Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Επικαιρότητα


Μας πάνε για επιμήκυνση και διαρκή εξαθλίωση!!!

Posted: 30 Apr 2011 08:25 AM PDT


Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας REAL NEWS, φαίνεται ότι τελικά θα πάμε σε αναδιάρθρωση με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η συμφωνία για την επιμήκυνση του χρέους, κλείδωσε μεταξύ....
 Ομπάμα, Μέρκελ και Βρυξελλών.

Αυτή η εξέλιξη, κατά τη γνώμη μας, είναι ότι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί. Δεν εξυπηρετεί καθόλου τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Απλά δίνει και νέα παράταση χρόνου αφενός για να εξοφληθούν οι ντόπιοι και ξένοι τοκογλύφοι και αφετέρου δίνει παράταση ζωής στο δικό μας σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς προκειμένου να εκμεταλλευτεί κάθε παρουσιαζόμενη ευκαιρία, σε βάρος του λαού. 

Ειδικότερα, η παράταση αποπληρωμής των χρεών:

1) Θα επιβαρύνει με περισσότερους τόκους τον ελληνικό λαό και φυσικά με περαιτέρω αύξηση του χρέους.

2) Θα δημιουργείται συνεχώς ανάγκη για νέα δάνεια από την τρόϊκα, αφού το χρέος θα αυξάνει και οι αγορές δεν θα μας δανείζουν, με αποτέλεσμα, να μεταφέρονται τα χρέη μας προς τους τοκογλύφους, στις πλάτες των ευρωπαίων φορολογουμένων.

3) Η μεταφορά των χρεών μας στις πλάτες των ευρωπαίων φορολογουμένων (όπως συμβαίνει και με τα 110 δις), θα έχει για πάντα υποθηκευμένη στα ευρωπαϊκά κράτη την δημόσια περιουσία μας, αλλά και την ιδιωτική μας σε περίπτωση που δεν θα επαρκεί η δημόσια περιουσία, σύμφωνα με την επαίσχυντο μνημόνιο που υπέγραψε το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα άλλα μνημόνια που θα ακολουθήσουν.

Τελικά, το ντόπιο και διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, έπιασε τόσο «κότσο» αυτό το πολιτικό σύστημα συνολικά, μα τόσο, όσο δεν είχε ποτέ φανταστεί, ούτε είχε εφαρμόσει σε κανένα άλλο κράτος του κόσμου. Έπειτα λέμε γιατί δεν πάμε καλά ως κράτος. Μα είναι δυνατόν να πάμε καλά με αυτό το αποκαλυφθέν καθεστώς;;;

Εμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να κηρυχθεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους ως απεχθές και να εξεταστεί κάτω από ποιες συνθήκες δόθηκε και που πήγε.
Αν δεν γίνει αυτό, να πάμε σε ένα κούρεμα του χρέους προς τους τοκογλύφους, τουλάχιστον 50%, ώστε να πέσει το χρέος, ως ποσοστό, κάτω από το ΑΕΠ, για να ανασάνει η οικονομία και ταυτόχρονα να επιδιώξουμε επιμήκυνση για το υπόλοιπο με χαμηλότερα επιτόκια.

Το καθεστώς μας φοβίζει πως κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει κίνδυνο για τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία. Μας εξαπατά και πάλι όπως με εκείνο το «μνημόνιο ή πτώχευση». Το κράτος μπορεί να εγγυηθεί τις καταθέσεις καθώς και να μην κουρέψει τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων. Αν αυτό το καθεστώς δεν μπορεί τότε ας καταρρεύσει, ουδόλως μας απασχολεί. 

Τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις και από την πώληση γης και κτηρίων θα εξαιρούνται από τις ταμειακές εισροές...

Posted: 30 Apr 2011 03:07 AM PDT


Καμαρώστε τους...
Έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις και έσοδα από την πώληση γης και κτηρίων θα πρέπει να εξαιρούνται από τις ταμειακές εισροές...Ας δούμε-θυμηθούμε τι έλεγε η αρχική σύμβαση...
Διαβάστε τι προβλέπει η "ΣYΜΒΑΣΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ" (8 Μαι.2010), Σελίδα 112, για τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις.
Τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις εξαιρούνται από τις ταμειακές εισροές...
Και που θα εγγράφονται αυτά τα έσοδα;
Αφού δεν θα εισρέουν στα ταμεία του Ελληνικού δημοσίου, που θα πηγαίνουν άραγε;;

Μήπως απευθείας στα ταμεία της Τρόικας;;
Δείτε τώρα τι αναφέρεται στην τελευταία επικαιροποιημένη έκδοση του μνημονίου στα Αγγλικά..
και συγκεκριμένα στη σελίδα 126 του  Third Review Under the Stand-By Arrangement (Μαρ.2011)
Εδω τα πράγματα είναι ακόμα πιο σαφή:

Έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις και έσοδα από την πώληση γης και κτηρίων θα πρέπει να εξαιρούνται από τις ταμειακές εισροές...
Γίνεται δε για πρώτη φορά, σαφής αναφορά για έσοδα από πώληση γης και κτηρίων..
Τα έσοδα όμως αυτά θα εξαιρούνται από τις ταμειακές εισροές...
Μήπως για αυτό τους έπιασε "πρεμούρα" και κατέθεσαν εσπευσμένα χθες σχετική τροπολογία στην Βουλή...
Για να κουκουλώσουν και να επισημοποιήσουν το θέμα;
 

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ο ρόλος των Μέσων Μαζικής Επιρροής…

