Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί ξανά αύριο η χώρα - Παραλύουν ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας.

Εντείνονται οι αντιδράσεις των συνδικάτων για τα σκληρά οικονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση προκειμένου να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα. Για δεύτερη φορά σε διάστημα λιγότερο του ενός μήνα, ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας θα βάλουν… λουκέτο. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία για αύριο Πέμπτη, όμως οι κινητοποιήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει από την Δευτέρα.
 
Δίωρες στάσεις εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιούν μέχρι και την Παρασκευή, 12 Μαρτίου, οι δικαστικοί υπάλληλοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
  
Μέχρι και την Πέμπτη θα μείνουν κλειστοί οι ΧΥΤΑ. Οι εργαζόμενοι στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας σήμερα από τις 11:00 έως το τέλος του ωραρίου. Ο Δήμαρχος Πειραία Παναγιώτης Φασούλας θα καταθέσει σήμερα ασφαλιστικά μέτρα κατά των εργαζομένων που κρατούν κλειστούς τους ΧΥΤΑ.
Κινητοποιήσεις για την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού και των επιδομάτων προγραμματίζουν και οι αστυνομικοί. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων αποφάσισε να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ την Πέμπτη 11 Μαρτίου και ώρα 18:00.
 
Αντιδρώντας στην απόφαση για την εγκατάσταση μεμονωμένων ταμειακών μηχανών χωρίς το ηλεκτρονικό σύστημα έλεγχου των εισροών - εκροών που προτίθεται, να επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών, οι βενζινοπώλες αποφασισαν  να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία για τις 18 Μαρτίου.

Ποιοί απεργούν την Πέμπτη:

Εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα. Ιδιωτικοί υπάλληλοι. Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Τραπεζικοί. Υπάλληλοι στον ΟΤΕ. Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία,
η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ. Χειρόφρενο τραβούν λεωφορία,Τραμ, Προαστικός.
Σήμερα οι αποφάσεις για το ΜΕΤΡΟ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι υπηρεσίες πρόνοιας και το ΕΚΑΒ.
Επίσης στην απεργία συμμετέχει και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!