Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Χάος στην Κακαβιά, πάνω από 50.000 σε έξι μέρες πέρασαν τα σύνορα.

Πάνω από πενήντα χιλιάδες πολίτες πέρασαν μέσα στις πρώτες έξι μέρες του Αυγούστου από το Τελωνείο της Κακαβιάς, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του μήνα, την βασική πύλη εισόδου της χώρας μας προς την Αλβανία θα την περάσουν πάνω από τριακόσιες χιλιάδες. Αποτέλεσμα της αυξημένης κίνησης, είναι να δημιουργούνται ουρές, καθυστερήσεις και διαμαρτυρίες, κυρίως στο ελληνικό έδαφος.
Τελωνειακοί και αστυνομικοί δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, όμως τα προβλήματα είναι αναπόφευκτα εξ αιτίας της πολύ μεγάλης κίνησης. Τα προβλήματα αυτά, αποτέλεσαν το αντικείμενο της σύσκεψης αστυνομικών και τελωνειακών, από τους Νομούς Ιωαννίνων και Αργυροκάστρου, οι...


οποίοι δεσμεύτηκαν ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν, κατά τις πρώτες έξι ημέρες του Αυγούστου, τριάντα επτά χιλιάδες πολίτες πέρασαν τα σύνορα κινούμενοι από την Ελλάδα προς την Αλβανία και άλλες δεκατρείς χιλιάδες από την Αλβανία προς την Ελλάδα.
Τις επόμενες ημέρες η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο κάνοντας τις συνθήκες για όλους ακόμη πιο δύσκολες.
Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Μαρίνος Γαρνέλης σημείωσε ότι το προσωπικό στην Κακαβιά έχει ενισχυθεί όμως τα σημεία ελέγχου δεν μπορούν να γίνουν περισσότερα. Δύσκολες ημέρες προέβλεψε και η Διευθύντρια του Τελωνείου Γεωργία Νάστου.
Ο Αστυνομικός Διευθυντής Αργυροκάστρου Βασίλης Βαλεράς, εξήρε την πολύ καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με την ελληνική αστυνομία και δεσμεύτηκε ότι και από την πλευρά της χώρας του θα καταβληθεί η μέγιστη προσπάθεια για την διευκόλυνση της κίνησης.
Η Αλβανική αστυνομία καταβάλει σημαντική προσπάθεια και για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος. Στο πλαίσιο αυτό, προ ημερών, κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης, άνω των τεσσεράμισι κιλών, η οποία είχε προορισμό την Ελλάδα.
Πηγή Epirus Post.
Αναρτήθηκε από epirus-ellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!