Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Το έλλειμμα στο επίκεντροτης κυβερνητικής επιτροπής

http://www.i-live.gr/wp-content/uploads/2008/09/europarltv1-300x201.jpgΜια κρίσιμη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής για την οικονομία είναι προγραμματισμένη για τις 12 σημερα στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ.Γιάννης Παπαθανασίου θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό και τα μέλη της επιτροπής για το αποτέλεσμα της συνάντησης του με τον κοινοτικό επίτροπο, αρμόδια για τα θέματα της οικονομίας, κ.Χοακίμ Αλμούνια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι...


ο κ.Παπαθανασίου θα μεταφέρει κι επισήμως την άτυπη δέσμευση που φέρεται να εξασφάλισε από τις Βρυξέλλες, σχετικά με την διετή παράταση που ζήτησε η χώρα μας για την επίτευξη του στόχου που κάνει λόγο για έλλειμμα 3%.

Το πιθανότερο είναι ότι οι υπόγειες διεργασίες που έλαβαν χώρα όλο το προηγούμενο διάστημα απέδωσαν καρπούς και έχοντας το συγκεκριμένο όπλο στη φαρέτρα του, ο κ.Κ.Καραμανλής ανακοίνωσε τις πρόωρες εκλογές. Από την ΕΕ, πάντως, περισσότερο παραπέμπουν σε «πορτοκαλί"¨, παρά σε «πράσινο φως» για την παράταση. Δεδομένο, όμως, θα πρέπει να θεωρείται ότι η ελληνική θέση είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με εκείνη της προηγούμενης εβδομάδας, όταν τίποτα ακόμα δεν είχε ξεκαθαρίσει. Εκτιμάται ότι το θέμα της παράτασης θα συμπεριληφθεί στην αυριανή πρωθυπουργική ομιλία, κατά τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, η οποία, λόγω και των ημερών, θα έχει κι έντονο προεκλογικό χαρακτήρα κι ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!