Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Σκληρή κριτική στη μεθοδολογία από τον Σαμαρά

 
Σκληρή κριτική στη μεθοδολογία από τον Σαμαρά

Σκληρή κριτική στη μεθοδολογία που ακολούθησε η κυβέρνηση σχετικά με τα μέτρα, όπως και σε συγκεκριμένα σημεία τους, άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι φυγομάχησε, αφού τα μέτρα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ παράλληλα του καταλόγισε ευθύνη ότι «άργησε πέντε ολόκληρους μήνες να πάρει μέτρα».

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ακόμα ότι «τα μέτρα  θα βαθύνουν την ύφεση και  ότι θα χαθεί το 25-30% της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών».

Παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη μέτρων «τόνωσης της Οικονομίας, για τα οποία φωνάζω εδώ και τρεις μήνες», διαφορετικά, όπως είπε, «θα υποχρεωθούν σε νέες οδυνηρές για το λαό αποφάσεις».

Ο κ. Σαμαράς παραδέχθηκε ότι για τα προβλήματα της χώρας έχουν διαχρονική ευθύνη όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν, ενώ τόνισε: «Δεν απολογούμαι, λοιπόν, για κανένα. Κοιτάζω το μέλλον. Το πρόβλημα είναι του Πρωθυπουργού που, αντί να βλέπει το μέλλον, ασχολείται μόνο με το χθες».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι στηρίζει «οτιδήποτε βοηθά να βγει ο τόπος από την κρίση», αλλά καυτηρίασε ότι «αυτό το μίγμα πολιτικής που προτείνουν σήμερα, δεν μας βγάζει από την κρίση. Θα απαιτήσει επί πλέον μέτρα. Και η Ελλάδα δεν τα αντέχει…  Χρειάζεται άλλο μίγμα πολιτικής».

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι απορρίπτει την αύξηση στο ΦΠΑ, κάθε αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα και την κατάργηση του 14ου μισθού.

Παράλληλα πρότεινε μεγαλύτερη φορολογία στον Καπνό, τα Ποτά και τα Είδη Πολυτελείας, αύξηση των εσόδων από την αξιοποίηση περιουσίας του Δημοσίου και μεγαλύτερες περικοπές στα λειτουργικά έξοδα του κράτους.

Ζήτησε τέλος μέτρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων από το εξωτερικό και την ενίσχυση του  Τουρισμού και της Ναυτιλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με προσοχή να μη μας κάψετε!