Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Μεγάλες οι απώλειες απο τα επεισόδια στον απόηχο των Ιρακινών εκλογών

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgx_y6j8Jx84LKROP_EAy3ygB11ffQqHDfDbRwkjcUIDsWDW3pR-z7wH7qTxzxXh-AoAJz6trs0vVUtEoZtIoFZAH5MX-WcExtMKuO1wpCt41vs9TwX8e5oqnaZ8swmj_KY9E6QOrTKZrg/s320/Iran_elections.jpgΣυνολικά 72 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στις ταραχές που ξέσπασαν μετά τις προεδρικές εκλογές του Ιουνίου στο Ιράν - το αποτέλεσμα των οποίων αμφισβητήθηκε - δήλωσε σύμμαχος του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Μιρχοσεΐν Μουσαβί, αναφέρει σήμερα Πέμπτη ενημερωτική υπηρεσία των «μεταρρυθμιστών» στο Διαδίκτυο...



Οι αρχές - που κατηγορούν την αντιπολίτευση και την Δύση για τις ταραχές - έχουν ανακοινώσει ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 26 και ότι ανάμεσα στα θύματα ήταν πολλά μέλη της πολιτοφυλακής Μπασίτζ.

«Ο πιο πρόσφατος απολογισμός των θυμάτων από τις διαδηλώσεις στους δρόμους φθάνει τους 72 », ανέφερε ο Μπεχεστί, σύμφωνα με τον Διαδικτυακό ιστοχώρο Mosharekat.

Η πολιτική κρίση που ξέσπασε στο Ιράν μετά τις προεδρικές εκλογές, οι μαζικές διαδηλώσεις και οι πολυήμερες οδομαχίες, βύθισαν τη χώρα στη σημαντικότερη πολιτική κρίση που αντιμετώπισε μετά την Ισλαμική επανάσταση του 1979.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!