Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Στην Αθήνα η γκαλερί Γκαγκοζιάν

http://www.unequalledmagazine.com/wp-content/uploads//2009/02/murakami-gagosian-exhibition-00.jpgΗ διάσημη αμερικανική γκαλερί Γκαγκόζιαν, που εκπροσωπεί από τον Γουόρχολ μέχρι τους Χιρστ και Κουνς, βάζει την Αθήνα στον παγκόσμιο εικαστικό χάρτη ανοίγοντας παράρτημα. Τα εγκαίνια είναι προγραμματισμένα για τις 25 Σεπτεμβρίου...

Είναι ο πιο ισχυρός άνδρας στην παγκόσμια αγορά της τέχνης. Έχει αναδείξει μεγάλα και ακριβοπληρωμένα ονόματα, όπως ο Τζεφ Κουνς και ο Ντάμιεν Χιρστ, και εκπροσωπεί μύθους, όπως ο Αλμπέρτο Τζακομέτι και ο Άντι Γουόρχολ. Και τώρα ετοιμάζεται να ανοίξει ακόμη μία γκαλερί του- την όγδοη- στην καρδιά της Αθήνας. Ο λόγος για τον «βασιλιά της τέχνης», τον αινιγματικό Λάρι Γκαγκόζιαν.

«Είμαι πανευτυχής που εγκαινιάζω έναν νέο χώρο στην ιστορική πόλη των Αθηνών. Προσδοκία μου είναι να συμμετάσχουμε ενεργά στην ανερχόμενη σκηνή σύγχρονης τέχνης σε αυτήν την εξαίσια πόλη» δηλώνει ο άνθρωπος που ξεκίνησε πουλώντας αφίσες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Λος Άντζελες (UCLΑ), για να φτάσει να ανακηρυχθεί το 2004 ο πιο ισχυρός άνδρας στον κόσμο της τέχνης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!