Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Ανοιγμα λογαριασμών για την υπόθεση του Βατοπαιδίου αποφάσισε η εξεταστική επιτροπή

 

Ακολουθούν την πορεία του χρήματος
Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών, των δανειακών συμβάσεων και των χρηματιστηριακών συναλλαγών της Μονής Βατοπαιδίου, του τότε ηγούμενου Εφραίμ, καθώς και των μοναχών Αρσενίου, Αναστασίου και Ευδοκίμου για το χρονικό διάστημα 1998 - 2008 αποφάσισε την Πέμπτη η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση.

Στον ίδιο έλεγχο θα υποβληθούν και οι εταιρείες του Ομίλου Πάπιστα -που ανέλαβε την αξιοποίηση των οικοπέδων που παραχωρήθηκαν στη Μονή αντί της λίμνης Βιστωνίδας-, καθώς και έξι off shore εταιρειών, με τις οποίες η μονή διατηρούσε συναλλακτικές σχέσεις.

Επίσης, η εξεταστική επιτροπή αποφάσισε πως οι πρώτοι μάρτυρες που θα καταθέσουν είναι ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και τα τρία μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που γνωμοδότησαν για τις δέουσες ενέργειες επιστροφής στο Δημόσιο των ακινήτων που παραχωρήθηκαν στη Μονή Βατοπαιδίου.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής αποφασίστηκε ακόμη να κληθεί, την ερχόμενη Τετάρτη, ο καθηγητής Μιχάλης Σταθόπουλος, ο οποίος είχε κάνει νομική μελέτη για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μονής, καθώς και ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών.

Ο κατάλογος των υπό κλήση μαρτύρων σε κάθε περίπτωση παραμένει ανοιχτός, διευκρίνισε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Μανώλης Μπεντενιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!