Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Πέθανε ο γηραιότερος άντρας στον κόσμο

Henri AlingamΟ Χένρι Αλιγκχαμ, ο γηραιότερος άντρας στον κόσμο και ένας από τους τελευταίους βετεράνους του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου πέθανε σε ηλικία 113 ετών σε γηροκομείο του Μπράιτον...

Ο Αλινγκχαμ που αστειευόταν λέγοντας ότι έφτασε στην ηλικία αυτή επειδή "κάπνιζε, έπινε ουίσκι και είχε σχέσεις με ατίθασες γυναίκες" πέθανε ήρεμα στον ύπνο του.

Ο Βρετανός, που πήρε τον τίτλο του γηραιότερου άντρα στον κόσμο τον Ιούνιο όταν πέθανε ο Ιάπωνας Τομόζι Τανάμπε, είχε πέντε εγγόνια, 12 δισέγγονα, 14 τρισέγγονα και ένα τετρασέγγονο.

Γεννήθηκε το 1896 όταν ο Χένρι Φορντ δημιούργησε το πρώτο αυτοκινούμενο όχημα και ήταν μικρό παιδί όταν η Βασίλισσα Βικτώρια ήταν στο θρόνο. Έζησε τρεις αιώνες και πέντε μοναρχίες.

Στη διάρκεια του πολέμου υπηρέτησε στο Βασιλικό Ναυτικό και το 1918 αποσπάστηκε στην Βασιλική Αεροπορία, όταν δημιουργήθηκε. Ήταν το τελευταίο από τα μέλη της που ζούσε.

Τον χαρακτήρα και την προσφορά του επισήμανε ο βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν σε συλλυπητήριο μήνυμα προς την οικογένειά του. Τη λύπη της εξέφρασε και η βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο Αλινγκχαμ παντρεύτηκε το 1918 την Ντόροθυ με την οποία απέκτησε δύο κόρες, οι οποίες πέθαναν πριν από εκείνον.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!