Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

"Πολιτικό φερέφωνο" χαρακτηρίζει ο Ματζουράνης τον Ζαγοριανό

Δεύτερη μέρα κατάθεσης του κ. Ιωάννη Mατζουράνη στην εξεταστική επιτροπή της βουλής που διερευνά την υπόθεση Siemens.Ο συνήγορος του κατηγορουμένου, κ. Γ. Σκαρπέλη ( πρώην στέλεχος του ΟΤΕ) συνέχισε τις ευθείες βολές προς τον ανακριτή που χειριζόταν την υπόθεση, κ. Νικόλαο Ζαγοριανό, χαρακτηρίζοντάς τον «πολιτικό φερέφωνο» το οποίο καθοδηγούνταν -όπως ο ίδιος συμπλήρωσε- από τον πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Σανιδά.

Συγκεκριμένα ο κ. Ματζουράνης ανέφερε ότι «όλες οι ενέργειες και παραλείψεις του ελεγχόμενου (κ .Ζαγοριανού) τελούσαν υπό την έγκριση αν όχι και την παρότρυνση του κ. Σανιδά».

Μάλιστα συμπλήρωσε ότι κατόπιν αιτημάτων του ο κ. Ζαγοριανός δεν του έδινε τα έγγραφα της δικογραφίας, γιατί: «από τα έγγραφα της δικογραφίας, το ημερολόγιο, τα τιμολόγια και από e-mail, προέκυπταν – δεν θα έλεγα ποινική εμπλοκή σε καμία περίπτωση- ερευνητέες όμως επαφές και σχέσεις πολιτικών προσώπων και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Και κυρίως προέκυπτε η στενή, οικογενειακή, τρόπον τινά, οιονεί συμβιωτική σχέση, χωρίς ίχνος βεβαίως ύποπτης συναλλαγής , των μελών της οικογένειας γνωστού πολιτικού δεινοσαύρου με το Χριστοφορακο.»

Συγκεκριμένα, για την οικογένεια Μητσοτάκη ο κ. Ματζουράνης είπε: «Υπήρχαν δηλαδή τρία, τέσσερα ντοσιέ που έλεγαν Μητσοτάκης, Οικογένεια Μητσοτάκη, τα οποία δεν περιείχαν έγγραφα που οδηγούν σε υποψία έκτακτης συναλλαγής,  περιείχαν όμως στοιχεία και έγγραφα μιας στενής οιονεί συμβιωτική σχέσης, δηλαδή σαν να είμαστε μια οικογένεια και όχι μόνο φίλοι, που ο μεγάλος γιος φροντίζει για όλους και φροντίζει από οικοσκευές μέχρι τηλεφωνικά κέντρα, σιδερώστρες κτλ.

Επιπλέον ο κ. Ματζουράνης απάντησε και σε σχετική ερώτηση που αφορούσε την επιστολή Καραμανλή προς τον κ. Μ. Χροστοφοράκο λέγοντας ότι: «Συμπεραίνω ότι η ευχαριστήρια θα ήταν για παροχή κάποιας υλικής βοηθείας, είτε με την παροχή αντικειμένων, δηλαδή τηλεφωνικών εγκαταστάσεων , κομπιούτερ κτλ, είτε με οικονομική υποστήριξη όπως γίνεται συνήθως με όλα τα κόμματα».

Να σημειωθεί πως τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής αποφάσισαν από την ερχόμενη Δευτέρα να κληθούν να καταθέσουν, πρώην πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΤΕ.

Τέλος, η επιτροπή έστειλε επιστολή στον υπουργό δημοσίας τάξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοιδη,  με την οποία του ζητούν ενημέρωση γύρω από την παράδοση και την λειτουργικότητα του συστήματος C4I.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!