Posted: 30 Apr 2011 02:48 AM PDT

Αν νομίζει ο απλός λαός ότι τον πόλεμο κατά της πλουτοκρατίας και του συστήματος θα τον κερδίσει με σύμμαχο τα ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Επιρροής), είναι γελασμένος.
Η μάχη κατά του οικονομικοπολιτικού κατεστημένου, δεν χρειάζεται διαμεσολαβητές.
Με κύριο εκπρόσωπο το Μέγκα και τον Σκάι, η elite της Ενημέρωσης, υπό τον μανδύα του ελέγχου της εξουσίας, μία ταυτίζεται και βάζει πλάτη για να στηρίξει τον ένα πόλο του δικομματισμού και την άλλη στιγμή με την ίδια ξεδιαντροπιά, βάζει πλάτη για να στηρίξει τον άλλο, απαξιώνοντας μέσα σε μια εβδομάδα, σχεδόν, αυτόν που μέχρι πρότινος στήριζε με ζήλο.
Παλιό το κόλπο για να πιάνουν κορόιδο το λαό, που το μόνο το οποίο τον σώζει, είναι...
να τους έχει καταλάβει.
Μέχρι και ο Καψής ο Μανωλιός έβαλε τα ρούχα του αλλιώς και ως κανονικό βαπόρι της εργοδοσίας του, ξεστόμισε το απαράμιλλο σχόλιο για τους εκλεκτούς της καρδιάς του, δηλαδή την κυβέρνηση: Ως βαρύ απόφθεγμα της επί τρίλεπτο τοποθέτησής του, κατέληξε…, ότι αυτή η κυβέρνηση ώρες -ώρες δείχνει να μην έχει καταλάβει την κρισιμότητα και σοβαρότητα της κατάστασης που διέρχεται η χώρα. Με άλλα λόγια ο Μανώλης έκανε την καρδιά του πέτρα στο όνομα της πολιτικής των αφεντικών του.
Την αμέσως προηγούμενη βραδιά, ο Γιάννης Πρετεντέρης ''βρήκε'' στο επικείμενο Ζάππειο 2, την πρώτη οργανωμένη και πολλά υποσχόμενη συζήτηση για την οικονομία. Και ''σαμαρικός'' ο Γίάννης και άντε να δούμε…
 
Λίγες δε μέρες πριν, το μέχρι πρότινος ''γραφείο Τύπου'' του ΠΑΣΟΚ, πρωινάδικο, Οικονομέα-Καμπουράκη, κάλεσε έναν ανεκδιήγητο καθηγητή οικονομικών της Οξφόρδης, τον κύριο κύριο Τσωμόκο, για να προσεγγίσει επιστημονικά τα χαρακτηριστικά του ελληνικού χρέους.
Η καθηγητάρα, λοιπόν, ξεκίνησε την ''προσέγγισή'' του με το ότι βρισκόμαστε σε αδιέξοδο γιατί λέει…, δεν ακολουθήσαμε πριν ένα χρόνο την πρόταση Σαμαρά! Λέει…
Μέσα δε, σε 10 λεπτά, ανέφερε το όνομα του Αρχηγού του..., πέντε φορές, ο ''επιστήμονας''! Τυχαίο;;; Φορετός ο επιστήμονας, όπως λέει η έγκυρη πηγή!
Πόσα υπογλώσσια, τώρα, πήρε ο Καμπουράκης για να καταπιεί το φαρμάκι, δεν ξέρω!
 
Και σα να μην έφτανε το Μεγκα, ο νηφάλιος… και μέχρι πρότινος ''μνημονιακός'' καλαμαράς και  ξενόφερτος αρχιερέας του καπιταλισμού, Αλέξης Παπαχελάς, στην προχθεσινή παρουσία του απέναντι στην αιθέρια ύπαρξη της Σίας Κοσιώνη-προφανώς όμως, όχι για να την εντυπωσιάσει- και τι δεν έσουρε στον έτερο αμερικανόφερτο ΓΑΠ!
Τον κατονόμασε έως και καμιά δεκαριά φορές μέσα σε 7-8 λεπτά, σούρνοντάς του όσα δε σέρνει η σκούπα...
 
Το ζήτημα είναι να μην την πατήσει ο λαός και τους πιστέψει. Να μην ''ψηθεί'' ότι αυτοί οι χαμαιλέοντες, ελέγχουν την εξουσία, αξιοκρατικά. Ελέγχουν μεν, αλλά ανάλογα με το πώς διαμορφώνονται τα συμφέροντά των εφοπλιστών και εργοληπτών, αφεντικών τους!

Αναγνώστης

Απίστευτο. Επίσημα και δια νόμου γινόμαστε δούλοι!!!

Posted: 30 Apr 2011 01:09 AM PDT


Απίστευτο, απίστευτο, απίστευτο. Επίσημα και με νόμο γινόμαστε υπόδουλοι.
Θυμάστε τι μας έλεγε ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, ότι θα κάνει αμέσως νόμο και θα το βάλει και στο Σύνταγμα ότι απαγορεύεται να πωληθεί η δημόσια περιουσία;;; Άπιστοι Θωμάδες, που δεν πιστεύατε τον....
πρωθυπουργό!!! Ε, ναι λοιπόν. Το είπε και το έκανε ο άνθρωπος.

Χθες βράδυ, ημέρα Παρασκευή και εν μέσω συλλήψεων για την MARFIN και εν μέσω αλληλοσπαραγμού της Νέας Δημοκρατίας και εν μέσω βασιλικών γάμων,  η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία νόμου για να υλοποιήσει την υπόσχεση του πρωθυπουργού.

Όμως η τροπολογία που κατατέθηκε λέει τα ακριβώς τα αντίθετα από εκείνα που είχε υποσχεθεί ο κ. Παπανδρέου. Όχι μόνο θα πωληθεί η δημόσια περιουσία, αλλά δια νόμου πλέον το τίμημα που θα εισπράττεται κάθε φορά, δεν θα πηγαίνει στα ταμεία του κράτους, αλλά απευθείας στις τσέπες των τοκογλύφων. Ναι καλά διαβάσατε. Με νόμο πλέον (να δούμε και ποιοι θα τον ψηφίσουν) το ελληνικό κράτος αυτοακυρώνεται και εκχωρεί απευθείας το τίμημα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας στους τοκογλύφους για την εξόφληση των χρεών. Δηλαδή ακόμα και αν υπάρχει θανάσιμη ανάγκη εθνικής άμυνας ή διατροφής τμημάτων του λαού, όλα αυτά θα εγκαταλειφθούν, προκειμένου να πάρουν πρώτοι τα χρήματά τους οι ντόπιοι και ξένοι τοκογλύφοι.

Ποια Εθνική Κυριαρχία κ.λ.π;;;. Εδώ φίλοι μας γινόμαστε πλέον και επίσημα με νόμο δούλοι εμείς και τα παιδιά μας.
Τι να πούμε. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν αυτή την κυβέρνηση.
Ένα μόνο θα πούμε. Ότι ποτέ και πουθενά στον κόσμο δεν υπήρξε τέτοια ρύθμιση, ούτε στους δούλους της φωτογραφίας.
Είναι πλέον γεγονός ότι κάπου μας πάνε και πρέπει να το σταματήσουμε τώρα.

