Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010

Οι Έλληνες αγνοούν τον πανευρωπαϊκό αριθμό κλήσης για έκτακτες ανάγκες

Ημέρα του «112»
 

Ο πανευρωπαϊκός αριθμός 112 για επείγουσες ανάγκες λειτουργεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 1991, ωστόσο στην πλειονότητά τους οι Ελληνες -και όχι μόνο- εξακολουθούν να αγνοούν την ύπαρξη του 112.

Η συντριπτική πλειονότητα των Ευρωπαίων πολιτών επικροτεί την λειτουργία ενός τέτοιου τηλεφωνικού αριθμού. Ωστόσο, 3 στους 4 Ευρωπαίους εξακολουθούν να αγνοούν το 112 και να μην το χρησιμοποιούν. Πλήρη άγνοια για την ύπαρξη και λητουργία του αριθμού δηλώνουν στο Ευρωβαρόμετρο το 94% των Ελλήνων.Τα παραπάνω στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα του 112, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα του κοινού αριθμού έκτακτης ανάγκης.

Ο κοινός αριθμός κλήσης για έκτακτες ανάγκες λειτουργεί σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και στην Κροατία, τα νησιά Φαρόε, τη Σερβία, την Ελβετία, την Τουρκία, τη Ρωσία και το Ισραήλ. Το 112 μπορεί κανείς να καλέσει από κάθε είδους τηλεφωνική συσκευή, σταθερή ή κινητή, χωρίς χρέωση. Με την κλήση στο 112 ειδοποιούνται ταυτόχρονα οι υπηρεσίες Αστυνομίας, Πυρόσβεσης και Ασθενοφόρων στην εκάστοτε χώρα, και κινητοποιούνται ανάλογα με την ανάγκη που έχει προκύψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!