Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Ελαστικοποίηση των διαδικασιών υιοθεσίας βρεφών απο τη Γουατεμάλα ζητά το κογκρέσο

http://www.welt.de/multimedia/archive/1217269861000/00616/english_guatemala1__616538g.jpgΔεκάδες μέλη του Κογκρέσου ζητούν από την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον να ασκήσει πιέσεις ώστε να διεκπεραιώνονται ταχύτερα οι υιοθεσίες παιδιών από τη Γουατεμάλα...

Μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ κάλεσαν την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα να συμβάλλει ώστε να μειωθούν οι «γραφειοκρατικές» διαδικασίες που «επιβραδύνουν» τις υιοθεσίες παιδιών από τη Γουατεμάλα, μετά την μεταρρύθμιση στη Γουατεμάλα για τον αυστηρότερο έλεγχό τους.

Με επιστολή τους, 52 μέλη του Κογκρέσου ζητούν από την ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον να διασφαλίσει ότι τα μέτρα που επέβαλε η Γουατεμάλα για να κάμψει την πώληση βρεφών θα «εφαρμόζονται με τρόπο που θα προστατεύει τα συμφέροντα των παιδιών, των βιολογικών γονέων, καθώς και των ανάδοχων γονέων».

Οι υπογράφοντες την επιστολή ανέφεραν ότι μετά την εισαγωγή των μεταρρυθμίσεων, οι υιοθεσίες καθυστερούν, «τα παιδιά παραμένουν σε ιδρύματα προσωρινής φροντίδας» και ζητούνται πολλές πληροφορίες από τους επίδοξους ανάδοχους γονείς.

Κάλεσαν την Κλίντον να «διαδραματίσει ενεργό ρόλο ώστε να διασφαλιστεί πως οι υποθέσεις αυτές να ολοκληρωθούν κατά τρόπο δίκαιο και έγκαιρα».

Το 95% των παιδιών που δίνονται για υιοθεσία στη Γουατεμάλα καταλήγουν σε ανάδοχους γονείς στις ΗΠΑ - ο «κύκλος εργασιών» όσων ασχολούνται με τις υιοθεσίες υπολογίζεται στα 200 εκατ. δολάρια σε ετήσια βάση.

Το Κογκρέσο της Γουατεμάλας ενέκρινε, τον Δεκέμβριο του 2007, νόμο που έχει στόχο να πατάξει τις απάτες και την υιοθεσία για οικονομική ή σεξουαλική εκμετάλλευση βρεφών και παιδιών. Βάσει των μεταρρυθμίσεων, οι υιοθεσίες ελέγχονται πλέον από το Εθνικό Συμβούλιο Υιοθεσιών.

Έως τότε τις υιοθεσίες χειρίζονταν οι μητέρες και οι οικογένειες που ήθελαν να υιοθετήσουν παιδιά, με δικηγόρους να λειτουργούν ως ενδιάμεσοι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!