Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

ΝΑΤΟ VS πειρατεία

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtASZfbB5gk0r1GQA02bpx8m1obf0MQfQD9-WDx1Ap0TPOxf8cUCUIMcukHne320Ot0no_NQ8l33Md2wEcFFnQYbklKBmNwtTfAn67CtHfZpxV7FXvQmOt5fSipfy3aqqgUPZmqYJRHFgA/s400/GREEK+KOMANTO.jpgΟ επόμενος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ο Δανός Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, δήλωσε ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία πρόκειται να ριχτεί στον αγώνα κατά της πειρατείας και να καθορίσει τη «νέα στρατηγική αντίληψή της»...



«Το ΝΑΤΟ θα συμβάλλει στον αγώνα κατά της πειρατείας. Θα εκπονήσουμε μια νέα στρατηγική αντίληψη. Θα παρουσιάσω αυτό το σχέδιο στις αρχές Αυγούστου», ανέφερε ο Ράσμουσεν σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα Midi Libre και η οποία θα δημοσιευτεί αύριο Δευτέρα.

Ο Ράσμουσεν είπε ότι θέλει να προχωρήσει στη «στρατιωτική μεταρρύθμιση» του ΝΑΤΟ. «Πρέπει να μετασχηματιστούμε για να αναπτύξουμε τις ικανότητές μας απέναντι στις νέες απειλές: τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, τη διάδοση των όπλων μαζικής καταστροφής, τη βιοτρομοκρατία, τις κυβερνοεπιθέσεις», τόνισε.

«Πρέπει να μεταρρυθμίσουμε τους στρατούς παντού. Χρειαζόμαστε περισσότερη ευελιξία. Αυτή τη στιγμή που περνούμε μια οικονομική κρίση πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τους πόρους με αποτελεσματικό τρόπο», πρόσθεσε.

Ο Ράσμουσεν θα διαδεχτεί τον Ολλανδό Γιαπ ντε Χόοπ Σέφερ την 1η Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!