Πιστεύει άραγε κανείς αφελής ακόμα ότι αυτό το καθεστώς θα μας βγάλει από την κρίση;;;


Κανείς δεν μπορεί να γλυτώσει μόνος του

Posted: 30 Apr 2011 12:32 AM PDT

Γράφει ο Χάρρυ Κλύνν

Χθες  ο Δευτεροσάλτε στον ΣΚΑϊ, με αφορμή την τσιρκοπαράσταση του Λονδίνου, εκθείαζε τη μοναρχία!!! Άλλο και τούτο!!!
 Μες  στην καλή χαρά, αλλά αχτένιστη και η Σία Κοσιώνη…
«Τραλαλά-τραλαλάά τα παιδία τα καλά» που λέμε κι εμείς οι Πόντιοι… Αμφιβάλω, βέβαια, αν εκεί στον ΣΚΑΙ, σ' αυτό το  μικρομάγαζο της απελπιστικής πολιτικής  φτώχειας,
έχουν καταλάβει την κρισιμότητα των ημερών και το «άδοξο» τέλος που περιμένει όλους μας…
Ίσως να έχουν την ψευδαίσθηση ότι αυτοί θα σωθούν!
Να τους θυμίσω κάποιες σοφές σκέψεις του....
Νίκου Ξυδάκη, (http://bit.ly/lhbdOK )  ίσως τους φανούν χρήσιμες… ποιος ξέρει:
«Κανείς δε μπορεί να γλυτώσει μόνος του. Ούτε ο πλούσιος ούτε ο μεσαίος. Όλοι θα ζούμε, ζούμε ήδη, σε μια υπόκωφη δυστοπία, με σιωπηρές πτωχεύσεις και αποδράσεις, με αιτήσεις μετανάστευσης, με απεγνωσμένες φυγαδεύσεις μικροαποταμιεύσεων, ανάμεσα σε σκονισμένα ενοικιαστήρια και οργισμένες αφίσες, σε έναν ακήρυκτο εμφύλιο, όπου συμφύρονται θύματα και θύτες αδιακρίτως, ενοχοποιημένοι και έξαλλοι εν ταυτώ» 

Οργή για την κοροϊδία Λοβέρδου στην Νάουσα

Posted: 30 Apr 2011 12:26 AM PDT

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει για άλλη μία φορά η κοροϊδία των πολιτικών προς τον λαό. Αυτή την φορα (πολλοστή) ο υπουργός Υγείας, Άθλησης και Διατροφής ο νέος αγαπημένος των ΜΜ"Ε" για διάδοχος του ολίγιστου πρωθυπουργού υπηρέτη του Μνημονίου, Α. Λοβέρδος. Ο λόγος για το Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας το οποίο ο υπουργός επισκέφτηκε μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα.
Στην επίσκεψή του, η οποία πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικά και η είσοδος έγινε από την πίσω πόρτα στην κυριολεξία, όπου τον περίμεναν κάμερες της κρατικής τηλεόρασης και του ΜEGA (περίεργο!), ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται...
να καταργηθεί ή να υποβαθμιστεί σε Κέντρο Υγείας το Νοσοκομείο της Νάουσας, το οποίο οι κάτοικοι της περιοχής το χρειάζονται και αγωνιούν για την τύχη του.
Παρόλες όμως τις on camera διαβεβαιώσεις και αναίσχυντες υποσχέσεις η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Μπορεί οι δηλώσεις να έλεγαν και να υπόσχονταν πολλά, πίσω όμως από τα φώτα ουσιαστικά αποφασίστηκε η ουσιαστική υποβάθμιση του Νοσοκομείου με την σταδιακή κατάργηση κλινικών. Όλα βέβαια στα πλαίσια του κοινωνικού κράτους που προβλέπει το Μνημόνιο ή μάλλον στην υπηρεσία της ανυπαρξίας του κοινωνικού κράτους που προβλέπει το Μνημόνιο του ΓΑΠ και των πρωτοπαλίκαρων του και δελφίνων (τρομάρα μας) τύπου Λοβέρδου.
Σε μια πόλη που εδώ και 15 τουλάχιστον χρόνια θεωρείται η πρωτεύουσα της ανεργίας στην Ελλάδα με ποσοστά δυσθεώρατα της τάξης του 50% προ της σκληρής εφαρμογής του Μνημονίου (δες εδώ), η υποβάθμιση του πάλαι ποτέ πρότυπου Νοσοκομείου είναι η χαριστική βολή σε μια κοινωνία που βράζει. Υπάρχουν μάλιστα φόβοι και για έντονες κινητοποιήσεις πολιτών μεθαύριο Κυριακή 1-5-2011, που θα πραγματοποιηθεί μαθητική και στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο του Ολοκαυτώματος της πόλης και την κυβέρνηση θα εκπροσωπεί η υφυπουργός κα. Τζάκρη.
Σε μια περιοχή με τόσες ανισότητες και ανεργία πόσα χτυπήματα ακόμη θα δεχτούν οι πολίτες από την κυβέρνηση της υποτέλειας; Αν μάλιστα η δημοτική αρχή της περιοχής δεν ανήκε στο ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ η κατάσταση θα μπορούσε να ξεφύγει σε πολύ άσχημες καταστάσεις και είναι κάτι που πρέπει η κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπ' όψιν ειδικά μετά το φιάσκο της Κερατέας που απέδειξε ότι οι αδικημένοι πολίτες αγωνίζονται μέχρι τέλους.

αἰέν ἀριστεύειν

Προσπαθούν να τους μοιάσουν ;

Posted: 30 Apr 2011 12:23 AM PDT

Μπορεί άραγε η Ν.Δ να αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την μετά ΠαΣοΚ εποχή;

Με τα μυαλά που κουβαλάνε δεν νομίζω λίγο δύσκολο.
Ποια η διαφορά του ξεπουλήματος από την αποκρατικοποίηση θα πρέπει να μας την αναλύσουν οι της Ν.Δ, η ουσία είναι μια δεν ξεπουλάς,αποκρατικοποιείς στρατηγικές δημόσιες επιχειρήσεις όπως ο ΟΤΕ η ΔΕΗ ο ΟΣΕ κ.ά...

