Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010

Ελεύθερος μετά την απολογία υπεύθυνος της "Ακρόπολις"

Ελεύθερος, μετά από διαφωνία ανακριτή και Εισαγγελέα για το θέμα της προφυλάκισης, αφέθηκε μετά την απολογία του σχετικά με την υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ, ο κ. Γ. Αποστολίδης, ένας εκ των τριών υπευθύνων της χρηματιστηριακής εταιρίας "Ακρόπολις".

Ο κατηγορούμενος, που υπέβαλε στον εφέτη ανακριτή κ. Γίωργο Λέκκα πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα , κλήθηκε να λογοδοτήσει για τις κατηγορίες της απάτης, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Οι κατηγορίες αφορούν την ζημιογόνα αγοραπωλησία δομημένου κρατικού ομολόγου, με την μεσολάβηση της "Ακρόπολις", σε τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία το 2007.

Μετά την απολογία, ο εφέτης ανακριτής είχε την άποψη ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματικής εγγύησης 500 χιλιάδων ευρώ, ενώ ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Αντώνης Λιόγας έκρινε πως πρέπει να επιβληθεί προσωρινή κράτηση.

Την διαφωνία θα κληθεί να λύσει με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών που θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες.

Την ερχόμενη εβδομάδα έχουν κληθεί να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι υπεύθυνοι της "Ακρόπολις" ενώ μετά θα ακολουθήσουν οι υπεύθυνοι της, εμπλεκόμενης στην υπόθεση, GP Morgan.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!