Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

"Ακάλυπτος" ο Καραμανλής με την επιστολή προς Χριστοφοράκο

ΣΙΩΠΗ ΣΤΗ ΡΗΓΙΛΛΗΣ
 
"πρέπει να βγει μπροστά ο ίδιος ο τέως πρωθυπουργός» πριν υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη δήλωση του κόμματος"

 
Κομματικές πηγές ερμηνεύουν τη σιωπή της Ρηγίλλης ως ένδειξη ότι ο κ. Σαμαράς θέλει να αποστασιοποιηθεί πλήρως από τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης Καραμανλή. Και επισημαίνουν ότι πρόκειται για το τρίτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση, μετά τις σαφείς αποστάσεις που κράτησε από την οικονομική πολιτική της τελευταίας πενταετίας και την αναδίπλωση του κόμματος για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής και για το Βατοπέδι.
 
Ενοχλημένος συνεπώς φέρεται ο  Κώστας Καραμανλής από την τροπή που έχει πάρει η δημοσιοποίηση ευχαριστήριας επιστολής που είχε στείλει προς τον ισχυρό άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο .
Στενοί του συνεργάτες σχολίαζαν χθες: «Ολα έχουν εξηγηθεί. Ηταν μια ευχαριστήρια επιστολή, ανάλογη με αυτές που εστάλησαν σε χιλιάδες άλλους ψηφοφόρους του κόμματος μετά τις εκλογές. Δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό». Και συνέχιζαν με νόημα λέγοντας πως «κάποιοι επιχειρούν να συντηρήσουν ένα θέμα που δεν υπάρχει, για δικούς τους λόγους».

Η έμμεση αυτή παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή κατά πολλούς προκλήθηκε μετά τα όσα είπαν στα μέσα ενημέρωσης βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για τον ίδιο. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση του Βασίλη Μιχαλολιάκου (που διετέλεσε και υφυπουργός Αμυνας στην κυβέρνηση Καραμανλή), ο οποίος αν και τόνισε ότι δεν αμφιβάλλει κανείς για το ήθος του τέως πρωθυπουργού, πρόσθεσε ότι η επιστολή «χρήζει διευκρινίσεων»!
Και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος όμως (που επίσης διετέλεσε υφυπουργός στην κυβέρνηση Καραμανλή - στο υπουργείο Απασχόλησης) ζήτησε «να διερευνηθεί το θέμα». Συν τοις άλλοις ο τομεάρχης αγροτικού του κόμματος και βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης παραδέχτηκε ότι «η επιστολή φανερώνει μια ιδιαίτερη σχέση της Ν.Δ. με την Siemens», ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει και το γεγονός ότι από τη Ρηγίλλης δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση για το θέμα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!