Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Κόβουν δρομολόγια λόγω κρίσης οι ναυτιλιακές

 


Στη μείωση των δρομολογίων τους στη γραμμή Ηράκλειο – Πειραιάς προχωρούν οι Μινωικές Γραμμές και η Suprefast με σκοπό την αντίστοιχη μείωση των δαπανών. Ο βασικός λόγος είναι η αύξηση των τιμών στα καύσιμα και οι εταιρείες επιδιώκουν να περιορίσουν τις απώλειες τους.

Οι Μινωικές Γραμμές προγραμματίζουν να καταργήσουν ένα αριθμό ημερήσιων δρομολογίων, ενώ η Superfast θα «κόψει» το δρομολόγιο για έξι Σάββατα.

Συγκεκριμένα, οι Μινωϊκές Γραμμές προγραματίζουν να μην εκτελούν τα ημερήσια δρομολόγια της Παρασκευής και της Κυριακής, που φαίνεται να μην έχουν ιδιαίτερο μεταφορικό έργο.

Η Superfast δεν θα εκτελέσει συνολικά 12 δρομολόγια που θα γίνονταν το Σάββατο.

Αυτό θα συμβεί τον Μάρτιο και λίγο μετά το Πάσχα. Πρόκειται συνολικά για 6 Σάββατα επί δύο δρομολόγια. Την καλοκαιρινή και φθινοπωρινή περίοδο η εταιρεία έχει προγραμματίσει να εκτελέσει κανονικά όλα τα δρομολόγιά της.

Η Superfast δραστηριοποιείται στη γραμμή με ένα πλοίο το Superfast XII το οποίο φεύγει μεσημέρι από Πειραιά και βράδυ από το Ηράκλειο.

Να σημειωθεί ότι οι Μινωϊκές στη γραμμή Πειραιάς-Ηράκλειο για το 2009 κατέκτησαν το 63% της επιβατικής πίτας. Ακολουθεί η ΑΝΕΚ με μερίδιο 19% και την Attica Group να έχει μερίδιο περίπου 18%. (www.patris.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!