Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Νέα στοιχεία για την υπόθεση Siemens

Η παραλαβή του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας ήρθε  και πάλι στο προσκήνιο, με την συνέχιση της κατάθεσης της δημοσιογράφου Αριστέας Μπουγάτσου, στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Siemens.

Η δημοσιογράφος ανέφερε ότι παρά τις φήμες και την καταγγελία για διάπραξη του αδικήματος της απάτης σε βάρος του Δημοσίου, η τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, ο υπουργός Π. Παυλόπουλος και ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Π. Χηνοφώτης, παρέλαβαν τελικά το σύστημα ασφαλείας τον Νοέμβριο του 2008, με την υποσημείωση ότι είχε μόνο «επουσιώδη ελαττώματα». Ανέφερε επίσης ότι με την παραλαβή επιστράφηκαν οι εγγυητικές επιστολές.

Η Α. Μπουγάτσου αναφέρθηκε και στο έργο του Προαστιακού και υποστήριξε ότι αρχικά, το 2005,  υπογράφηκε διαγωνισμός ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ, με χρονικό περιθώριο 8 μηνών, από τον τότε υπουργό Μεταφορών Μ. Λιάπη, αλλά νέα έργα προστέθηκαν στο ίδιο αντικείμενο και επί υπουργίας Κ. Χατζηδάκη και Ε. Στυλιανίδη, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει παραδοθεί το έργο.

Υποστήριξε επίσης ότι ο Εισαγγελέας που ερευνούσε την υπόθεση «προσέκρουσε» σε ευθύνες πολιτικών προσώπων και θέλησε να στείλει τη δικογραφία στη Βουλή, αλλά δεν πρόλαβε γιατί είχε κλείσει λόγω των ευρωεκλογών του Ιουνίου του 2009.

Αντικείμενο οξύτατης κριτικής έγινε και το γεγονός ότι τα στοιχεία της  δικογραφίας που έχουν αποσταλεί στη Βουλή είναι αποσπασματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!