Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Ο πρώην επικεφαλής της ΚΕΔ κατέθεσε για την υπόθεση του Βατοπαιδίου


ΑΠΕ
Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση του Βατοπαιδίου
Με εντάσεις συνεχίστηκε η εξέταση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) Κωνσταντίνου Γκράτσιου, στο πλαίσιο της Επιτροπής της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση του Βατοπαιδίου.

Τα μέλη της Επιτροπής που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, κατηγόρησαν τον κο Γκράτσιο πως δίνει παραπειστικές απαντήσεις, σε ερωτήματα που αφορούν την διαδικασία που ακολουθήθηκε για τις ανταλλαγές, για την επιλογή εκ μέρους της ΚΕΔ, του Ολυμπιακού ακινήτου στους Θρακομακεδόνες ως ανταλλάξιμου, αλλά και την σπουδή που φαίνεται από την αλληλογραφία να επιδεικνύει η ΚΕΔ, διερευνώντας το 2009, τις προτάσεις της Μονής Βατοπαιδίου για τον τρόπο επαναφοράς των παραχωρηθέντων οικοπέδων, στο Δημόσιο.

Δεδομένου δε, ότι ο μάρτυς, απολύθηκε απ' την ΚΕΔ και έχει ζητήσει την νόμιμη αποζημίωσή του, ο Ντίνος Ρόβλιας (ΠΑΣΟΚ), δεσμεύθηκε να καταθέσει ερώτηση, προκειμένου να ορίσει το Δημόσιο πολιτική αγωγή στη σχετική εκδίκαση της αξίωσης του Κ. Γκράτσιου.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία των ανταλλαγών, ο κος Γκράτσιος επέμεινε πως κινήθηκε στο πλαίσιο της νομιμότητας, όπως του υπεδείχθη από την νομική υπηρεσία της ΚΕΔ, της οποίας διευθυντής ήταν ο Σ.Γκασούκας που εξετάστηκε την προηγούμενη ημέρα από την Εξεταστική Επιτροπή. Στο πλαίσιο αυτό, η ΚΕΔ, περιορίστηκε στις εκτιμήσεις του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών σχετικά με την αξία των ακινήτων, όπως επίσης και στις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με την καταλληλότητα των συγκεκριμένων ακινήτων προς ανταλλαγή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!