Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Τέρμα το κάπνισμα στα μαγαζιά διασκέδασης στην Τουρκία

http://images.huffingtonpost.com/gen/83660/thumbs/s-SMOKING-large.jpgΔιερύνθηκε στην Τουρκία το μέτρο της απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλα τα μπαρ, τα εστιατόρια και τις καφετέριες, παρά την αντίθεση πολλών ιδιοκτητών που φοβούνται την μείωση της πελατείας τους...



Τον Μάιο της περασμένης χρονιάς, η τουρκική κυβέρνηση είχε απαγορεύσει το κάπνισμα από τους περισσότερους κλειστούς δημόσιους χώρους.

Περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι είναι καπνιστές στην Τουρκία, ωστόσο το 95% των Τούρκων είναι υπέρ της απαγόρευσης, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.
Οποιοσδήποτε εντοπιστεί να καπνίζει σε χώρο όπου απαγορεύεται θα υποχρεούται να πληρώνει πρόστιμο 69 τουρκικών λιρών, ενώ οι ιδιοκτήτες που δεν καταφέρνουν να επιβάλουν την απαγόρευση στο χώρο τους θα πληρώνουν 560 με 5.600 λίρες.


3 σχόλια:

  1. mexri k oi tourkoi pou tous koroideuoume, exoun katalabei oti to kapnisma vlaptei tin ygeia k apofasisan na to apagoreusoun.

    telika mono emeis exoume parei strava to metro....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βλέπω αυτά τo θέμα σε καμιά δεκαριά blogs και δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω με την κατάντια μας. Πριν 2-3 μέρες είχα διαβάσει ένα άλλο. «Συμμαχία με τους Τούρκους καπνιστές». Ποιους? Το 5% που είναι κατά του νόμου? Θα τρελαθούμε εντελώς! Η Τουρκία πουλάει τον πολιτισμό μας, κλέβει τον τουρισμό μας και προβάλλει ευρωπαϊσμό. Εμείς μέσα στην μαγκιά μας κάνουμε κόμματα υπέρ του τσιγάρου που τα δείχνει το BBC και γελάει όλη η Ευρώπη. Δηλαδή αυτό που κάνουν οι Τούρκοι εμείς είμαστε ανίκανοι να το κάνουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και μετά βγαίνουμε όλοι εμείς οι Έλληνες και χαρακτηρίζουμε την Τουρκία ως τριτοκοσμική χώρα, τους Τούρκους ως τριτοκοσμικούς και ότι δεν αξίζουνε να μπούνε στην Ευρωπαϊκή Ένωση κτλ.
    Δυστυχώς για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι είμαστε οι πιο-χωρίς λόγο-αντιδραστικοί στην Ευρώπη. Χωρίς καμιά απολύτως ευαισθησία για σοβαρά κοινωνικά θέματα όπως το κάπνισμα και χωρίς καμιά διάθεση να καταλάβουμε ότι πρέπει να σεβόμαστε αυτούς που είναι γύρω μας και δε θέλουνε να εισπνέουνε τον καπνό μας.
    Πρέπει να περιορίσουμε το τσιγάρο για ένα κατεβατό γνωστούς λόγους. Δεν είναι μόνο η υγεία των «πολιτισμένων» Ελλήνων καπνιστών, τουλάχιστον ας σκεφτούμε την υγεία των άλλων γύρω μας. Ακόμα και οι «βάρβαροι» γείτονες μας όπως τους αποκαλούμε καμιά φορά, είναι διατεθειμένοι να εφαρμόσουνε τα αντικαπνιστικά μέτρα. Εμείς από την άλλη καθόμαστε και δημιουργούμε κόμματα…υπέρ του καπνίσματος! Κατάντια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Με προσοχή να μη μας κάψετε!