Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Επίσκεψη του υπουργού άμυνας των ΗΠΑ στο Ισραήλ

http://www.newsdaily.com/photos/2009-06-24T033433Z_01_BTRE55M1S8C00_RTROPTP_3_POLITICS-US-USA-PENTAGON-CYBER.JPGΟ υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γκέιτς θα πραγματοποιήσει την προσεχή Δευτέρα σύντομη επίσκεψη στο Ισραήλ, τη στιγμή που οι σχέσεις των δύο χωρών διανύουν περίοδο έντασης, ανακοίνωσε σήμερα ανώτερος ισραηλινός αξιωματούχος...



Οι συνομιλίες του αμερικανού αξιωματούχου θα επικεντρωθούν στις προσπάθειες που αναπτύσσονται στη διεθνή κοινότητα για τη διακοπή του ιρανικού επίμαχου πυρηνικού προγράμματος. Οι δύο χώρες κατηγορούν το Ιράν ότι επιδιώκει τον εξοπλισμό του με ατομικά όπλα, κάτι που η Τεχεράνη διαψεύδει. Οι δυο πλευρές θα συζητήσουν επίσης τις στρατηγικής σημασίας σχέσεις ΗΠΑ και Ισραήλ και τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Παλαιστίνιους.

Κατά την επίσκεψη αυτή ο Γκέιτς θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Εχούντ Μπαράκ και άλλους αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας, διευκρίνισε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ θα συναντηθεί επίσης με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Γκέιτς θα συζητήσει επίσης για τους τρόπους απεμπλοκής των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστίνιους. Διαφωνίες έχουν προκύψει μεταξύ της κυβέρνησης Νετανιάχου και της αμερικανικής κυβέρνησης καθώς ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ζητεί πάγωμα του ισραηλινού εποικισμού στα Παλαιστινιακά Εδάφη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!