Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Συνεχίζει τα… ταξίδια η Μάγια Τσόκλη





Μετά τα όσα ακούστηκαν για τις σπατάλες και τους υπέρογκους μισθούς της ΕΡΤ, οι ιθύνοντες αποφάσισαν να ξεκινήσουν το ψαλίδισμα.Αποφάσισαν, τρόπος του λέγειν, αφού από το… ψαλίδισμα αυτό τη γλίτωσε η εκπομπή «Ταξιδεύοντας» της βουλευτού Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Μάγιας Τσόκλη, της οποίας το budget αντί να μειωθεί αυξήθηκε και από 22.000 ευρώ πήγε στα 24.000 ευρώ το επεισόδιο!



Τι κι αν η εκπομπή σύμφωνα με τα στοιχεία της AGB κάνει πολύ μικρά νούμερα τηλεθέασης; Η ΕΡΤ έκρινε ότι το πρόγραμμα αυτό πρέπει οπωσδήποτε να προβάλλεται από τη συχνότητά της.

Τόσο η Μάγια, όσο και οι συνεργάτες της υποστηρίζουν ότι η εκπομπή της δικαιολογεί απόλυτα τα 24.000 ζεστά ευροπουλάκια το επεισόδιο. Κι αυτό γιατί απασχολεί οχτώ άτομα και δεν έχει κανένα χορηγό. Ούτε λόγος βέβαια για τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης. Σύμφωνα με την AGB στο διάστημα 1/10/2008 – 31/7/2009 το «Ταξιδεύοντας» απέσπασε συνολικό μερίδιο τηλεθέασης 5,1%.

Στον ALPHA, η αντίστοιχη εκπομπή «Εικόνες», που προβαλλόταν για πέντε χρόνια απασχολούσε μόλις τέσσερα άτομα, χορηγός κάλυπτε μέρος των εξόδων και κάθε επεισόδιο στοίχιζε 10.000 ευρώ. Μάλιστα σύμφωνα με την AGB, την περίοδο 1/10/2005 – 31/7/2006 το συνολικό της μερίδιο τηλεθέασης ήταν 11,6%, ενώ το μερίδιο του «Ταξιδεύοντας» ήταν 9,3%.

Παρόλ’ αυτά, ο ALPHA αποφάσισε να κόψει την εκπομπή, ενώ η κρατική τηλεόραση όχι μόνο διατηρεί το «Ταξιδεύοντας» στο πρόγραμμά της, αλλά του αυξάνει και το budget, το οποίο παρεμπιπτόντως καλύπτει ο Έλληνας φορολογούμενος. (Πηγή: Ελεύθερος Τύπος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!