Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ

Η απόφαση του Γ. Παπανδρέου συναντά διαφωνίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης καθώς άλλοι δημοσίως (π.χ. Α. Λοβέρδος), άλλοι όχι δημοσίως είχαν εκφραστεί κατά της εξεταστικής.

Στην κυβέρνηση όμως και στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ είχαν διαμορφωθεί μέχρι χθες δύο τάσεις, μία κατά και μία υπέρ της επιτροπής.

- Οσοι είναι κατά υποστήριζαν ότι το θέμα είναι πολιτικό και λύθηκε στις εκλογές καθώς οι πολίτες απέδωσαν τις ευθύνες και τιμώρησαν τον Κ. Καραμανλή και την κυβέρνηση της Ν.Δ. Ο υπουργός Εργασίας Αν. Λοβέρδος μιλώντας χθες στα «Νέα» είπε ότι «αυτό που χρειάζεται είναι δουλειά για να αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες και όχι εξεταστική για να αναζητήσουμε υπεύθυνους από το παρελθόν, που τους γνωρίζει ο λαός και το αποτύπωσε τον Οκτώβριο με την ψήφο του». Επίσης ο βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης στο «Κανάλι 1» αναρωτήθηκε τι περισσότερο θα βγάλει η εξεταστική, αφού όλοι ξέρουν πως υπεύθυνη είναι η ηγεσία της Ν.Δ. με τις εγκληματικές πράξεις της. «Ο Καραμανλής ουσιαστικά τιμωρήθηκε», είπε.

«Να τιμωρηθούν»

- Οσοι είναι υπέρ υποστηρίζουν πως οι πολίτες ναι μεν καταδίκασαν τη Ν.Δ., όμως θέλουν να δουν ότι κάποιοι υπεύθυνοι τιμωρούνται παραδειγματικά. Ο βουλευτής Πειραιά Δημ. Καρύδης είπε χθες «Στο Κόκκινο» ότι είναι υπέρ της εξεταστικής γιατί πρέπει να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Επιφυλακτικός αλλά όχι αρνητικός, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος. Δήλωσε στον «Φλας» ότι πρέπει να λάμψει η αλήθεια για την υπονόμευση της χώρας, αλλά δεν χρειάζεται κανείς να επικεντρώνεται μόνο σε εξεταστική επιτροπή. *

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!