Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Θλιβερά ευρήματα έρευνας για τα χρέη των νοικοκυριών

 
Θλιβερά ευρήματα έρευνας για τα χρέη των νοικοκυριών

Σύμφωνα με έρευνα της ΚΑΠΑ Reasearch για το Μάρτιο σχετικά με την υπερχρέωση των ελληνικών νοικοκυριών, σε οικονομικό αδιέξοδο βρίσκονται οι Έλληνες αφού όπως προκύπτει έξι στους δέκα έχουν χρέη, αλλά μόνο οι δύο στους δέκα δεν μπορούν να αποπληρώσουν καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές καρτες.

Η εν λόγω έρευνα παρουσιάστηκε στην ημερίδα του υπουργείου Οικονομίας και δείχνει ότι το 15% των Ελλήνων που χρωστάνε δεν μπορούν να αποπληρώσουν το ποσό. Το χρέος αφορά όχι μόνο καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές, αλλά ακόμα και ενοίκια, κοινόχρηστα και ΔΕΚΟ.

Παράλληλα, για το 60% όσων έχουν χρέη, το ποσοστό των χρεών τους αντιστοιχεί στο 40% του εισοδήματός τους, ενώ το 16% υπερβαίνει το 60% των εισοδημάτων τους. Αυτό το 16% ουσιαστικά αφορά στο 8% του πληθυσμού της χώρας.

Τα χρέη προκαλούν πονοκέφαλο στον ελληνικό λαό αφού, όπως δηλώνει το 60%, νιώθει άγχος και νευρικότητα. Ακόμη, το 26,9% όσων χρωστούν δηλώνει ότι τα χρέη τους, ταράσσουν την οικογενειακή και επαγγελματική τους γαλήνη, ενώ δύο στους δέκα ανέφεραν ότι έχουν και προβλήματα υγείας λόγω των χρεών.

Τέλος, το 64,8% των χρεωμένων Ελλήνων δηλώνει ότι είναι σε θεση να αποπληρώσει το δάνειό του, ενώ το 84,2% αναφέρει ότι ότι τα χρέη δεν ξεπερνούν το 85% του κόστους κατοικίας. Μάλιστα, από όσους χρωστούν, το 45% φοβάται λίγο ή πολύ, ότι θα χάσει το σπίτι του, αλλά οι 5 στους 10 δεν ενδιαφέρονται να κάνουν φιλικό διακανονισμό με τις τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!