Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

ΟΛΑ ΑΤΥΠΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

Άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο τη μια, άτυπη σύσκεψη την άλλη, άτυπη ενημέρωση την΄τρίτη... όλα άτυπα τα κάνουν στην Κυβέρνηση...
 
Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθές το  απόγευμα  στο Μέγαρο Μαξίμου για την οικονομία και το Πρόγραμμα Σταθερότητας, το οποίο την Τετάρτη αναμένεται να λάβει την έγκριση της Κομισιόν, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Βρυξέλλες θα ζητήσουν την υιοθέτηση σκληρότερων μέτρων.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού, η σύσκεψη υπό τον Γ.Παπανδρέου πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή αρμοδίων υπουργών, κυβερνητικών και κοινοβουλευτικών στελεχών και είχε ως αντικείμενο την οικονομία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη σύσκεψη εξετάστηκε:

- η κατάσταση στο μέτωπο της οικονομίας, μετά και τη θετική αποτίμηση της παρουσίας του πρωθυπουργού στο Νταβός

- η υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του, καθώς και η προώθηση των σχετικών νομοθετικών πρωτοβουλιών

Πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, ανέφεραν ότι πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις: Η πρώτη έγινε με τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου και των επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας, της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενώ η δεύτερη ήταν ευρεία και σε αυτήν συμμετείχαν -εκτός του οικονομικού επιτελείου- ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος, ο υπουργός Επικρατείας Χ.Παμπούκης, ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Ραγκούσης και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος Χρ.Παπουτσής και Π.Ευθυμίου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην πρώτη σύσκεψη οι τραπεζίτες εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το υψηλό επιτόκιο δανεισμού και έκαναν λόγο για πρόβλημα ρευστότητας.

Στη δεύτερη σύσκεψη, συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Σταθερότητας, υπό το πρίσμα της αναμενόμενης έγκρισής του από την Κομισιόν, αλλά και των πρόσθετων μέτρων που σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται να ζητηθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Παράλληλα, εντός των ημερών αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία για τον πρώτο μήνα υλοποίησης του Προγράμματος Σταθερότητας.

Εξ άλλου, η πληροφορία ότι η Κομισιόν ετοιμάζεται να ζητήσει από την Ελλάδα την υιοθέτηση σκληρότερων μέτρων μέχρι το Μάιο για τη μείωση του ελλείμματός της απασχολεί ιδιαιτέρως το βρετανικό Τύπο. Τα δημοσιεύματα αναφέρουν κάποια από τα «επείγοντα μέτρα», όχι όμως και το εάν θα εγκριθεί -όπως αναμένεται- το Πρόγραμμα Σταθερότητας που έχει υποβάλλει η κυβέρνηση.

Newsroom ΔΟΛ

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!