Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

«Nokia Booklet 3G»

http://images.techtree.com/ttimages/story/106014_bookletbig.jpgΠριν από μια εβδομάδα αναφερθήκαμε στην προσπάθεια εισόδου της μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, ήτοι η Nokia, στην αγορά των μικρών και λίαν φορητών υπολογιστών τύπου netbook, παρουσιάζοντας το δικό της μηχάνημα για το τι εστί «netbook».
Το όνομα αυτού είναι «Nokia Booklet 3G», πλέον με τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά στο φως της δημοσιότητας...

Η «καρδιά» τους συστήματος (ο κεντρικός επεξεργαστής δηλαδή) είναι ο Intel Atom Z530 με συχνότητα λειτουργίας στα 1.6GHz, συνοδευόμενος από «καρφωμένη» μνήμη πάνω στην μητρική πλακέτα (ήτοι δεν γίνεται να αλλαχτεί / αναβαθμιστεί) της τάξεως του 1GB τύπου DDR2 στα 533MHz. Επίσης, ρόλο ελεγκτή / κάρτας ήχου / κάρτας γραφικών έχει αναλάβει το τσιπάκι Intel Poulsbo US15W, που λειτουργεί άνευ ύπαρξης ανεμιστήρα, όπερ σημαίνει ότι το Nokia Booklet 3G είναι εντελώς αθόρυβο.

http://contests.wdfiles.com/local--files/contests:101908-netbook/advent.jpgΤις αποθηκευτικές ανάγκες καλύπτει ο εσωτερικός σκληρός δίσκος των 120GB όγκου 1,8 ιντσών και με ταχύτητα περιστροφής στις 4,200 στροφές / λεπτό. Ας πάμε τώρα στους τρόπους «επικοινωνίας» με τον έξω κόσμο: ασύρματη δικτύωση δια του Wi-Fi 802.11 b/g/n και μάλιστα με διπλή κεραία για αποστολή / λήψη δεδομένων (2T2R – 2 Transmit 2 Receive), Bluetooth 2.1+EDR (Enhanced Data Rate), επίσης δικτύωση μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας GSM (για κλήσεις όμως μόνο δεδομένων και όχι φωνής) και τέλος διαθέτει ένα δέκτη/πομπό a-GPS (καθώς και ένα accelerometer / επιταχυνσιόμετρο - άγνωστη προς το παρόν η χρηστικότητα που θα του αποδώσει η Nokia).
Στα παραπάνω ας προσθέσουμε και μία κάμερα των 1,3MPixel με ενσωματωμένο μικρόφωνο που εξυπηρετεί τις σύγχρονες διαδικτυακές επικοινωνίες. Οι διαστάσεις του μηχανήματος είναι 26,4 εκ. / 18,5 εκ / 2 εκ., αρκετά συμμαζεμένο θα λέγαμε, ιδιαίτερα με την μπαταρία ιόντων λιθίου των 16 κυψελών (πρωτιά στην αγορά οι 16 κυψέλες) που υπόσχεται 12 ώρες συνεχούς λειτουργίας!
Ως συνήθως για το τέλος αφήσαμε την τιμή: 570 ευρώ (βέβαια αυτή η τιμή είναι «ανοικτή» προς διαμόρφωση από τις εκάστοτε εταιρείες παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!