Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ

Οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ

Τουλάχιστον τέσσερις θα είναι οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν την προεδρία της ΟΝΝΕΔ στις εκλογές της 18ης Απριλίου, που για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν και με τη συμμετοχή της βάσης της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας.

Επισήμως ο κ. Αντώνης Σαμαράς δεν έχει δώσει το χρίσμα σε κανέναν, ούτε πρόκειται να το κάνει τις επόμενες ημέρες, όπως υποστηρίζουν οι συνεργάτες του. Αντιστοίχως αμέτοχη θα είναι και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, που δεν θα έχει υποψήφιο κάποιον δικό της άνθρωπο.

Επί της διαδικασίας, στις 14 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις στο καταστατικό, ώστε να μπορεί ο επόμενος πρόεδρος να εκλεγεί από τη βάση, τουτέστιν από τους νέους και τις νέες ηλικίας έως και 32 ετών.

Οσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι, θα πρέπει να συγκεντρώσουν περίπου 100 υπογραφές συνέδρων της ΟΝΝΕΔ, αριθμός που αντιστοιχεί στο 10% του συνόλου των συνέδρων. Μέχρι και αυτή τη στιγμή υποψήφιοι είναι οι εξής:

- Ο Κώστας Χατζής, πρώην υπεύθυνος της ΟΝΝΕΔ Ευβοίας και στέλεχος του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Είχε πρωταγωνιστήσει στην κίνηση των 29 μελών της «γαλάζιας» νεολαίας που ζητούσαν να είναι υποψήφιος ο Αντώνης Σαμαράς στις εσωκομματικές εκλογές του Νοεμβρίου, πριν καν ο Μεσσήνιος πολιτικός δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του.
- Ο Ανδρέας Παπαμίκος, που έχει διατελέσει διευθυντής του γραφείου Τύπου του υπουργείου Μεταφορών επί Ευριπίδη Στυλιανίδη. Προέρχεται από το «μπλοκ» της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης.
- Ο Κώστας Ιωάννου, που προέρχεται από τη ΔΑΠ και ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Μαγούλας στις εκλογές του 2006. Επαγγέλλεται μηχανικός αυτοματισμού και είναι ιδρυτικό μέλος του σωματείου «Νέοι με άποψη Δυτικής Αττικής».
- Ο Βασίλης-Φοίβος Αξιώτης, που είναι και ο νεότερος εκ των υποψηφίων καθώς έχει κλείσει μόλις τα 25 του. Εχει διατελέσει υπεύθυνος της ΔΑΠ στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τομεάρχης της ΔΑΠ στις σχολές Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!