Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Σε κλίμα αμφισβήτησης το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Με αμφισβητήσεις και ερωτήματα ολοκληρώθηκε η σημερινή άτυπη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, υπό τον Σωκράτη Ξυνίδη και τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουτσούκος αναφέρθηκε σε έλλειμμα ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης. "Πάμε στα εύκολα", είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας ότι έπρεπε να υπάρχει κόκκινη γραμμή και να μην παγώσουν κατώτατες συντάξεις και μισθοί. Ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο επανεξέτασης της στάσης της Ελλάδας απέναντι στην ΟΝΕ και την ευρωπαϊκή ένωσης, ενώ ο γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ έθεσε θέμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.
Ο κ. Πάρης Κουκουλόπουλος εξέφρασε τη στήριξή του στα οικονομικά μέτρα. Ο νομάρχης Πειραιά και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου κ. Μίχας, στο ίδιο κλίμα, είπε ότι τα μέτρα είναι αναγκαστικά και όχι αναγκαία.
Σε ερώτηση για το πόσο θα διαρκέσουν τα μέτρα ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι θα διαρκέσουν όσο και το πρόγραμμα σταθερότητας, ενώ σε ερώτηση αν έχουν εξασφαλιστεί ανταλλάγματα από την ΕΕ, ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν έδωσε σαφή απάντηση. Τέλος τέθηκε από τον κ. Ασκούνη ζήτημα ιδεολογικής φυσιογνωμίας των μέτρων και εκεί παρενέβη ο κ. Αθανασάκης ο οποίος επανέλαβε ότι τα μέτρα είναι επιβεβλημένα.

Λίγο μετά το τέλος της συνεδρίασης το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να προτείνει για το 2010 επιπλέον μείωση απολαβών κατά 50% στο επίδομα αδείας, 50% στο δώρο Πάσχα και 50% στο δώρο Χριστουγέννων. Από το μεσημέρι ήδη ο πρόεδρος της Βουλής κ. Πετσάλνικος κατά τη διάρκεια του υπουργικού Συμβουλίου είχε γνωστοποιήσει την απόφασή του να δώσει το δώρο Πάσχα, το επίδομα αδείας και το δώρο Χριστουγέννων στο νεοσυσταθέν Ταμείο Στήριξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!