Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Πιθανή άσκηση δίωξης κατά πρώην υπουργού επί κυβερνήσεως Μπους

http://www.voanews.com/greek/archive/images/rtv_13dec01_abc_newsone_john_ashcroft_1501.jpg
Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ επί προεδρίας Μπους, Τζον Ασκροφτ ενδέχεται να διωχθεί ποινικά για την βίαια κράτηση ενός μάρτυρα στο πλαίσιο των ερευνών για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου κατά των ΗΠΑ, εκτιμά ομοσπονδιακό εφετείο.

Συγκεκριμένα το Εφετείο του Σαν Φραντσίσκο επικύρωσε μια απόφαση του 2006 που αφορά τον Αμερικανό Αμπντουλάχ Αλ Κιντ που συνελήφθη το 2003 και κρατήθηκε επί 13 μήνες σε φυλακή υψίστης ασφαλείας για να χρησιμοποιηθεί ως μάρτυρας στη δίκη του ύποπτου για τις επιθέσεις Σάμι Ομάρ Αλ Χουσαγιέν.

Ο Αλ Κιντ που παρακολουθείτο και από το FBI, αν και ήταν συνεργάτης του, συνελήφθη στις 16 Μαρτίου του 2.003 την ώρα που ετοιμαζόταν να πάρει το αεροπλάνο για τη Σαουδική Αραβία από το αεροδρόμιο Ντάλας της Ουάσιγκτον κα;ι κρατήθηκε με την υποψία ότι σχετίζονταν με τον ύποπτο για τις επιθέσεις.

Τελικώς αφέθηκε ελεύθερος χωρίς καμία κατηγορία εναντίον του και χωρίς να κληθεί μάρτυρας στη δίκη του Αλ Χουσαγιέν.

«Οι κρατήσεις υπόπτων, εγκληματιών και μαρτύρων είναι σημαντικής σημασίας γιατί αποτρέπουν, σταματούν ή καθυστερούν νέες επιθέσεις», είχε δηλώσει την εποχή εκείνη ο κ. Ασκροφτ σε συνέντευξη Τύπου, ο οποίος τώρα ζήτησε αμνηστία για την υπόθεση.

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!