Την θέση της Νέας Δημοκρατίας υπέρ των αποκρατικοποιήσεων επί της αρχής επανέλαβε ο αναπληρωτής τομεάρχης του κόμματος Χρ.Σταϊκούρας, σημειώνοντας όμως πως...
«δεν πρέπει να γίνονται με τη λογική του ξεπουλήματος».
«Η αποκρατικοποίηση είναι ένα στοιχείο για το οποίο εμείς είμαστε θετικοί. Και μάλιστα έχουμε ελέγξει την κυβέρνηση επανειλημμένως για ατολμία, παλινωδίες και έλλειψη βούλησης και σχεδίου. Αυτή η κυβέρνηση, στις αρχές του 2010, έλεγε ότι θα εισπράξει 2 δισ. από αποκρατικοποιήσεις το 2010 και δεν έγινε ούτε μια μέχρι σήμερα» ανέφερε την Παρασκευή μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.
Για τη ΔΕΗ ειδικότερα υπογράμμισε πρέπει να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον: «Εκτός των άλλων πρέπει να συνεκτιμηθεί και το ενεργειακό μείγμα της χώρας» υποστήριξε ο Χρ.Σταϊκούρας.

Τρία πουλάκια κάθονταν κε Σταικούρα μου.

Ο Μπεγλίτης είναι ο ανώνυμος...

Posted: 30 Apr 2011 12:11 AM PDT

Μια που πάει στον εισαγγελέα ο Μπεγλίτης για τον ανώνυμο blogger που τον "έθιξε", δεν τον ρωτάει και ο εισαγγελέας ποιοι είναι αυτοί που ξέρει και τα έπαιρναν από τις μίζες για τα εξοπλιστικά; Γιατί... μικρή χώρα είμαστε.
Για να θυμηθούμε λίγο την δήλωσή του:

"Είμαστε ευτυχώς ή δυστυχώς μια μικρή χώρα που γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας….γύρω από τους αμυντικούς εξοπλισμούς φτιάχτηκαν περιουσίες, ενδεχομένως και πολιτικές καριέρες…και αυτά πρέπει να τα πούμε"
Μήπως να τα πείτε; Γιατί αλλιώς κύριε Μπεγλίτη εσείς είστε ο "ανώνυμος" που συκοφαντεί και λέει μισόλογα και υπονοούμενα. Ιδού η Ρόδος και ιδού και το πήδημα.
Ορίστε και το βίντεο με τις ανοησίες και τις υστερίες του υφυπουργού: ....



Υπουργέ, αν θες να υπερασπιστείς τον εαυτό σου άσε σχόλιο στο blog και άσε τις μ@λ@κίες.

Η μάχη της ΔΕΗ...

Posted: 29 Apr 2011 11:43 PM PDT

Η διάχυτη ατμόσφαιρα μίας κρίσης χρέους προσφέρει τα αναγκαία προσχήματα, έτσι ώστε να ακολουθήσει μία ολοκληρωτική εκποίηση επιχειρήσεων και να παραδοθεί η χώρα-στόχος στον έλεγχο των πολυεθνικών εισβολέων...
 
Προβλέποντας ότι, η μεγάλη «μάχη» των αποκρατικοποιήσεων στη χώρα μας θα δοθεί σύντομα στο «πεδίο» της ΔΕΗ, θεωρούμε σκόπιμο να αναφέρουμε πως, "Τα τραυματικά γεγονότα, τα οποία προκαλούν την εξασθένηση των αντιστάσεων μίας κοινωνίας, με αποτέλεσμα να μην λαμβάνονται υπ' όψιν από τους κυβερνώντες οι επιθυμίες των ψηφοφόρων τους, δεν βασίζονται πλέον στη βία – όπως κάποτε συνέβαινε με τη βοήθεια των δικτατορικών καθεστώτων. Οι κρίσεις του χρέους υποχρεώνουν πια τις χώρες «να προβαίνουν σε ιδιωτικοποιήσεις ή να πεθαίνουν», σύμφωνα με αξιωματούχο του ΔΝΤ, ο οποίος αναφερόταν στη μεγαλύτερη εκποίηση επιχειρήσεων, σε εξευτελιστικές τιμές, η οποία έγινε ποτέ στον κόσμο – σε αυτήν δηλαδή που ακολούθησε την ασιατική κρίση".

Κατά τον M.Gandhi τώρα, "Μία ένοπλη σύρραξη ανάμεσα σε έθνη μας προκαλεί φρίκη. Όμως... ο οικονομικός πόλεμος δεν είναι καλύτερος από μία ένοπλη σύρραξη – είναι σαν μία χειρουργική επέμβαση. Ένας οικονομικός πόλεμος αποτελεί ένα παρατεταμένο μαρτύριο, ενώ οι καταστροφές του δεν είναι λιγότερο τρομακτικές από εκείνες του καθαυτού, του συμβατικού δηλαδή πολέμου".

Ας μην ξεχνάμε δε ότι, "Όταν μία αντιπροσωπεία του ΔΝΤ «επισκέπτεται» μία χώρα, θέτοντας σαν προϋπόθεση για την εκχώρηση δανείων τον περιορισμό των κοινωνικών και λοιπών δαπανών, η διαφορά δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, σε σχέση με τη φυσική καταστροφή που θα προκαλούσε ένας βομβαρδισμός εκ μέρους του ΝΑΤΟ. Το ΔΝΤ απαιτεί το κλείσιμο νοσοκομείων, σχολείων και βιομηχανιών, με ένα πολύ χαμηλότερο κόστος «εισβολής» για τη Δύναμη που εκπροσωπεί, από αυτό που θα είχε ο ανελέητος βομβαρδισμός των νοσοκομείων, των σχολείων και των βιομηχανιών - όπως στο παράδειγμα της Γιουγκοσλαβίας. Το αποτέλεσμα όμως, για τη χώρα «υποδοχής» του, είναι σχετικά το ίδιο: Η απόλυτη καταστροφή της" (M.Chossudovsky).

Περαιτέρω, σύμφωνα με την Simone de Beauvoir, σε συνδυασμό με τη σημερινή θέση της Ελλάδας και τη σκιώδη διακυβέρνηση της, "Η κατοχή δεν μπορεί να είναι ανθρώπινη. Υπάρχουν επομένως δύο επιλογές: ή αποδέχεσαι την κατοχή και όλες τις μεθόδους που είναι αναγκαίες για την επιβολή της ή, διαφορετικά, την απορρίπτεις εξ ολοκλήρου και όχι μόνο κάποια συγκεκριμένα μέρη της"

Επομένως, στην περίπτωση της Ελλάδας, είτε αποδεχόμαστε την ξένη κατοχή με όλες τις «μεθόδους» της (μνημόνια, εκποίηση ιδιωτικών και δημοσίων περιουσιακών στοιχείων, περιορισμός των αμοιβών, στασιμοπληθωρισμός, ανεργία, εξαθλίωση κλπ), είτε την απορρίπτουμε εξ ολοκλήρου - «εκδιώκοντας» τους εισβολείς (ανάπτυξη ή χρεοκοπία). Δεν υπάρχει μεσαίος δρόμος λοιπόν, όπως αυτός που θέλουν να μας πείσουν κάποια πολιτικά κόμματα μας. 

