Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΧΑΡΙΣΑΝ ΧΡΕΗ 5,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΗΣ "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ"!!!

ΜΕΓΑΛΟ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ !

Το ποσό των 5,5 δισ. ευρώ, το πρόστιμο το οποίο η κυβέρνηση της Ν.Δ. επαίρετο ότι είχε επιβάλει ως «τιμωρία» στην Ακρόπολις Χρηματιστηριακή, η οποία πούλησε δομημένα ομόλογα στο ΤΕΑΔΥ, «διέγραψε» έναν χρόνο μετά η αρμόδια Εφορία!

Η «διευκόλυνση που παρείχε η Ν.Δ. στους υπευθύνους της χρηματιστηριακής εταιρείας Ακρόπολις αποκαλύφθηκε χθες το βράδυ στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς ρώτησε τον παριστάμενο υφυπουργό Οικονομικών «ποιος είναι ο ιδιώτης του οποίου διαγράφηκε χρέος 5.511.351.867 ευρώ, με ποια απόφαση έγινε αυτό και τι γίνεται τώρα». Μετά την τοποθέτηση του κ. Κουσελά, ακολούθησε μπαράζ ερωτήσεων για το ίδιο θέμα από τους βουλευτές κ.κ. Κ. Γείτονα και Στ. Κουτμερίδη. Απαντώντας στον βουλευτή, ο κ. Φ. Σαχινίδης είπε ότι πρόκειται για πρόστιμο το οποίο είχε επιβληθεί στην Ακρόπολις Χρηματιστηριακή το 2007 για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων του ΤΕΑΔΥ, το οποίο- όπως αναφέρεται στη σελ. 17 της Έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου- «με απόφαση του προϊσταμένου της ΔΥΟ ΦΑΕΕ Αθηνών διεγράφη στις 10 Απριλίου 2008».

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η διαγραφή του αστρονομικού προστίμου ήταν αποτέλεσμα της πρωθύστερης επιβολής του στη χρηματιστηριακή εταιρεία, οι υπεύθυνοι της οποίας έσπευσαν- όπως είχαν δικαίωμα- να ασκήσουν προσφυγή ζητώντας ουσιαστικά την ακύρωση του προστίμου.

Όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών βεβαιώθηκαν για τον εμπρόθεσμο χαρακτήρα των επίμαχων προσφυγών κατ΄ εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του νόμου, προέβησαν στη διαγραφή του προστίμου των 5,5 δισ. ευρώ, επαναβεβαιώνοντας το 10% της αξίας του.

Από την πλευρά τους όμως, οι νόμιμοι εκπρόσωποι της Ακρόπολις φρόντισαν να μη μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Για τον λόγο αυτό έχουν ήδη προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια, ενώπιον των οποίων εκκρεμεί αίτηση αναστολής του επαναβεβαιωμένου προστίμου των 550 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και αγωγή για την ακύρωση του συνολικού προστίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!