Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Αρχίζουν οι εξεταστικές....

Σε «αγώνα δρόμου» για να προλάβουν τις ασφυκτικές προθεσμίες που τέθηκαν για την παράδοση των πορισμάτων θα επιδοθούν από αυτήν την εβδομάδα οι 38 βουλευτές που συμμετέχουν στις Εξεταστικές Επιτροπές για τις υποθέσεις του Βατοπαιδίου και της Siemens.

Οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για το Βατοπαίδι αρχίζουν στις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας και για τη Siemens την ίδια ώρα το απόγευμα της Τετάρτης.
Και στις δύο επιτροπές η πρώτη συνεδρίαση έχει αντικείμενο την εκλογή προεδρείου και συζήτηση επί διαδικαστικών θεμάτων.

Αν και η κυβερνητική παράταξη επέλεξε να προταχθεί η «ολοκλήρωση της έρευνας» για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, η οποία έγινε αντικείμενο εξέτασης και στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στη διερεύνηση της «καυτής» πολιτικά υπόθεσης με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.

Όπως σημειώνει Το Βήμα της Κυριακής, έμπειροι κοινοβουλευτικοί θεωρούν την υπόθεση αυτή ως... τη μητέρα όλων των Εξεταστικών και αμφιβάλλουν ότι θα επαρκέσει το διάστημα των έξι εβδομάδων που δόθηκε κατ΄ αρχήν για να μελετηθούν οι χιλιάδες σελίδες της δικογραφίας και να εξεταστούν δεκάδες μάρτυρες, ανάμεσά τους και γνωστοί πολιτικοί, ώστε να παραδοθεί το πόρισμα στις 17 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!