Ολοκληρώνοντας, "Όπως δεν υπάρχει ήπιος τρόπος για να θέσεις μία χώρα υπό κατοχή εναντίον της θέλησης των πολιτών της, δεν υπάρχει ειρηνικός τρόπος για να στερήσεις από τους ανθρώπους όσα χρειάζονται για να ζουν με αξιοπρέπεια – εκτός ίσως από μία μεθοδική, σκόπιμα «ενορχηστρωμένη» κρίση δημοσίου χρέους, η οποία έχει δρομολογηθεί, σιωπηλά και μυστικά, αρκετά χρόνια πριν, με την ενδοτική βοήθεια ορισμένων ιθυνόντων της".        

Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΣ  

Σύμφωνα με τη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία (M.Friedman), στην οποία στηρίχθηκε η επέλαση του μονοπωλιακού καπιταλισμού (Wall Street), "Μόνο μία κρίση – είτε είναι πραγματική, είτε απλώς εκλαμβάνεται ως τέτοια – οδηγεί σε ουσιαστικές αλλαγές. Όταν ξεσπάει μία κρίση, οι δράσεις που αναπτύσσονται εξαρτώνται από τις περιρρέουσες ιδέες. Πιστεύουμε ότι αυτή πρέπει να είναι η βασική λειτουργία μας: να αναπτύσσουμε εναλλακτικές πολιτικές, οι οποίες να μπορούν να αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες - να τις διατηρούμε ζωντανές και διαθέσιμες, έως εκείνη τη στιγμή που το πολιτικά αδύνατον (όπως η λεηλασία μίας χώρας με τη θέληση της), θα καταστεί πολιτικά αναπόφευκτο".  

Η κρίση, στην οποία αναφέρεται η νεοφιλελεύθερη ιδεολογία, αυτή δηλαδή που υπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα του μονοπωλιακού καπιταλισμού (πολυεθνικές, τράπεζες), δεν είναι προφανώς στρατιωτική, αλλά οικονομική. Αυτό που εννοεί είναι ότι, οι οικονομικές αποφάσεις λαμβάνονται συνήθως από μία εκλεγμένη κυβέρνηση, η οποία ευρίσκεται μεταξύ των τριών παρακάτω αντικρουόμενων ομάδων και συμφερόντων:

(α)  Η πρώτη ομάδα είναι οι εργαζόμενοι στη χώρα της, οι οποίοι επιθυμούν θέσεις εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς τους, κοινωνικές παροχές, περισσότερο ελεύθερο χρόνο κλπ.

(β)  Η δεύτερη ομάδα είναι οι «ιθαγενείς» επιχειρηματίες, οι ιδιοκτήτες δηλαδή των μέσων παραγωγής, οι οποίοι επιθυμούν χαμηλούς φόρους, χαλαρές ρυθμίσεις (διευκόλυνση των απολύσεων κλπ), περιορισμένες αυξήσεις μισθών κα.

(γ)  Η τρίτη ομάδα είναι οι ξένοι επενδυτές, πολυεθνικές και χρηματοπιστωτικός κλάδος, οι οποίοι επιθυμούν πλήρη ελευθερία κινήσεων - έτσι ώστε να μπορούν να λεηλατούν ανενόχλητοι τον εθνικό πλούτο, χωρίς να πληρώνουν φόρους και με το χαμηλότερο δυνατό κόστος λειτουργίας.   

Η Πολιτική λοιπόν προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε αυτές τις αντικρουόμενες δυνάμεις, εκ των οποίων η πολυπληθέστερη (εργαζόμενοι) αποτελεί τους ψηφοφόρους της, ενώ η μειοψηφία (επιχειρηματίες, πολυεθνικές) τους χρηματοδότες της (σε αντίθεση με άλλες διαδικασίες, όπως αυτές που καθορίζουν τις αποφάσεις στο ΔΝΤ, στη Δημοκρατία οι ψήφοι δεν είναι ανάλογοι με τον πλούτο των εκλογέων – μία ψήφο δηλαδή έχει ο πάμπλουτος και μία ο πάμπτωχος).  

Εάν όμως ξεσπάσει μία σοβαρή οικονομική κρίση, όπως αυτή σήμερα στη χώρα μας, η οποία προκλήθηκε (αφορμή) από την απίστευτα καταστροφική διαχείριση του δανειακού μας προβλήματος, αμέσως μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης μας, ενώ επιδεινώθηκε από την οικονομικά παράλογη υφεσιακή πολιτική του ΔΝΤ (το οποίο όμως είναι εκπαιδευμένο να αντιμετωπίζει τις κρίσεις όχι ως προβλήματα προς επίλυση, αλλά ως ευκαιρίες επέκτασης και εισβολής), επισκιάζονται όλα τα άλλα - οπότε οι ηγέτες είναι ελεύθεροι να κάνουν ότι είναι αναγκαίο, ή ισχυρίζονται αυθαίρετα ότι είναι αναγκαίο, «στο όνομα» της αντιμετώπισης μίας κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.

Συμπερασματικά λοιπόν, κατά μία έννοια οι κρίσεις είναι περίοδοι αναστολής της Δημοκρατίας – αποτελούν δηλαδή «κενά» στο συνηθισμένο πολιτικό βίο, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν φαίνεται να υφίσταται η ανάγκη για συγκατάθεση των πολιτών και για συναίνεση.

Τέλος, σύμφωνα με τη «θεωρία της κρίσης», την οποία φαίνεται να αντέγραψε ο νεοφιλελευθερισμός από τον κομμουνισμό (όπως συνέβη με τις κεντρικά κατευθυνόμενες τράπεζες – άρθρο μας), «Όπως τα κραχ στις αγορές μπορούν να επιφέρουν μία κομμουνιστική επανάσταση, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως φασιστικές αντεπαναστάσεις» - οδηγώντας προφανώς στην βασιλεία των αγορών, μέσα από την αποκρατικοποίηση της πολιτικής εξουσίας, συχνά με τη βοήθεια κάποιων διατεταγμένων ΜΜΕ.     

