Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Γιατί σε ένα μήνα άλλαξαν και ο διοικητής της ΕΥΠ και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ;

dorameimarakis

Δεν ξέρω αν το σκέφθηκε και κανένας άλλος, αλλά εμάς τουλάχιστον μας προβληματίζει. Σε μια σπάνια – για τους συνήθεις ράθυμους ρυθμούς της – επίδειξη αποφασιστικότητας, η κυβέρνηση Καραμανλή άλλαξε αιφνιδιαστικά μέσα σε ένα μήνα τον αρχηγό της ΕΥΠ και τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στις 13 Ιουλίου τοποθέτησε τον εισαγγελέα κ. Δ. Παπαγγελόπουλο στη θέση του διπλωμάτη κ. Κοραντή.

Χθες, 6 Αυγούστου αντικατέστησε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Γράψα, με τον πτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο.

Η συγκυρία και κυρίως ο αυτονόητος ρόλος που παίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι Υπηρεσίες Πληροφοριών στην αντιπαράθεση με την Τουρκία στο Αιγαίο, δημιουργεί εύλογους συνειρμούς για το ουσιαστικά ταυτόχρονο των δυο σημαντικών αλλαγών.

Όπως ήδη επισημάναμε (Αν συμβαίνουν αυτά τότε έχουμε πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα ως χώρα) η διαρροή (!!!) σε εφημερίδα επιχειρησιακού σχεδίου ενίσχυσης των βραχονησίδων του Ανατολικού Αιγαίου εξόργισε και το Μαξίμου και το υπουργείο Εξωτερικών και θεωρείται ως ο βασικός λόγος για την απομάκρυνση του κ. Γράψα.

Από την άλλη – και πέρα από όσα έγραψαν οι εφημερίδες – ο κ. Κοραντής επικρίθηκε ότι δεν ήλεγχε την ΕΥΠ και περιορίστηκε μόνο στην βελτίωση της εικόνας της με την άσκηση δημοσίων σχέσεων με επίλεκτους δημοσιογράφους, «με αποτέλεσμα ξένες μυστικές υπηρεσίες να αλωνίζουν τη χώρα».

Το κοινό σημείο λοιπόν των δυο αλλαγών είναι ότι η κυβέρνηση θεωρεί διάτρητους του δυο σημαντικότερους πυλώνες της ασφάλειας της χώρας και επειδή φοβάται κλιμάκωση της αντιπαράθεσης – και ενδεχομένως ένα θερμό επεισόδιο – και σπεύδει να ενισχύσει τον έλεγχό της.

Και παρά τα όσα λέγονται και γράφονται οι πληροφορίες μας λένε ότι η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συμφώνησαν με τις αλλαγές στις Ένοπλές Δυνάμεις. Αν μη τι άλλο για να φυλαχθούν εν όψει αυτών που έρχονται.

www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!