Σύμφωνα με τους ερευνητές του Βασιλικού Κολεγίου του Λονδίνου μετά από έρευνα σε δείγμα σχεδόν 15.000 ηλικιωμένων (από 65 ετών και άνω), η πιθανότητα εκδήλωσης άνοιας σε αυτούς είναι σε γενικές γραμμές μειωμένη όσο περισσότερο αυξάνεται η κατανάλωση ψαριώ
Οι ερευνητές με επικεφαλής τον Δρ Εμιλιάνο Αλμπανεσε διαπίστωσαν σε δείγμα ηλικιωμένων από την Κίνα, την Ινδία, την Κούβα, την Δομινικανή Δημοκρατία, το Μεξικό, το Περού και την Βενεζουέλα ότι τα ψάρια συντελούν στην πρόληψη της άνοιας. Για κάθε αύξηση που ανέφεραν οι συμμετέχοντες στην καταναλισκόμενη ποσότητα ψαριών (από ποτέ σε μερικές ημέρες την εβδομάδα σε περισσότερες ή καθημερινά) η συχνότητα της άνοιας έπεφτε κατά 19%. Η μελέτη δείχνει ότι η σχέση ψαριών-άνοιας δεν αντανακλά απλώς τα οφέλη μια διατροφής υψηλής ποιότητας. Αποδεικνύει ότι οι ενήλικες οι ενήλικες που είναι λάτρεις του κρέατος έχουν αυξημένη συχνότητα άνοιας συγκριτικά με εκείνους που το αποφεύγουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχέση εξακολουθούσε να ισχύει ακόμη και όταν συνυπολογίστηκε το μορφωτικό επίπεδο, το εισόδημα και παράγοντες του τρόπου ζωής, όπως το κάπνισμα και η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.
Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009
Τρώτε ψάρια για να τα χετε...400
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Με προσοχή να μη μας κάψετε!