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Η Μ. Βρετανία υπό την M.Thatcher, όπως οι Η.Π.Α. υπό τον R.Reagan, ήταν οι πρώτες χώρες, στις οποίες κυριάρχησε το νεοφιλελεύθερο «δόγμα» – με την πλήρη αποκρατικοποίηση του δημοσίου τους, η οποία οδήγησε σήμερα τις δύο αυτές μεγάλες δυνάμεις αφενός μεν στην υποταγή τους στο Καρτέλ, αφετέρου στα πρόθυρα της χρεοκοπίας (το συνολικό χρέος της Μ. Βρετανίας υπερβαίνει το 500% του ΑΕΠ της, με το δημόσιο να έχει μηδενικά περιουσιακά στοιχεία, ενώ στις Η.Π.Α., τη «βασίλισσα» των ιδιωτικοποιήσεων και της απελευθέρωσης των αγορών, τόσο το δημόσιο χρέος, όσο και τα ελλείμματα έχουν εκτοξευθεί στα ύψη).

Περαιτέρω, επειδή ο δρόμος προς την ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση του δημοσίου «διέρχεται» υποχρεωτικά μέσα από τον «πόλεμο» με τα εργατικά συνδικάτα, στις Η.Π.Α. απολύθηκαν 14 χιλιάδες περίπου ελεγκτές της εναέριας κυκλοφορίας, ενώ στη Μ. Βρετανία διεξήχθη ο «πόλεμος» εναντίον του συνδικάτου των ανθρακωρύχων - από τους οποίους εξαρτιόταν ολόκληρη η χώρα για το φωτισμό και τη θέρμανση της (όπως συμβαίνει με τη ΔΕΗ στην Ελλάδα).    

Η ευκαιρία για την πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας παρουσιάστηκε με την επιτυχή έκβαση του πολέμου των νησιών Φόκλαντ. Όταν λοιπόν το 1984 απέργησαν οι ανθρακωρύχοι, η αντιπαράθεση της κυβέρνησης μαζί τους παρουσιάστηκε ως συνέχεια του πολέμου με την Αργεντινή – ενώ απαιτήθηκε μία εξ ίσου βίαιη λύση. «Έπρεπε να πολεμήσουμε τον εξωτερικό εχθρό στα Φόκλαντ και τώρα πρέπει να πολεμήσουμε τον εσωτερικό εχθρό, ο οποίος είναι ένας πολύ πιο δύσκολος αντίπαλος, αλλά εξίσου επικίνδυνος για την ελευθερία», είχε ανακοινώσει τότε με θράσος η βρετανίδα πρωθυπουργός - «καταγράφοντας» τους βρετανούς εργάτες ως «εσωτερικό εχθρό» και εξαπολύοντας όλη την ισχύ του κράτους εναντίον των απεργών.

Φυσικά είχε φροντίσει προηγουμένως, με τη βοήθεια των αμερικανών συμβούλων της, να «αποδομήσει» μεθοδικά τους ανθρακωρύχους-συνδικαλιστές, διοχετεύοντας έντεχνα σκάνδαλα στα ΜΜΕ σχετικά με ατασθαλίες, καθώς επίσης με διάφορες άλλες ενέργειες ορισμένων ιδιοτελών συνδικαλιστών, οι οποίοι ήταν διεφθαρμένοι (παραλληλισμός με τη ΔΕΗ – ξαφνικό «πόρισμα» του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης κλπ). Προφανώς, η πληροφόρηση προερχόταν από τις μυστικές υπηρεσίες, αφού μέσα στα συνδικάτα διείσδυσαν πολλοί πράκτορες και πληροφοριοδότες, οι οποίοι παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα και τις κατοικίες όλων των συνδικαλιστών – ακόμη και το λαϊκό εστιατόριο, στο οποίο σύχναζαν οι ηγέτες του συνδικάτου.

Ο απώτερος στόχος της μεθοδικής, της ύπουλης καλύτερα «επίθεσης», ήταν ο διασυρμός των συνδικαλιστών, στα μάτια της κοινής γνώμης. Όπως έχει πει άλλωστε ο J.Schumpeter, «Ο διασυρμός αντικαθιστά την αντίκρουση, καθώς το μέσο ακροατήριο αγνοεί κατά κανόνα πλήρως το γεγονός ότι, ένας διασυρμός καλύπτει συχνά την αδυναμία διάψευσης».   

Για παράδειγμα, όταν ο λαός ακούει ότι κάποιοι συνδικαλιστές είναι διεφθαρμένοι, έχοντας αποκομίσει μεγάλες αμοιβές, ότι χρηματίζονται κλπ, σχηματίζει τη γνώμη ότι, όλοι οι συνδικαλιστές είναι διεφθαρμένοι - οπότε δεν αντιτίθεται στο ξεπούλημα της επιχείρησης, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα αφενός μεν την αύξηση της ανεργίας, αφετέρου τον τριπλασιασμό των τιμών του ρεύματος (όπως συμβαίνει σήμερα με τη ΔΕΗ στην Ελλάδα, προφανώς στα πλαίσια των σχεδίων εκποίησης της - η οποία είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα όσο αμύνονται οι συνδικαλιστές, ενώ είναι μια κερδοφόρα κοινωφελής επιχείρηση).

Συνεχίζοντας, αφού η κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας είχε εξωθήσει έντεχνα τους ανθρακωρύχους σε απεργία, έτσι ώστε να τοποθετηθεί εναντίον τους «σύσσωμη» η κοινή γνώμη, λόγω των προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση και στη θέρμανση, παράλληλα με την «διοχέτευση» σκανδάλων (είχε ισχυρισθεί ακόμη και ότι ο ηγέτης του συνδικάτου ήταν πράκτορας της Μ15, έχοντας ως αποστολή του να αποσταθεροποιήσει και να υπονομεύσει το συνδικάτο), εισήλθε στο δεύτερο στάδιο του σχεδίου της – την αστυνομική βία, με την οποία «κατεστάλησαν» οι απεργιακές κινητοποιήσεις.  

Όπως συνέβη με τον πόλεμο των Φόκλαντ, δεν υπήρχε το παραμικρό ενδιαφέρον για διαπραγματεύσεις, αλλά μία «στοχευμένη» αποφασιστικότητα να συντριβεί το συνδικάτο, ανεξαρτήτως κόστους – το οποίο, αφού κινητοποιήθηκαν πάνω από 3.000 αστυνομικοί, ήταν τεράστιο. Τελικά τα σχέδια της κυβέρνησης πέτυχαν, αφού οι εργάτες πεινούσαν και δεν μπορούσαν να αντέξουν τη μαζική επίθεση εναντίον τους.

