Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Να επιστρέψει στην Ονδούρα επιθυμεί ο Σελάγια

http://www.corfunews.eu/images/selagia_400.jpg
Ο ανατραπείς με το πραξικόπημα της 28ης Ιουνίου πρόεδρος της Ονδούρας Μανουέλ Σελάγια σχεδιάζει να επιστρέψει στην πατρίδα του από την εξορία το Σαββατοκύριακο, δήλωσε ο ίδιος χθες Κυριακή μετά την αποτυχία των προσπαθειών να επιτευχθεί ένας πολιτικός συμβιβασμός για τον τερματισμό της κρίσης στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής...«Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα κάνουμε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την επιστροφή μου, όπως ορίζονται από το νόμο, το Σύνταγμα και το διεθνές νομικό πλαίσιο», δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Μανάγκουα, πρωτεύουσα της Νικαράγουας.

Είναι η πρώτη φορά που ο Σελάγια όρισε με σαφήνεια το χρονοδιάγραμμα που προτίθεται να τηρήσει όσον αφορά τη νέα προσπάθεια να επιστρέψει στη χώρα του.

Ο ανατραπείς πρόεδρος πέταξε πάνω από την Τεγκουσιγκάλπα μαζί με αρκετούς αξιωματούχους και δημοσιογράφους την 5η Ιουλίου, όμως μονάδες του στρατού τοποθέτησαν οχήματα στον διάδρομο προσγείωσης εμποδίζοντας το αεροσκάφος να προσγειωθεί. Στα επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ υποστηρικτών του και του στρατού την ημέρα εκείνη στο αεροδρόμιο βρήκε το θάνατο -τουλάχιστον- ένας έφηβος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!