Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Παίρνουν φωτιά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από το Πάσχα

Οι καραμπόλες από τα νέα σκληρά οικονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση αγγίζουν και την ελληνική ακτοπλοϊα όπου αναμένονται αυξήσεις στα εισιτήρια αλλά και στα προϊόντα που καταναλώνει ο επιβάτης μέσα στο πλοίο.


«Αυτοί αποφάσισαν, τώρα θα συσκεφθούμε για να αποφασίσουμε και εμείς» ήταν τα λόγια υψηλόβαθμου στελέχους ακτοπλοϊκού Ομίλου προς το protothema.gr.


«Ό,τι έχει ΦΠΑ θα ανέβει, άρα και τα εισιτήρια και οι κρατήσεις υπέρ τρίτων».




O ΦΠΑ ήταν 19% και πάει στο 21% για τα φορτηγά και τα ιχ ενώ ήταν 9% για τους επιβάτες και πάει στο 10%. Όταν τον ρωτήσαμε και για τα καύσιμα μας επεσήμανε:


«Οι ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις πληρώνουμε μειωμένο φόρο ο οποίος είναι ενσωματωμένος. Τα μέτρα δεν θα επηρεάσουν τα καύσιμα όσο αφορά εμάς. Όμως οι τιμές τους ανεβαίνουν παγκοσμίως και ανεξαρτήτως φορολογίας και αυτό μας δημιουργεί προβλήματα.»


Στο μεταξύ, ανατιμήσεις αναμένονται στα εισιτήρια λόγω καυσίμων αφού παρουσιάζουν σε σύγκριση με πέρσι αύξηση κατά 55% για το καύσιμο στα ταχύπλοα και 57% για τα συμβατικά πλοία νέας τεχνολογίας.


Ειδικότερα, ο τόνος για τα ταχύπλοα πωλείται 516 ευρώ έναντι 332,4 πέρσι και ο τόνος γα τα συμβατικά 374 ευρώ από 237 πέρσι.


Πληροφορίες θέλουν τα εισιτήρια να παίρνουν την ανιούσα από την περίοδο του Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!