Η συντριπτική αυτή ήττα του συνδικάτου των ανθρακωρύχων έστειλε ουσιαστικά ένα καθαρό μήνυμα στις υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις λέγοντας τους έμμεσα ότι: "Αφού η κυβέρνηση έφτασε στα άκρα για να λυγίσει τους ανθρακωρύχους, από τους οποίους ολόκληρη η χώρα εξαρτιόταν για το φωτισμό και τη θέρμανση της, θα ήταν αυτοκτονία για τα ασθενέστερα συνδικάτα, τα μέλη των οποίων εργαζόταν σε λιγότερο κρίσιμους τομείς της οικονομίας, να αμφισβητήσουν τις «διαρθρωτικές» αλλαγές".

Στο παράδειγμα της Ελλάδας έχουμε την άποψη ότι, εάν τελικά «υποταχθεί» το συνδικάτο της ΔΕΗ, το οποίο θεωρούμε ως ένα από τα ισχυρότερα στη χώρα μας, «επιτρέποντας» το ξεπούλημα μίας επιχείρησης, η οποία «έχει πρόσβαση» ουσιαστικά σε όλα τα σπίτια των Ελλήνων, η εκποίηση των υπολοίπων κερδοφόρων εταιρειών του Δημοσίου (ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, Διεθνής Αερολιμένας κλπ) δεν θα συναντήσει καμία αντίσταση εκ μέρους των εργαζομένων τους – ενώ θα έχει δυστυχώς τη σύμφωνη γνώμη των Ελλήνων Πολιτών, οι οποίοι έχουν υποφέρει πράγματι στο παρελθόν από την κάκιστη συμπεριφορά πολλών συνδικαλιστικών οργανώσεων (μη εξαιρουμένης της ΔΕΗ).

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι η ΔΕΗ δεν θα κάνει ακόμη περισσότερα λάθη και δεν θα εξωθηθεί σε απεργιακές κινητοποιήσεις, οι οποίες θα προκαλέσουν την οργή των Πολιτών – οδηγώντας την επιχείρηση στο ξεπούλημα. Επίσης ότι θα μπορέσει να εξυγιάνει τα εργατικά συνδικάτα της, εκδιώκοντας άμεσα και τιμωρώντας παραδειγματικά όλους όσους υπέπεσαν σε σφάλματα ή είναι συνεργοί των «κατακτητών».

Τέλος ότι, οι συνδικαλιστές θα λειτουργήσουν με σύνεση, κινητοποιούμενοι για θέματα που αφορούν ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο. Για παράδειγμα, τοποθετούμενοι εναντίον της είσπραξης των δημοτικών τελών εκ μέρους της εισηγμένης επιχείρησης, τα οποία δίνουν μία εσφαλμένη εικόνα ακρίβειας στους λογαριασμούς ρεύματος - παρά το ότι η χρέωση της κιλοβατώρας είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη.

Η ΔΕΗ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, είναι πολύ σωστή η ελληνική κοινή γνώμη, όταν τάσσεται σχεδόν εξ ολοκλήρου υπέρ της καταπολέμησης της διαφθοράς - με τη βοήθεια και των ιδιωτικοποιήσεων. Εάν όμως τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας, η αύξηση των εσόδων και η μείωση των δαπανών δηλαδή, δεν παραμείνουν στη χώρα μας, αλλά «διαφύγουν», μέσω των πολυεθνικών, στο εξωτερικό (φοροαποφυγή), ταυτόχρονα με την αύξηση των τιμών, τότε όχι μόνο δεν θα υπάρξει αντικειμενικό όφελος για την Ελλάδα αλλά, αντίθετα, η ζημία θα πολλαπλασιασθεί.

Όσον αφορά ειδικά την παραγωγικότητα των εργαζομένων, εάν η βελτίωση της αυξάνει μόνο τα κέρδη των πολυεθνικών και δεν συμβάλλει στη μείωση των τιμών καταναλωτή, στην παραγωγή εθνικού πλούτου ή στην αύξηση των θέσεων εργασίας, δεν έχει καμία ουσιαστική ωφέλεια για τους Πολίτες. Για παράδειγμα, όλοι είμαστε εναντίον της εικόνας κάποιων υπαλλήλων στις κρατικές επιχειρήσεις, οι οποίοι κάθε άλλο παρά εργάζονται – δεν παράγουν δηλαδή.

Όμως, εάν οι επιχειρήσεις αυτές ιδιωτικοποιηθούν από το διεθνές Καρτέλ, μειώνοντας το προσωπικό τους και αυξάνοντας την παραγωγικότητα τους, αυτό που στην πραγματικότητα θα απομείνει στη χώρα μας θα είναι η ανεργία, ο περιορισμός των δημοσίων εσόδων, καθώς επίσης η πτώση των μέσων ελληνικών εισοδημάτων – με όλα όσα κάτι τέτοιο συνεπάγεται (αύξηση των φόρων, μείωση της ιδιωτικής κατανάλωσης, χρεοκοπία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κλπ).

Επομένως, γιατί θα έπρεπε η ΔΕΗ να προβεί σε αθρόες απολύσεις, αυξάνοντας την ανεργία στη χώρα μας, η οποία «εκβάλλει» τελικά στα ελλείμματα του προϋπολογισμού; Σε τι θα ωφελούσε την Ελλάδα η εκποίηση της – πόσο μάλλον όταν το κράτος εισπράττει μεγάλα μερίσματα (φορολογικά έσοδα, υπεραξίες) από τη συμμετοχή του; Ποιο θα ήταν το υλικό όφελος των καταναλωτών, από την κατάργηση του «μονοπωλιακού οχυρού», εάν εξαιρέσουμε την εύλογη ηθική ικανοποίηση τους από την «τιμωρία» κάποιων «διαπλεκομένων» συνδικαλιστών ή αντιπαραγωγικών εργαζομένων; Ας μην ξεχνάμε ότι, μετά την «εισβολή» του ΔΝΤ στη Βραζιλία, μόνο η Petrobras παρέμεινε στην ιδιοκτησία του δημοσίου (χάρη στους συνδικαλιστές της) - ενώ η Χιλή υποφέρει από έλλειψη ακόμη και πόσιμου νερού, μετά την άλωση της από τις πολυεθνικές.    

