Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΕΛΙΚΑ !!!!

 
Οργή Γιακουμάτου για τους δήθεν μισθούς στη βουλή

Άστραψε και βρόντηξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμος Γιακουμάτος στην Ολομέλεια κατά τη διάρκεια της έγκρισης από το σώμα των περικοπών στην βουλευτική αποζημίωση, αλλά και του μισθού και του επιδόματος των υπαλλήλων της Βουλής.

Αντιστρόφως ανάλογα δείχνουν να είναι τα ποσά, καθώς, απ’ ό,τι διαπιστώνουμε, λιγότερα λεφτά, περισσότερα νεύρα! Σκεφτείτε τι νεύρα θα πρέπει να έχουν οι πολίτες, που εδώ και μια πενταετία πληρώνουν μέχρι και την ανάσα τους.

«Κύριε Πρόεδρε, να αποκαταστήσετε εσείς το κύρος μας για να μην χρειαστεί να το κάνω εγώ! Οι κύριοι κοινοβουλευτικοί συντάκτες, οι οποίοι είναι φιλοξενούμενοι εδώ και τους οποίους περιθάλπουμε, μπορούν να γράφουν ό,τι θέλουν και χωρίς κανένα έλεγχο; Γράψανε προχθές ότι η βουλευτική αποζημίωση ξεπερνά τις 10.000 ευρώ. Αν είναι δυνατόν να μας συκοφαντούν μ’ αυτό τον τρόπο», είπε εκνευρισμένος ο βουλευτής.


Ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, αφού διόρθωσε τον κύριο Γιακουμάτο λέγοντας ότι οι δημοσιογράφοι στο Κοινοβούλιο δεν είναι φιλοξενούμενοι αλλά είναι εδώ, είναι εργαζόμενοι και καλύπτουν το ρεπορτάζ, προέβη στις ανακοινώσεις του ψαλιδίσματος των μισθών.

Σχετικά με δημοσιεύματα περί μη περικοπών των μισθών των υπαλλήλων της Βουλής, από το γραφείο Τύπου του ελληνικού Κοινοβουλίου εξεδόθη η παρακάτω ανακοίνωση:

«Με αφορμή ορισμένα δημοσιεύματα στον Τύπο, που επιμένουν να παραπληροφορούν το αναγνωστικό κοινό περί «μη εφαρμογής των περικοπών στους υπαλλήλους της Βουλής», οφείλουμε να ενημερώσουμε και αυτούς τους λίγους που συνεχίζουν να αγνοούν δηλώσεις που έχουν γίνει κατ’ επανάληψη και αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο για τα ακόλουθα:

Από την πρώτη στιγμή, στις 29.1.2010, ο κ. Πετσάλνικος είχε δηλώσει ότι «θα πρέπει το Κοινοβούλιο να εκπέμψει συγκεκριμένα μηνύματα ουσιαστικής συμμετοχής και συμβολής σε αυτή την πανεθνική προσπάθεια εξυγίανσης της οικονομίας μας και αντιμετώπισης του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας». Απαντώντας σε εκπροσώπους εργαζομένων στο Κοινοβούλιο, είχε τονίσει χαρακτηριστικά «καμία ειδική, προνομιακή μεταχείριση».

Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής, πέραν των μειώσεων κατά 12%, που επιβάλλονται στα κοινά επιδόματα για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, επιπλέον για τους υπαλλήλους της Βουλής:

• Μειώνονται κατά 12% τα επιδόματα υπερωριών και κίνησης, με απόφαση που υπεγράφη στις 4 Μαρτίου.

• Μειώνεται κατά 12% το ειδικό επίδομα «έκτακτης αποζημίωσης», όταν σε μηνιαία αναλογία ανέρχεται έως 1.000 ευρώ και κατά 17% όταν υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ μηνιαίως. Σημειώνεται ότι το επίδομα «έκτακτης αποζημίωσης», το οποίο δεν αποτελεί επιπλέον μισθούς κυμαίνεται σε μηνιαία αναλογία από 580 ευρώ για υπαλλήλους ΥΕ στο 18ο μισθολογικό κλιμάκιο έως και 1.320 ευρώ για την κατηγορία ΠΕ στο 1ο μισθολογικό κλιμάκιο (Διευθυντές). Υπενθυμίζεται ότι στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα τα ειδικά επιδόματα μειώνονται κατά 12% ανεξάρτητα από το ύψος τους σε μηνιαία βάση.

Επίσης, τονίζεται ότι επανειλημμένα, ο Πρόεδρος της Βουλής, έχει δηλώσει ότι και αυτό το ειδικό επίδομα θα φορολογηθεί κανονικά στο πλαίσιο του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, όπως θα ισχύσει και για τα επιδόματα στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.

Σχετικά με τη βουλευτική αποζημίωση, επίσης είναι γνωστό ότι έχουν ληφθεί οι αποφάσεις που προβλέπουν:

• Μείωση των εξόδων κίνησης κατά 12% με απόφαση του Προέδρου της Βουλής που υπεγράφη στις 11 Μαρτίου.

Επίσης, με εισήγηση του Προέδρου της Βουλής την οποία ενέκρινε στις 11 Μαρτίου η Διάσκεψη των Προέδρων:

• Μειώνεται το επίδομα οργάνωσης και λειτουργίας γραφείου κατά 12%.

• Μειώνεται κατά 15% η αποζημίωση συμμετοχής σε επιτροπές και θερινά τμήματα.

• Παρατείνεται η μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης κατά 5%.

Σε ό,τι αφορά στη διάταξη του νομοσχεδίου για την εισοδηματική πολιτική, που ψηφίστηκε στις 5 Μαρτίου και η οποία περιελάμβανε τις περικοπές των υπαλλήλων της Βουλής, σημειώνεται για μία ακόμη φορά ότι, σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρο 65, παρ. 6), τα ζητήματα που αφορούν το προσωπικό της Βουλής ρυθμίζονται από τον Κανονισμό της Βουλής. Επομένως, εάν η ρύθμιση για την εισοδηματική πολιτική για τους υπαλλήλους της Βουλής είχε ενταχθεί σε νόμο, αυτή δεν θα είχε έννομη ισχύ. Ήταν θέμα εγκυρότητας, κατά το Σύνταγμα, των ρυθμίσεων.

Πέραν αυτού, η διάταξη του ως άνω νόμου, προβλέπει περικοπές 12% για τα επιδόματα του δημοσίου, ενώ με την ανωτέρω απόφαση του κ. Πετσάλνικου οι περικοπές για τους υπαλλήλους του Κοινοβουλίου είναι μεγαλύτερες, καθώς φτάνουν και το 17%.

Κατόπιν αυτών, προκαλεί εντύπωση ότι ενώ όλα αυτά έχουν επανειλημμένα δημοσιοποιηθεί, ορισμένοι συνεχίζουν να προκαλούν σύγχυση στην κοινή γνώμη ότι η Βουλή «μένει έξω από τις ρυθμίσεις».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!