να τους το... υπενθυμίσει. Και αν υπάρχουν πολιτικοί που «ξεχνούν», γιατί να μην έχουν το δικαίωμα στη... λήθη και οι απλοί πολίτες;

Στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών έχουν μπει εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου της Θεσσαλονίκης, οι ιδιοκτησίες των οποίων γίνονται το τελευταίο διάστημα φύλλο και φτερό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr, οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ έχουν βγάλει λαβράκι, καθώς εντοπίστηκαν τρεις πρώην και νυν βουλευτές ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. της πόλης οι οποίοι έχουν στην ιδιοκτησία τους αδήλωτες πισίνες. Για τον εντοπισμό τους τα λαγωνικά του Σώματος χρησιμοποίησαν τα τελευταία εργαλεία της τεχνολογίας, ανάμεσα στα οποία και την πλατφόρμα του Google Earth. Ο δορυφόρος κατάφερε να αποκαλύψει ακόμα και εκείνες τις πισίνες που οι ιδιοκτήτες τους είχαν καλύψει με ύφασμα παραλλαγής!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν αναρτηθεί στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, στις δύο περιπτώσεις οι πισίνες ανήκουν στα συγκροτήματα κατοικιών όπου διαμένουν οι πολιτικοί, κάτι που σημαίνει ότι θα έπρεπε οι ιδιοκτήτες να έχουν δηλώσει το ποσοστό που τους αναλογεί.

Η Ζ' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης αναμένεται να αποστείλει τη Δευτέρα τα σημειώματα-προσκλήσεις για τη ρύθμιση της οφειλής στους εν λόγω πολιτικούς, οι οποίοι, πάντως, θα μπορέσουν να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα και να δηλώσουν τις πισίνες, καταβάλλοντας ένα ασήμαντο για αυτούς ποσό.

Βέβαια, από εκεί και πέρα το ζητούμενο είναι εάν θα μπορέσουν να δικαιολογήσουν την ιδιοκτησία με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματά τους και κατά πόσο καλύπτονται από τα τεκμήρια.

Να σημειωθεί τέλος ότι από τους ελέγχους εντοπίστηκαν και μεγαλοεπιχειρηματίες της πόλης οι οποίοι δεν έχουν δηλώσει τις πισίνες που έχουν στην ιδιοκτησία τους. Η καμπάνα της εφορίας στις περιπτώσεις αυτές θα είναι βαρύτερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!