Συμπερασματικά λοιπόν, δεν είμαστε σε καμία περίπτωση αντίθετοι με την ανάγκη εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας, με την καταπολέμηση της διαφθοράς ή με τη ριζική αντιμετώπιση της διαπλοκής των πολιτικών, των ιδιοτελών ψηφοφόρων τους, των επιχειρηματιών και των συνδικάτων. Εν τούτοις, δεν συμφωνούμε με την κατάλυση της εθνικής μας κυριαρχίας, με την ιδιωτικοποίηση των κοινωφελών επιχειρήσεων μας, με την εγκληματική εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, καθώς επίσης με την επέλαση του Καρτέλ στη χώρα μας.

Πόσο μάλλον αφού, η ενδεχόμενη πώληση όλων των εισηγμένων επιχειρήσεων του δημοσίου σήμερα, δεν θα αποφέρει παραπάνω από 7 δις € στα ταμεία του κράτους – το έλλειμμα μας δηλαδή για περίπου τρεις μήνες (!) ή τους τοκογλυφικούς τόκους που πληρώνουμε (άρθρο μας) για περίπου 5 μήνες. Ταυτόχρονα θα επιβαρύνει τα ελλείμματα του προϋπολογισμού μας, αφού δεν θα εισπράττονται πλέον μερίσματα, θα αυξηθεί η ανεργία και θα περιορισθούν τα φορολογικά έσοδα – λόγω της διαδεδομένης «φοροαποφυγής» των πολυεθνικών.    

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

"Η επιτυχία της επέκτασης των πολυεθνικών με τη βοήθεια των κρίσεων χρέους στη Ν. Αμερική, στην Ασία κλπ, έχει αποφέρει στις ίδιες τόσο εντυπωσιακά κέρδη, ώστε να διψούν για συνεχώς νέες κατακτήσεις – πλέον, όχι μόνο στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, αλλά στις πλούσιες χώρες της Δύσης, όπου τα κράτη ελέγχουν ακόμη πιο προσοδοφόρα περιουσιακά στοιχεία, τα οποία θα μπορούσαν να εκμεταλλευθούν επικερδώς οι ιδιωτικές εταιρείες: τηλεφωνικές επικοινωνίες, λιμάνια, μεταφορές, αεροδρόμια, εταιρείες ηλεκτρισμού, εταιρείες ύδρευσης κλπ".   

Με βάση τα παραπάνω, η επέλαση του Καρτέλ στη χώρα μας, αποκτά μία εντελώς διαφορετική εικόνα – αφού πρόκειται για μία χώρα της Ευρωζώνης, η οποία αποτελεί ένα εξαιρετικά πλούσιο «λάφυρο» για τους κυρίαρχους των αγορών. Επομένως, ο πόλεμος εναντίον των πανίσχυρων δυνάμεων κατοχής, έτσι όπως αυτές «επιτίθενται» με τα καταστροφικά οικονομικά «εργαλεία» τους (Παγκόσμια Τράπεζα, ΔΝΤ, Εταιρείες Αξιολόγησης, Επενδυτικές Τράπεζες, Διεθνείς επενδυτές, Οικονομολόγοι, Οικονομικός Τύπος, εσωτερικές ολιγαρχίες κλπ), είναι πολύ δύσκολο να κερδηθεί – εκτός εάν δεν καταστραφεί η κοινωνική συνοχή και δεν μεσολαβήσουν εμφύλιοι πόλεμοι (ιδιωτικοί υπάλληλοι εναντίον δημοσίων, πολίτες εναντίον συνδικαλιστών, μισθωτοί εναντίων ελευθέρων επαγγελματιών, μεσαίες επιχειρήσεις εναντίον μικρών κλπ).

Ας μην ξεχνάμε ότι, η «ορθόδοξη» προσέγγιση του μονοπωλιακού καπιταλισμού στην επίλυση των προβλημάτων χρέους, συνίσταται στη «μετακύλιση» ολόκληρου του κοινωνικού κόστους στα ασθενή εισοδηματικά στρώματα, τα οποία αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία.

Κλείνοντας είναι ίσως σκόπιμο να προσθέσουμε ότι, η εγκατάσταση του μονοπωλιακού καπιταλισμού στη Βολιβία δρομολογήθηκε από μία σοσιαλιστική κυβέρνηση – με τα μέλη του κόμματος της να αγνοούν εντελώς ότι, ο ηγέτης τους είχε κλείσει μία συμφωνία πολύ πριν στο «παρασκήνιο». Με εξαίρεση τον υπουργό οικονομικών, καθώς επίσης τον υπουργό σχεδιασμού, οι οποίοι ανήκαν στην ενδοτική «μυστική ομάδα», ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός δεν είχε καν αναφέρει στο νεοεκλεγμένο υπουργικό του συμβούλιο την ύπαρξη της «ομάδας έκτακτης ανάγκης» - της «σκιώδους εξουσίας» δηλαδή στη χώρα του, ισχυριζόμενος ότι ό ίδιος λαμβάνει ελεύθερα τις τελικές αποφάσεις.

Αθήνα, 25. Απριλίου 2011

Ο Καρατζαφέρης είχε ζητήσει ενημέρωση από τον Μειμαράκη...

Posted: 29 Apr 2011 11:24 PM PDT

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΥΠΕΘΑ ΕΔΩ :
"Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2007 και ώρα 12:00, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, θα επισκεφθεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κατόπιν αιτήματός του, προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα του Υπουργείου."
Η επίσκεψη-ενημέρωση όπως προκύπτει...από το ΑΠΕ , πραγματοποιήθηκε στις 5/11/2007 και διήρκεσε 2 ώρες.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και οι αρμόδιοι επιτελείς ενημέρωσαν τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη για θέματα που αφορούν σε ολόκληρο το φάσμα της αμυντικής πολιτικής της χώρας. 
Τώρα το τι ακριβώς συζήτησαν δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε..
Πάντως σε δυο ώρες θα είχε την ευκαιρία να υποβάλλει αρκετές ερωτήσεις ο κ. Καρατζαφέρης.
 

Η αυτοκοροϊδία στο ζενίθ.

Posted: 29 Apr 2011 11:18 PM PDT

Γράφει ο Κλεισθένης.

Ο χρόνος τρέχει, οι αποφάσεις είναι προειλημμένες και ο λαός κοιμάται.
Στις δημοσκοπήσεις 31,5% (V-PRC) δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ αν είχαμε εκλογές. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 3 στους 10 Έλληνες πιστεύουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!