Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Οι τράπεζες σκέφτονται να βάλουν και ιδιώτες στις δημοπρασίες κατασχεμένων οχημάτων

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVnlCPeiaK5-eBqz_7Y_6H4vLtUo-h7S9FKjC-rRPfQ4hwoI0E2JZ1fdzIHt46JO90y9QTsi3g_yRIl02glA9c7dqcWeYNEAOBAIZ-XRaFsJ_RHbas1XcmZGgHK-8j5rPO8OCo4joEcAyr/s400/amaxia.jpgΣχέδια για την επέκταση της δυνατότητας των δημοπρασιών για κατασχεμένα αυτοκίνητα και στους ιδιώτες, επεξεργάζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα...



Oπως αναφέρουν οι συγκεκριμένες πληροφορίες, οι τράπεζες, εξαιτίας της μικρής προσέλευσης των εμπόρων στις δημοπρασίες και της συνεχιζόμενης αύξησης των οχημάτων που κατάσχονται καθημερινά, προσανατολίζονται να προχωρήσουν το φθινόπωρο στην επέκταση των δημοπρασιών και σε ιδιώτες.

Μάλιστα τα αρμόδια τμήματα των τραπεζών, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, έχουν ήδη στελεχώσει τα αρμόδια τμήματά τους και βρίσκονται εν αναμονή της εγκυκλίου που θα ανοίξει τις πύλες των δημοπρασιών με κατασχεμένα αυτοκίνητα και σε ιδιώτες καταναλωτές.

Σε ό,τι αφορά το τυπικό μέρος της διαδικασίας, οι πωλήσεις κατασχεμένων από τις τράπεζες οχημάτων σε ιδιώτες αναμένεται να διεξαχθούν μέσω του διαδικτύου. Η ανακοίνωση του προσωρινού μέτρου μείωσης του τέλους ταξινόμησης κατά 50% φρέναρε τα σχέδια των τραπεζών για άνοιγμα των δημοπρασιών κατασχεμένων Ι.Χ. και σε ιδιώτες καθώς απαξιώθηκαν πάρα πολύ τα αυτοκίνητα που έχουν στην κατοχή τους. Ωστόσο, μετά από δύο μήνες ανάπαυλας, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας ξεκίνησαν από τις αρχές Ιουλίου και πάλι τις εκποιήσεις κατασχεμένων Ι.Χ. μόνο για εμπόρους, όπου πωλήθηκαν περισσότερα από 300 αυτοκίνητα. Την ίδια στιγμή, εκπρόσωποι των εμπόρων αυτοκινήτων αναμένουν έκρηξη των κατασχέσεων καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, περισσότερες από 1.500 επιχειρήσεις του κλάδου δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις μηνιαίες οικονομικές υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει διάχυτος φόβος ότι αρκετές θα οδηγηθούν στην παύση των εργασιών τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!